ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΩΝ ΖΗΤΑ ΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΖΗΤΑ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΣΕΡΡΩΝ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΓΚΛΑΣ

Σέρρες, 14/05/2020

Αρ. Πρωτ. 860

ΠΡΟΣ: Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων, 

κο Άδωνι Γεωργιάδη

Υφυπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων, 

κο Νίκο Παπαθανάση

Υφυπουργό Αθλητισμού,

κο Λευτέρη Αυγενάκη

ΘΕΜΑ: ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΩΝ 

Αξιότιμοι Κύριοι Υπουργοί,  

Σύμφωνα με το σχέδιο σταδιακής αποκλιμάκωσης των περιοριστικών μέτρων η επαναλειτουργία των γυμναστηρίων περιλαμβάνεται στο 7ο και τελευταίο στάδιο της άρσης των μέτρων, το οποίο αναμένεται από τα μέσα Ιουνίου. Το στάδιο αυτό αφορά την επαναλειτουργία εστιατορίων και καφέ σε εσωτερικούς χώρους, επιχειρήσεις διασκέδασης, καταλύματα διακοπών και αθλητικές εγκαταστάσεις, χωρίς να έχει δοθεί ακριβής ημερομηνία και χωρίς να έχουν καθοριστεί οι προϋποθέσεις επαναλειτουργίας τους. 

Ως Επιμελητήριο δεχόμαστε παράπονα, ερωτήσεις και προβληματισμούς από πολλές επιχειρήσεις – μέλη μας καθώς τα γυμναστήρια ήταν από τις πρώτες επιχειρήσεις στις οποίες επιβλήθηκε το προληπτικό μέτρο άρσης της λειτουργίας τους, ήτοι από 13/03/2020, και έχουν υποστεί τεράστια ζημία. Μάλιστα, η ζημία αυτή συνεχίζεται και τώρα καθώς θα πρέπει να αναμένουν τουλάχιστον ένα μήνα για την επαναλειτουργία τους, ενώ αντίθετα συναφή επαγγέλματα, όπως είναι οι σχολές χορού αναμένεται να επαναλειτουργήσουν από τις 18 Μαΐου.

Παρακαλούμε θερμά όπως επανεξεταστεί η επαναλειτουργία των γυμναστηρίων από τις 18 Μαΐου, τηρώντας όλα τα απαιτούμενα μέτρα διαφύλαξης της δημόσιας υγείας, για να μπορέσουν να επανέλθουν στην κανονικότητα και να μην οδηγηθούν σε οριστική παύση. 

 

Με εκτίμηση,

Χρήστος Μέγκλας

Πρόεδρος Επιμελητηρίου Σερρών