Απέσυρε την υποψηφιότητα ο Π.Παπαδόπουλος με τον συνδυασμό του Γ.Ιωαννίδη

Σε απόσυρση της υποψηφιότητας του από τον συνδυασμό του Γιάννη Ιωαννίδη «Κεντρική Μακεδονία – Περιφέρεια Πρωταθλήτρια» προχώρησε ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ), και α΄ αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων (ΚΕΕΕ), Παναγιώτης Παπαδόπουλος.

Ο κ. Παπαδόπουλος, που ήταν υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον συνδυασμό του κ. Ιωαννίδη, προέβη στην κίνηση αυτή ως απόρροια των δυσμενών εξελίξεων στον επιμελητηριακό θεσμό, μετά και την γενική συνέλευση της ΚΕΕΕ, η οποία αποφάσισε την αποχώρηση των εκπροσώπων της επιμελητηριακής κοινότητας από τα ψηφοδέλτια των κομμάτων της συμπολίτευσης στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Αξίζει να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση είχε αρνηθεί να προωθήσει στη Βουλή την τροπολογία, την οποία η ΚΕΕΕ πρότεινε και είχε την υπογραφή 185 βουλευτών, για την άρση της ισχύος του νόμου που προβλέπει την κατάργηση της υποχρεωτικής εγγραφής στα επιμελητήρια από την 1-1-2015.

Μάλιστα σε συνάντηση της διοικητικής επιτροπής της ΚΕΕΕ με τον Κωστή Χατζηδάκη, επισημάνθηκε από τον υπουργό Ανάπτυξης, ότι επί του παρόντος και μετά τις απαιτήσεις της τρόικας δεν μπορεί να αρθεί η ισχύς του νόμου.

«Ο επιμελητηριακός θεσμός που αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους βραχίονες στήριξης για τους επιχειρηματίες, χωρίς μάλιστα να κοστίζει ούτε ένα ευρώ στην πολιτεία, δέχεται έναν ανηλεή πόλεμο από ξένα συμφέροντα και όχι μόνον. Αξίζει να σημειωθεί ότι το μηνιαίο κόστος εισφοράς για τις επιχειρήσεις ανέρχεται περί τα 3 με 4 ευρώ. Στο πλαίσιο αυτό, και την ώρα που η ηγεσία της κυβέρνησης δείχνει να μην αντιλαμβάνεται ότι με την κατάργηση της υποχρεωτικής εγγραφής στα επιμελητήρια, αυτά οδηγούνται σε αφανισμό, ενώ την ίδια ώρα οι επιχειρήσεις δεν γίνονται περισσότερο ανταγωνιστικές, αποφάσισα να μην κατέλθω στις αυτοδιοικητικές εκλογές» αναφέρει ο πρόεδρος του ΒΕΘ, εκφράζοντας παράλληλα τις ευχαριστίες του προς τον κ. Ιωαννίδη που τον συμπεριέλαβε στο ψηφοδέλτιο.