αρχική σελίδα
Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2019
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I FAQ's I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I FORUM I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Όνομα Χρήστη  
Κωδ. Πρόσβασης
»Νέος χρήστης
»Υπενθύμιση Password
 
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ   /   ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΦΑΡΜΟΦΗΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΝΟΜΟΥ 4583/2018 ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΕΣ
30/01/2019
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

πατήστε για μεγέθυνση

Στο πλαίσιο εφαρμογής του Ν. 4583/2018 (ΦΕΚ 212/Α’/18.12.2018), με τον οποίο ενσωματώθηκε στην Ελληνική Νομοθεσία η Οδηγία 2016/97/ΕΕ σχετικά με τη διανομή ασφαλιστικών προϊόντων και άλλες διατάξεις, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα ακόλουθα:

  • Είναι υποχρέωση του κάθε ασφαλιστικού διαμεσολαβητή να μεριμνά για την ανανέωση της άδειάς του, χωρίς να υφίσταται σχετική υποχρέωση ενημέρωσης εκ μέρους του Επιμελητηρίου.Σε περίπτωση μη έγκαιρης ανανέωσης, ήτοι 31.03 κάθε τρίτου έτους, γίνεται αυτόματη διαγραφή.
  • Το Συμβόλαιο Αστικής Ευθύνης θα πρέπει να κατατίθεται από την ημερομηνία λήξεώς του μέχρι 31.03 της επόμενης χρονιάς. Σε περίπτωση μη έγκαιρης προσκόμισης  γίνεται αυτόματη διαγραφή.
  • Όσοι είναι στην κατηγορία του Ασφαλιστικού Πράκτορα και του Συντονιστή Ασφαλιστικών Πρακτόρων μπορούν να επιλέξουν μία από τις δύο κατηγορίες ή και τις δύο.
  • Καταργούνται οι ασφαλιστικές ταυτότητες και το Επιμελητήριο θα εκδίδει Πιστοποιητικό στο οποίο θα αναγράφεται η ημερομηνία λήξης του συμβολαίου και η ημερομηνία λήξης της αδείας.
  • ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΛΛΑΓΗΣ ΚΙΝΗΤΟΥ, E-MAIL Ή ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ. ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ, ΑΝ Η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΗ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ.

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να απευθυνθείτε στον Αν. Διευθυντή, κο Ιωάννη Κοτζαμπασίδη: Τηλ: 23210 99731

ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΣΑΣ ΑΔΕΙΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΧΡΙ 31/03/2019 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΑΠΟ ΤΑ ΜΗΤΡΩΑ. Δείτε εδώ τα απαραίτητα δικαιολογητικά

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

ΓΕΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
Αναζήτηση στο Μητρώο
Εταιρικές Παρουσιάσεις
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
Προϊόντα (RFI/B2C)
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Αναζήτηση στο Μητρώο
Εταιρικές Παρουσιάσεις
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
Προϊόντα (RFI/B2C)
Εκθέσεις/Εκδηλώσεις
Χρηματοδοτήσεις
Κλαδικές Μελέτες
Help Desk
Έκδοση Πιστοποιητικών
Πληρωμή Συνδρομών
Καρτέλα Μέλους