Έπεσε 29 Σεπτεμβρίου, η αυλαία της 5ης SEREXPO 2019. Διοργάνωση υψηλών προδιαγραφών, πνεύμα συνεργασίας, πολλές συμμετοχές επιχειρήσεων & φορέων με ποιοτικά εκθέματα προϊόντων & υπηρεσιών, προοπτικές ανάπτυξης για την επιχειρηματικότητα, χιλιάδες επισκέπτες, πλήθος Παράλληλων Εκδηλώσεων χαρακτήρισαν την φετινή SEREXPO, που άνοιξε τους ορίζοντες εξωστρέφειας του Ν. Σερρών και της επιχειρηματικότητάς του

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ | 5η SEREXPO 2019
ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
 ΜΗΝΥΜΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣ
Έπεσε χθες, 29 Σεπτεμβρίου, η αυλαία της 5ης SEREXPO 2019. Διοργάνωση υψηλών προδιαγραφών, πνεύμα συνεργασίας, πολλές συμμετοχές επιχειρήσεων & φορέων με ποιοτικά εκθέματα προϊόντων & υπηρεσιών, προοπτικές ανάπτυξης για την επιχειρηματικότητα,  χιλιάδες επισκέπτες,  πλήθος Παράλληλων Εκδηλώσεων χαρακτήρισαν την φετινή SEREXPO, που άνοιξε τους ορίζοντες εξωστρέφειας του Ν. Σερρών και της επιχειρηματικότητάς του, που αυτή τη χρονιά διεξήχθη σε νέο μεγαλύτερο, επαρκέστερο και κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο, στο Στρατόπεδο Κολοκοτρώνη.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου και ιδίως ο Πρόεδρος, Χρήστος Μέγκλας, ήδη από τις προηγούμενες διοργανώσεις της SEREXPO ανέβαζαν ψηλά τον πήχη, οραματιζόμενοι τη διεξαγωγή της στο Στρατόπεδο Κολοκοτρώνη, καθώς πίστευαν ότι μόνο σε εκείνο το χώρο θα μπορούσε να επιτύχει το σκοπό της, που δεν είναι άλλος από την προώθηση της ανάπτυξης του Ν. Σερρών.  Ένα όραμα που έγινε πραγματικότητα χάρη στην πολλή δουλειά, τον εθελοντισμό ιδιωτών και την πολύτιμη συμπαράσταση και βοήθεια που πρόσφεραν στο Επιμελητήριο η συνδιοργανώτρια Π.Ε. Σερρών, ο Δήμος Σερρών και οι άλλοι Δήμοι του Ν. Σερρών, οι Αρχές, οι Θεσμικοί Φορείς, οι Υπηρεσίες και τα Υπουργεία που έθεσαν υπό την αιγίδα τους τη διοργάνωση. Ένα μεγάλο ευχαριστώ από το Επιμελητήριο σε όλους αυτούς, στον κόσμο που την επισκέφθηκε και την αγκάλιασε και ιδιαίτερα στους κύριους υποστηρικτές και συντελεστές της επιτυχίας της SEREXPO που δεν είναι άλλοι από τους Συμμετέχοντες και τους Χορηγούς της. 
Μεταξύ των πολλών εκδηλώσεων που εμπλούτισαν το Παράλληλο Πρόγραμμα της φετινής SEREXPO   ξεχώρισαν:
 Ενημερωτικές Εκδηλώσεις Επιχειρηματικού Ενδιαφέροντος | Παρουσίαση Start up
– «Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη (ΒΑΑ) – Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) – Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου πόλης Σερρών» σε συνεργασία με το Δήμο Σερρών
– Ενημερωτική Εκδήλωση για το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Σιδηροκάστρου σε συνεργασία με τον Δήμο Σιντικής
– Σύσκεψη της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Κεντρικής Μακεδονίας για το παρόν και το μέλλον του αγροδιατροφικού τομέα της περιοχής, όπου θεσμικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες συμφώνησαν στην άμεση ανάγκη για αναδιάρθρωση και αναδιοργάνωση του κλάδου
– Ενημέρωση σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν. Σερρών για τα Κρίσιμα Ζητήματα Ασφαλίσεων από τον Πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, υπό τον συντονισμό του Δημοσιογράφου του ΣΚΑΙ, Νίκου Υποφάντη
– Παρουσίαση 23 καινοτόμων επιχειρηματικών σχεδίων από εν δυνάμει νέους επιχειρηματίες Start Up στο πλαίσιο υλοποίησης από το Επιμελητήριο Σερρών της Δράσης «ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΦΩΛΙΑ» του διασυνοριακού έργου EMPLOYOUTH
 Εκδηλώσεις Νεανικής Επιχειρηματικότητας – Επισκέψεις Μαθητών Σχολείων Ν. Σερρών
Πάνω από 3.000 μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από όλον τον Νομό, υπό την καθοδήγηση των δασκάλων και καθηγητών τους επισκέφθηκαν την SEREXPO, ξεναγήθηκαν στα Περίπτερα από τον Πρόεδρο και μέλη της Διοίκησης του Επιμελητηρίου, γνώρισαν επιχειρήσεις, προϊόντα, φορείς και υπηρεσίες και έτσι έμαθαν πολλά για την έννοια της επιχειρηματικότητας. Παράλληλα παρακολουθούσαν Εκπαιδευτικά Προγράμματα από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών, το Υπουργείο Τουρισμού σε συνεργασία με το Γραφείο Τουρισμού της Π.Ε. Σερρών και το Ινστιτούτο Ελληνικού Γάλακτος.
 Δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης | Υγεία – Πρόληψη
Στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που επιδεικνύει το Επιμελητήριο σε πάνω από 200 γυναίκες προσφέρθηκαν υπηρεσίες Δωρεάν Μαστογραφίας σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρία και καθημερινά στο χώρο της SEREXPO γίνονταν Επιδείξεις Πρώτων Βοηθειών από το ΕΚΑΒ Σερρών και Εθελοντική Αιμοδοσία από το Γ.Ν. Σερρών.
 Παρουσιάσεις Γαστρονομίας
Η φετινή SEREXPO  έδωσε έμφαση στη γαστρονομία και στην τοπική κουζίνα προκειμένου αυτή και τα τοπικά προϊόντα να αναδειχθούν και να αξιοποιηθούν επιχειρηματικά, να αποκτήσουν το δικό τους brand name και να προσελκύουν επισκέπτες και τουρίστες στο Νομό και η σερραϊκή κουζίνα με:
– το 1ο Φεστιβάλ Παραδοσιακής Γαστρονομίας σε συνεργασία με το Γραφείο Πολιτισμού της Π.Ε. Σερρών και τη συμμετοχή 50 Πολιτιστικών Συλλόγων, που παρασκεύασαν εδέσματα με τοπικά προϊόντα
– το 1ο Masterclass του Σωματείου Κρεοπωλών Ν. Σερρών από τον Executive Chef, Αλτάνη Απόστολο και
– τη Γαστρονομική Παρουσίαση από τον Executive Chef, Teo Vafeidis.

 Happenings για Παιδιά & Νέους
Καθημερινά στο χώρο της SEREXPO λειτουργούσε για τους μικρούς μας φίλους Λούνα Παρκ με πολλά παιχνίδια και δραστηριότητες καθώς και ESCAPE ROOMS, Παιχνίδια Φαντασίας & Στρατηγικής και Εργαστήρια Ζωγραφικής.
 Αθλητικοί Αγώνες
Στον τομέα του Αθλητισμού, στη φετινή SEREXPO διεξήχθησαν Τουρνουά Μπάσκετ 3on3 για τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων του Νομού Σερρών και Αγώνας Παραδοσιακής Πάλης με την ευγενική υποστήριξη του Δήμου Σιντικής.
 Θεάματα Πολιτισμού | Τέχνης | Ομορφιάς | Ψυχαγωγίας
– Παρέλαση των Φιλαρμονικών Ορχηστρών Δήμων Νέας Ζίχνης και Σερρών στο χώρο της SEREXPO
–  «Γνωρίζω τον μαγικό κόσμο της ελληνικής παράδοσης» από το Λύκειο Ελληνίδων Σερρών
– Πολιτιστικά Δρώμενα από την Θρακική Εστία Ν. Σερρών
– Επιδείξεις Κομμωτικής & Μόδας SEREXPO WOMAN SHOWS
Κοσμοσυρροή κάθε βράδυ στο Συναυλιακό Stage της SEREXPO για τις συναυλίες των διάσημων και δημοφιλών Κώστα Χατζή, ONIRAMA, Νίκου Πορτοκάλογλου, Γιώργου Μαργαρίτη και της Πάολα με τον Γιώργο Παπαδόπουλο. Χιλιάδες κόσμου διασκέδασαν και απόλαυσαν τις μοναδικές ερμηνείες τους.
Μετά την έλευση περίπου 63.000 επισκεπτών, που ξεπέρασε ακόμα και τις πιο αισιόδοξες προσδοκίες, και την πανθομολογούμενη επιτυχία της όλης διοργάνωσης ενισχύεται ακόμα περισσότερο το πάγιο αίτημα του Επιμελητηρίου για μακροχρόνια χρήση του Στρατοπέδου Κολοκοτρώνη, ώστε με τη δυνατότητα δημιουργίας σύγχρονων εγκαταστάσεων και εκθεσιακών δομών να διεξάγεται εκεί κάθε χρόνο η SEREXPO και πολλές άλλες επιχειρηματικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις.