Ενημερωτική ημερίδα για τις «Απαραίτητες στρατηγικές ενέργειες σε ένα αβέβαιο οικονομικό περιβάλλον»

«Απαραίτητες Στρατηγικές Ενέργειες σε ένα Αβέβαιο Οικονομικό Περιβάλλον» ήταν ο τίτλος ημερίδας που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Σερρών, σε συνεργασία με το 2ο Περιφερειακό Τμήμα του Οικονομικού Επιμελητήριου, την Ένωση Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Ν. Σερρών και την PlanAhead, εταιρεία Οικονομικών Συμβούλων.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 17/05/2023 στο Επιμελητήριο και κατά τη διάρκεια αυτής έγινε μια εκτενής ενημέρωση για σοβαρά ζητήματα που απασχολούν όλους τους επαγγελματίες και σχετίζονται με καίριες ενέργειες για τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων. Στόχος είναι η αξιοποίηση ευκαιριών και εργαλείων, ώστε να διευκολύνεται η λειτουργία τους μέσα στο δυσμενές οικονομικό περιβάλλον, στο οποίο καλούνται να ανταποκριθούν.
Η αξιοποίηση του Εξωδικαστικού Μηχανισμού (ρύθμιση οφειλών) με σκοπό τη βιωσιμότητα επιχειρήσεων και νοικοκυριών καθώς και του νέου Πτωχευτικού Νόμου 4738/20 ήταν δύο από τα θέματα που αναλύθηκαν εκτενώς. Επιπλέον, έγινε αναφορά στα δυνατά και αδύνατα σημεία μια μονομερούς διαπραγμάτευσης με τράπεζες και funds , για επιχειρηματικά και στεγαστικά-καταναλωτικά δάνεια, καθώς και για τα εργαλεία που χρησιμοποιούν επιχειρήσεις που καταφέρνουν όχι μόνο να επιβιώνουν αλλά και να αναπτύσσονται σε περιόδους κρίσης.
Εισηγητές στην εκδήλωση ήταν οι κύριοι Γεώργιος Τσακίρης ,Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της PlanAhead και Δημήτριος Βουδούρης, Οικονομολόγος-Πρώην Πανεπιστημιακός.Το «παρών» έδωσε επίσης ο Διευθυντής της PlanAhead Αχιλλέας Ντάγγαλος.
Οι παρευρισκόμενοι έθεσαν πολλά ερωτήματα σχετικά με τα προαναφερθέντα θέματα και έγινε μια γόνιμη συζήτηση από την οποία προέκυψαν χρήσιμες πληροφορίες και συμπεράσματα για την απεμπλοκή των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών από σοβαρά προβλήματα και την επάνοδό τους σε τροχιά ανάκαμψης.
Παρόντες από τη Διοίκηση του Επιμελητηρίου ήταν ο Πρόεδρος Αθανάσιος Μαλλιαράς, ο Α’ Αντιπρόεδρος Θωμάς Τενεκετζής, η Οικονομική Επόπτρια Ελένη Τσιαπάρα , το μέλος του Δ.Σ. και Ταμίας της ΕΠΑΝΕΣΕΡ Βασίλης Μαντζαρούδης και το μέλος του Δ.Σ. Φιλίτσα Γκόβρανου. Επίσης, στην ημερίδα παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του 2ου Περιφερειακού Τμήματος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Θεολόγης Βενέτης, η Πρόεδρος της Ένωσης Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Ν. Σερρών Σύλβια Νησιούδη, η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σερρών Κυριακή Μηλίγκα και μέλη των Δ.Σ.