ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΗ Η ΦΕΤΙΝΗ ΕΜΠΟΡΟΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΗΣ ΗΡΑΚΛΕΙΑΣ – ΑΝΟΙΞΕ ΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΗΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ (18/08/2016)

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016  η Τελετή Έναρξης της Εμποροπανήγυρης της Ηράκλειας.                      Με την παρουσία του πανοσιολογιοτάτου Αρχιμανδρίτη πατέρα Ιωάννη, του Δημάρχου Ηράκλειας, Κλεάνθη Κοτσακιαχίδη, του Αντιπεριφερειάρχη Σερρών, Γιάννη Μωυσιάδη, Αντιδημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων της περιοχής, Βουλευτών του Ν.Σερρών, του Δημάρχου Σιντικής, Φώτη Δομουχτσίδη, του Προέδρου του Επιμελητηρίου Σερρών, Χρήστου Μέγκλα και του Αναπληρωτή Γραμματέα της ΝΔ, Αναστάσιου Χατζηβασιλείου, εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, φορέων, συλλόγων, καθώς και με πλήθος δημοτών, εκθετών και επισκεπτών η Εμποροπανήγυρη άνοιξε και επισήμως τις πύλες της για πέντε(5) ημέρες.

 Ο Δήμαρχος Ηράκλειας, καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους, ευχαρίστησε όλους όσοι εργάστηκαν για την οργάνωση της Εμποροπανήγυρης ενώ ιδιαίτερη μνεία έκανε στο Επιμελητήριο Σερρών, το οποίο εμπράκτως υποστήριξε το θεσμό της Εμποροπανήγυρης. 

Στην ομιλία του ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην ιστορία της Εμποροπανήγυρης και τόνισε τον μεγάλο κοινωνικοοικονομικό της ρόλο, που ως θεσμός έχει καταξιωθεί στην συνείδηση όλων των πολιτών της Β. Ελλάδας.

Από τη δική του πλευρά, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών, Χρήστος Μέγκλας τόνισε τα εξής: «Εμείς, ως Επιμελητήριο Σερρών βρισκόμαστε εδώ μαζί σας για να δείξουμε ότι στηρίζουμε ουσιωδώς την Εμποροπανήγυρη της Ηράκλειας, όπως άλλωστε κάνουμε και σε όλα τα μεγάλα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στον τόπο μας. Όμως, ιδίως φέτος είχαμε μια αγαστή συνεργασία με το Δήμο Ηράκλειας, ανοίξαμε αμέσως το κανάλι του διαλόγου με τον Δήμαρχο της περιοχής, όταν μας ζητήθηκε να προσφέρουμε ως Επιμελητήριο Σερρών τη βοήθειά μας χειροπιαστά με τεχνογνωσία και ρόλο συμβουλευτικό. Το κάναμε με χαρά, θέλουμε και εμείς να κρατήσει αυτός ο θεσμός στη διαδρομή του χρόνου, να αναβαθμιστεί και να προσελκύσει ακόμη περισσότερους εκθέτες. Παρά τις δυσμενείς συνθήκες της εποχής,  έχουμε βάλει, ήδη από το 2011 ένα στοίχημα, ένα στοίχημα που μας υπαγορεύει να είμαστε κοντά σε όλες τις δράσεις που έχουν το στοιχείο της εξωστρέφειας και της ανάδειξης και προβολής του επιχειρηματικού, επαγγελματικού και οικονομικού γίγνεσθαι των Σερρών. Έχοντας στο ενεργητικό μας ως «προίκα» την τέλεση δύο επιτυχημένων εκθέσεων , της Ser-Expo του 2015 αλλά και την πιο πρόσφατη, της Ser-Expo του 2016,του περασμένου Ιουνίου, τολμούμε και λέμε σήμερα ως Επιμελητήριο Σερρών ότι και πείρα έχουμε πλέον από Εκθέσεις αλλά και ότι βάζουμε τον πήχη πάντα ψηλότερα»

Μέχρι και την προσεχή Δευτέρα 22 Αυγούστου, στις πέντε αυτές ημέρες όλοι οι επισκέπτες μπορούν να ξεναγηθούν στους διαδρόμους της Εμποροπανήγυρης, να αγοράσουν προϊόντα από την αγορά της, να γευτούν νοστιμότατα γαστρονομικά πιάτα και φαγητά, να διασκεδάσουν υπό τους ήχους παραδοσιακής μουσικής των πολιτιστικών συλλόγων που μετέχουν και να παρακολουθήσουν το πλήθος των παράλληλων εκδηλώσεων που λαμβάνουν χώρα αυτό το πενθήμερο. 

Από το Γραφείο Τύπου