ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΣΕΡΡΩΝ, ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΕΓΚΛΑ, ΜΕ ΘΕΜΑ: “ΣΥΝΔΕΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΜΕ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ

ΠΡΟΣ: ΔΕΔΑ ΑΕ

 

Υπ’ όψιν: Διευθύνοντος Συμβούλου,

Κου Τσάκα

 ΚΟΙΝ: Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων,

κο Άδωνι Γεωργιάδη

Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας,

Κο Κωστή Χατζηδάκη

Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών, 

 κο Κώστα Καραμανλή

Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κα Φωτεινή Αραμπατζή

Βουλευτές Ν. Σερρών

Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας,

κο Απόστολο Τζιτζικώστα

Αντιπεριφερειάρχη Σερρών,

κο Παναγιώτη Σπυρόπουλο

 

ΘΕΜΑ: ΣΥΝΔΕΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΜΕ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ

 

Αξιότιμε κε Τσάκα,

Κατόπιν του υπ’ αριθμ. 8553/18.02.2020 εγγράφου σας και πρόσφατων δηλώσεων σας σχετικά με συνδέσεις καταναλωτών με το δίκτυο του φυσικού αερίου και την επέκταση και αξιοποίηση του δικτύου επί της πόλης των Σερρών, δεχόμαστε συνεχώς οχλήσεις και ερωτήματα από επιχειρήσεις μέλη μας και κατοίκους της πόλης των Σερρών, που καρτερικά περιμένουν εδώ και δώδεκα (12) χρόνια από την κατασκευή του δικτύου.  Παρατηρούμε, δε, ότι η σύνδεση προχωράει με πολύ αργούς ρυθμούς και ως ημερομηνία εκκίνησης ορίζεται κάθε χρόνο ο Σεπτέμβριος, αλλά οι συνδέσεις που πραγματοποιούνται είναι ελάχιστες.

Μάλιστα, πολλοί επαγγελματίες και επιχειρήσεις έχουν υποβάλει αιτήματα σύνδεσης, χωρίς, ωστόσο, ακόμα να έχουν υλοποιηθεί και πολλοί από αυτούς έχουν πληρώσει ήδη για τις συνδέσεις με τον αγωγό και τις απαραίτητες εγκαταστάσεις.

Παρακαλούμε θερμά όπως μας ενημερώσετε, προκειμένου να ενημερώσουμε κι εμείς με τη σειρά μας τους καταναλωτές για το πόσες συνδέσεις φυσικού αερίου έχουν πραγματοποιηθεί εντός του 2020 στην πόλη των Σερρών και πόσες ακόμα αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στη χρονιά.

Με εκτίμηση,

Χρήστος Μέγκλας

Πρόεδρος Επιμελητηρίου Σερρών