Έκθεση « Αργολίδα 2015»

ΘΕΜΑ : Αναγγελία της 11ης Περιφερειακής Έκθεσης παραγωγικής και τουριστικής φυσιογνωμίας,   εξοπλισμού επιχειρήσεων και κατοικίας  « Αργολίδα 2015».

Αγαπητoί Συνάδελφοι,

Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου και εγώ προσωπικά σε μια περίοδο δύσκολη για την επιχειρηματικότητα και την οικονομία , πιστεύουμε ότι περισσότερο από ποτέ οφείλουμε να προσφέρουμε στις επιχειρήσεις εργαλεία εξωστρέφειας και προβολής.
Βρισκόμαστε, λοιπόν, στην ευχάριστη θέση να σας γνωστοποιήσουμε  ότι έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι διαδικασίες επανάληψης της πρωτοβουλίας  αυτής του Επιμελητηρίου , που ξεκίνησε το 1995 και  θα πραγματοποιηθεί και εφέτος με υψηλούς στόχους ποιότητας και πληρότητας του Εκθεσιακού χώρου.

Η Έκθεση « Αργολίδα 2015» θα λειτουργήσει  από την Τετάρτη 06 Μαΐου έως και την Κυριακή 10 Μαΐου 2015, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Αργολίδας 3.500 τ.μ. με πάρκινγκ 15 στρεμμάτων περίπου που βρίσκεται στην παραλιακή οδό Ναυπλίου-Ν.Κίου και αποτελεί μέρος της γενικότερης προσπάθειας του Επιμελητηρίου για την προβολή των  προϊόντων και των τουριστικών υπηρεσιών της περιοχής μας και κατ΄επέκταση της Περιφέρειας.
Κατά τη διάρκεια της Έκθεσης θα δοθεί  η ευκαιρία σε εκθέτες και επισκέπτες να παρακολουθήσουν εκδηλώσεις με τη συμμετοχή  εκπροσώπων φορέων  (Ο.Τ.Α., Δημοσίων Οργανισμών, Αναπτυξιακών Εταιριών κλπ) πάνω σε ενδιαφέροντα θέματα επιχειρηματικής ανάπτυξης , επενδύσεων και προώθησης πωλήσεων στο εσωτερικό και το εξωτερικό με στόχο τη διεθνή προβολή των προϊόντων μας και τη μεθοδευμένη προώθησή τους στις αγορές του εξωτερικού. Προς επίτευξη των παραπάνω στόχων το Επιμελητήριο προτίθεται να καλέσει τους Έλληνες Ακολούθους Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων (ΟΕΥ) των Πρεσβειών μας σε διάφορες χώρες καθώς και αντιπροσωπείες διμερών Επιμελητηρίων, προσδοκώντας στη σύσφιξη των εμπορικών μας συναλλαγών καθώς και στην ανάπτυξη των εξαγωγών μας προς αυτές.
Στον Εκθεσιακό χώρο θα  δημιουργηθεί τηλεοπτικό στούντιο που θα φιλοξενεί υπεύθυνους επιχειρήσεων, οργανισμών και φορέων για την παραχώρηση συνεντεύξεων σχετικά με την  προβολή των περιπτέρων τους .
Εξάλλου η δημοσιότητα της Έκθεσης θα εξασφαλιστεί με τη διαφήμιση, επί ένα μήνα προ της έναρξής της, μέσω των Μ.Μ.Ε. της Περιφέρειας (εφημερίδες, περιοδικά, ραδιοφωνικοί και τηλεοπτικοί σταθμοί) και των Δικτυακών τόπων του Επιμελητηρίου .
www.ebear.gr
Ενδεικτικά αναφέρουμε τις κατηγορίες προϊόντων και υπηρεσιών του Ν. Αργολίδας , αλλά και της υπόλοιπης Περιφέρειας που θα προβάλλουμε από την Έκθεση ως ακολούθως:
Παραγωγοί όλων των κλάδων
Α) Εσπεριδοειδή, ελαιόλαδο, ελιές βρώσιμες, σταφίδα , σύκα , προϊόντα ιχθυοκαλλιεργειών, χυμοί και κονσέρβες φρούτων, κρασιά, ποτά, γαλακτοκομικά , ζυμαρικά , γλυκίσματα και λοιπά προϊόντα γης και μεταποιημένα τρόφιμα..
Β) Μάρμαρα, λοιπά οικοδομικά υλικά , συστήματα άντλησης και άρδευσης, ανεμομείκτες, γεωργικά μηχανήματα και εργαλεία,  μηχανήματα και κατασκευές επαγγελματικής χρήσης , συστήματα εκμετάλλευσης ήπιων μορφών ενέργειας, έπιπλα, είδη κατασκευών κατοικιών και οικιακού εξοπλισμού .
Γ) Προβολή του Τουρισμού της  Περιφέρειας και των εναλλακτικών μορφών του (αγροτουρισμός, συνεδριακός τουρισμός , ιαματικός τουρισμός κλπ) καθώς και των παραδοσιακών χειροτεχνικών προϊόντων που απευθύνονται στο αγοραστικό κοινό των επισκεπτών της περιοχής μας .
Δ) Ειδικότερη έμφαση θα δοθεί στον πρωτογενή τομέα « Αγροτικά μηχανήματα ,Κτηνοτροφικά όπως: “Αρμεκτικά-Ζωοτροφές – Νέες καλλιέργειες καθώς  και παραδοσιακά προϊόντα”. 

