ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ

Το Κονγκοελληνικό Επιμελητήριο Congrec, ανακοινώνει την έναρξη επισκέψεων κονγκολέζων επιχειρηματιών στην Ελλάδα – Αλβανία – Βουλγαρία – Σερβία, κατόπιν συνεννοήσεως με τον αξιότιμο Πρέσβη της Ελλάδος στην Κινσάσα, κ. Αλέξανδρο Κατράνη, για την χορήγηση περιορισμένης βίζας εισόδου στη χώρα μας, σε εμπόρους που επιθυμούν να συνάψουν επαγγελματικές συμφωνίες με αντίστοιχες ελληνικές. Επιπλέον ενεργοποιείτε και η αδελφοποίηση δήμων Ελλάδος, που έχουν παραγωγικές μονάδες,  με δήμους του Κονγκό.

Το όλο εγχείρημα θα είναι κάτω από την αιγίδα και τον έλεγχο του Επιμελητηρίου Congrec.

Η πρώτη 8ήμερη επίσκεψη, θα πραγματοποιηθεί τέλος Μαΐου, με επιτροπή 5 δημάρχων της πόλης Κινσάσα. Η Κινσάσα είναι η πρωτεύουσα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό και αριθμεί 15.000.000 πληθυσμό. Αυτή η επιτροπή θα έχει επικεφαλή έναν βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος του προέδρου Καμπίλα, που τυγχάνει και ειδικός σύμβουλος του, ώστε να προχωρήσουμε σε διμερή κρατική συμφωνία.

Θα ακολουθήσει ομάδα 12 κυριών επιχειρηματιών στης αρχές του Ιουνίου, κατόπιν ακόμα μια ομάδα 30-40 επιχειρηματιών και θα τελειώσει με την επίσκεψη της τελευταίας ομάδος 3 ειδικευμένων ατόμων εταιρείας εξόρυξης χαλκού.

Αν στην περιοχή σας, υπάρχουν αντίστοιχες παραγωγικές εταιρείες, που θα ενδιαφέρονταν για εξαγωγές ή οι δήμαρχοι της περιοχής σας για αδελφοποίηση με δήμο του Κονγκό, παρακαλώ επικοινωνήστε με την ελληνική  εταιρεία συμβούλων  Β&Β, η οποία είναι ένα από τα ιδρυτικά μας μέλη, για περισσότερες πληροφορίες στο 2107776001.

Εκτός των συνημμένων, επιπλέον ενδιαφέρονται:

1.        Κουφώματα αλουμινίου – PVC ξύλινα
2.        Προκατασκευασμένες κατοικίες
3.        Φορτηγά – αυτοκίνητα (μεταχειρισμένα)
4.        Έπιπλα
5.        Μηχανήματα εξόρυξης (ορυχείων, μεταχειρισμένα)
6.        Κρασιά – ούζα
7.        Ελαιόλαδο – πυρηνέλαιο – ηλιέλαιο – αραβοσιτέλαιο
8.        Ελιές μεγάλες
9.        Μηχανήματα νοσοκομείου (μεταχειρισμένα)
10.        Κονσέρβες έτοιμου φαγητού
11.        Φάρμακα
12.        Ζαχαρώδη προϊόντα

 
Τα γκρουπ θα επισκεφτούν το εργοστάσιο και θα γίνουν επιτόπου αγορές.

Άγγελος Βάζας

Α΄ Αντιπρόεδρος