«ΖΩΝΤΑΝΕΨΕ» Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΜΑΧΩΝ ΣΤΑ ΟΧΥΡΑ ΡΟΥΠΕΛ ΚΑΙ ΙΣΤΙΜΠΕΗ 75 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ – ΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΣΕΡΡΩΝ

Η ιστορική μνήμη και το μεγαλείο της ελληνικής ψυχής αναβίωσαν το μεσημέρι της Κυριακής (15/05/2016) στο χώρο των Οχυρών Ρούπελ, στη διάρκεια μιας ξεχωριστής επετειακής εκδήλωσης που διοργάνωσε ο Δήμος Σιντικής, είχε τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και ως «Μέγα Χορηγό» είχε το Επιμελητήριο Σερρών. 

  Στην κατάφυτη πλαγιά του Ρούπελ εκατοντάδες κόσμου, εκπρόσωποι της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά την αναβίωση της Μάχης των Οχυρών του Ρούπελ.

Ήταν η πρώτη φορά στην Ελλάδα που διοργανώθηκε ένα διήμερο ιστορικών αναβιώσεων στα Οχυρά του Ρούπελ και του Ιστίμπεη. Στόχος η διατήρηση της ιστορικής μνήμης αλλά και η προώθηση του ιστορικού τουρισμού.

 Από πλευράς του Επιμελητηρίου Σερρών, το «παρών» στις αναβιωτικές εκδηλώσεις έδωσαν ο Α’ Αντιπρόεδρος, Δημήτρης Γιαννάκης και ο Δ/ντής του Επιμελητηρίου, Γιάννης Κοτζαμπασίδης.

 

Από το Γραφείο Τύπου