Οι στόχοι της έκθεσης είναι:
1.Η ανάδειξη της προβολής της οικονομικής δραστηριότητας του Νομού και της Περιφέρειας.
2.Η τόνωση της αγοράς με τη σύναψη εμπορικών συμφωνιών.
3.Η αύξηση της Τουριστικής κίνησης από την προσέλευση και διακίνηση των εμπορικών αντιπροσώπων εσωτερικού – εξωτερικού και επισκεπτών.

Η Έκθεση φιλοδοξεί να αποτελέσει οικονομικό, κοινωνικό και πολιτιστικό γεγονός για την τοπική αγορά και την Περιφέρεια και θεωρούμε ότι σε αυτό θα συμβάλλει ουσιαστικά και η δική σας συμμετοχή.
 
Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Θα ήθελα, επομένως, να σας ζητήσω να συμπορευτείτε με την προσπάθειά μας για τη δημιουργία διεξόδων από την κρίση, να συμμετάσχετε και να στηρίξετε την προσπάθειά μας αυτή, οργανώνοντας την κοινή συμμετοχή παραγωγικών και τουριστικών επιχειρήσεων του Νομού σας, οι οποίες θα έχουν ενδιαφέρον προώθησης των πωλήσεών τους στην αγορά της Περιφέρειας αλλά και εξαγωγικό προσανατολισμό, μέσω Επιμελητηριακού περιπτέρου.
Εξάλλου πολύ χρήσιμη θα ήταν η βοήθειά σας στην προσέλκυση εκθετών από την περιοχή σας με ιδιαίτερα περίπτερα.
Έχουμε άλλωστε τον ίδιο στόχο, τον οποίο και εσείς ενισχύσατε μέσω των δράσεων του Επιμελητηρίου σας.

Πιστεύουμε, τελικά, ότι μας δίνεται η ευκαιρία ,μέσω της Έκθεσης, να έρθουμε σε επαφή με χιλιάδες επαγγελματίες και απλούς επισκέπτες, να προωθήσουμε στις Διεθνείς αγορές επιχειρήσεις μας που διαθέτουν ανταγωνιστικά προϊόντα αλλά, λόγω μικρού μεγέθους, δεν έχουν αποκτήσει ακόμη την απαραίτητη εξωστρέφεια, καθώς και να δημιουργήσουμε  ένα κλίμα συνεργασίας μεταξύ των επιχειρήσεων της Περιφέρειας και των αναπτυξιακών φορέων και υπηρεσιών.

Παρακαλώ κ. Πρόεδρε προκειμένου να λάβουν γνώση τα μέλη σας να αναρτήσετε την παρούσα αναγγελία στον δικτυακό σας χώρο ή να την δημοσιεύσετε στο περιοδικό σας.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής,
ΑΛΦΑ EXPO
Ελ.Βενιζέλου 131α – 142 31 – Αθήνα
Τηλ: 210 2772244 | Fax:210 2716853
www.alfaexpo.gr | alfaexpo@otenet.gr
Υπεύθυνος  πωλήσεων κος  Νικόλαος  Σαριγιάννης τηλέφωνο επικοινωνίας 6944 523529
Στην Αναπτυξιακή Επιμελητηριακή τηλέφωνο 27510 67663 fax: 27510 24595
 e-mail:epanmke@gmail.com.
Στο Επιμελητήριο Αργολίδας τηλέφωνο 27510 67216. Fax: 27510 24595.

Με εκτίμηση
                                                    
                                             
Φώτιος Δαμούλος
Πρόεδρος Επιμελητηρίου Αργολίδας