αρχική σελίδα
Τετάρτη, 08 Δεκεμβρίου 2021
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I FAQ's I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I FORUM I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Όνομα Χρήστη  
Κωδ. Πρόσβασης
»Νέος χρήστης
»Υπενθύμιση Password
 
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ   /   ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΣΕΡΡΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ Β' ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ, ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΛΑΪΤΖΙΔΗ, ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΥΠΟ ΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΣΤΕΛΙΟ ΠΕΤΣΑ
14/10/2021
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση

Ο Β’ Αντιπρόεδρος, Βασίλης Καλαϊτζίδης, εκπροσώπησε το Επιμελητήριο στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης 14 Οκτωβρίου στις Σέρρες, υπό την προεδρία του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα.
Στη σύσκεψη συζητήθηκαν καταρχάς τα μέτρα αντιμετώπισης του κορωνοϊού και η ανάγκη να πειστούν όλοι οι πολίτες να εμβολιαστούν και στη συνέχεια αναπτυξιακά θέματα της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών.
Κατά την τοποθέτησή του ο Βασίλης Καλαϊτζίδης αφού κάλεσε όλους τους Σερραίους να εμβολιαστούν έκανε αναφορά στα προβλήματα που υπάρχουν στην Περιφερειακή μας Ενότητα. Επισήμανε τη δυσμενή οικονομική θέση στην οποία βρίσκεται ο νομός Σερρών με το κατά κεφαλήν ΑΕΠ να παραμένει εξαιρετικά χαμηλό και το έντονο δημογραφικό πρόβλημα που υπάρχει με το ισοζύγιο γεννήσεων- θανάτων να είναι αρνητικό, καθώς σύμφωνα με σχετική μελέτη τη δεκαετία 2010-2020 είχαμε 15.000 λιγότερες γεννήσεις στο νομό. Επιπλέον, επισήμανε τις σοβαρές δυσκολίες που αντιμετωπίζει το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος με τον αριθμό των εισακτέων να βαίνει μειούμενος, γεγονός που όπως τόνισε έχει σοβαρό αντίκτυπο και στην τοπική οικονομία.
Ο κ. Καλαιτζίδης τόνισε στον Στέλιο Πέτσα και σε όλους τους φορείς που συμμετείχαν στη σύσκεψη πως η κεντρική εξουσία θα πρέπει να στηρίξει με πρωτοβουλίες τον Νομό Σερρών και να αξιοποιήσει τις προτάσεις του Επιμελητηρίου, ώστε να καταφέρουμε να βγούμε από το οικονομικό τέλμα και να υπάρξει επιτελούς μια αναπτυξιακή πορεία σε όλους τους τομείς. Μάλιστα ανέφερε ως παράδειγμα την νέα επένδυση της Pfizer στη Θεσσαλονίκη ,τονίζοντας πως θα μπορούσαν να δοθούν κίνητρα ώστε μια αντίστοιχη μεγάλη επένδυση που θα δημιουργούσε πολλές θέσεις εργασίας να γίνει και στις Σέρρες.

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

ΓΕΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
Αναζήτηση στο Μητρώο
Εταιρικές Παρουσιάσεις
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Αναζήτηση στο Μητρώο
Εταιρικές Παρουσιάσεις
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
Εκθέσεις/Εκδηλώσεις
Χρηματοδοτήσεις
Κλαδικές Μελέτες