ΑΘ. ΜΑΛΛΙΑΡΑΣ: “ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ”

Αθ. Μαλλιαράς : «Στηρίζουμε τον αγώνα των αγροτών»

Τη συμπαράστασή του στους Σερραίους αγρότες εκφράζει ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών Αθανάσιος Μαλλιαράς , ο οποίος έδωσε το «παρών» στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησε ο Πανσερραϊκός Αγροτικός Σύλλογος, το πρωί της Τετάρτης 16 Φεβρουαρίου.

«Βρίσκομαι εδώ για να δηλώσω τη στήριξη του Επιμελητηρίου στον αγώνα που έχουν ξεκινήσει οι Σερραίοι αγρότες, μαζί με όλους τους συναδέλφους τους ανά την Ελλάδα. Γνωρίζουμε πολύ καλά  τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος, οι οποίες έχουν διογκωθεί με το κύμα ακρίβειας στο ηλεκτρικό ρεύμα, στα καύσιμα και στα αγροτικά εφόδια.  Η ανάγκη να στηριχθεί ο πρωτογενής τομέας είναι κάτι παραπάνω από επιβεβλημένη καθώς οι αγρότες αποτελούν νευραλγικό κομμάτι κάθε οικονομίας , ειδικά σε έναν νομό κατεξοχήν αγροτικό , όπως είναι ο δικός μας.

Εμείς ως Επιμελητήριο έχουμε κάνει όλο αυτό το διάστημα παρεμβάσεις υπέρ των αγροτών προς όλους τους αρμόδιους φορείς. Ενδεικτικά αναφέρω τις έγγραφες διαμαρτυρίες μας προς τα αντίστοιχα υπουργεία για την αύξηση στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, για την αδικία που υφίσταται ο νομός Σερρών όσον αφορά στο πρόγραμμα απονιτροποίησης αλλά και για την ανάγκη να προχωρήσει άμεση η αποζημίωσή τους σε περιπτώσεις ζημιών από έντονα καιρικά φαινόμενα. Επίσης, παρεμβάσεις υπήρξαν για το ζήτημα με τα ηλεκτρονικά μισθωτήρια και τους  αριθμούς ταυτότητας ακινήτου (Α.Τ.ΑΚ.).

Η μεγάλη βαρύτητα που δίνει το Επιμελητήριο στον αγροτικό κόσμο δηλώνεται και από τη σύσταση αγροτικού τμήματος, το οποίο ενδυναμώνεται συνεχώς. Καλούμε μάλιστα ακόμη περισσότερους αγρότες να το πλαισιώσουν, ώστε μαζί να δίνουμε τις μάχες για τα αγροτικά ζητήματα. Έχω ξαναπεί πως επιθυμώ οι φίλοι αγρότες να αισθάνονται το Επιμελητήριο ως δεύτερο σπίτι τους. Γι’ αυτό λοιπόν εκφράζω την συμπαράσταση και την στήριξή μου στον αγώνα τους ,με την ελπίδα να βρουν ευήκοα ώτα. Τα αιτήματά τους πρέπει να ικανοποιηθούν. Εμείς θα είμαστε δίπλα τους» , τονίζει ο Πρόεδρος τους Επιμελητηρίου.