Μήνυμα Αθανάσιου Μαλλιαρά

Προέδρου Επιμελητηρίου Σερρών

Κατόπιν ομόφωνης απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Σερρών ανέλαβα τη θέση του Προέδρου σε μία ιδιαίτερα δύσκολη εποχή.

Στόχος μου είναι ένα Επιμελητήριο ισχυρό, ικανό να στέκεται αρωγός στα μέλη του και αυτό θα προσπαθήσω να επιτύχω με κάθε δυνατό μέσο.

Ο πήχης έχει τεθεί σίγουρα ψηλά από τον προκάτοχό μου, τον αείμνηστο Χρήστο Μέγκλα, αλλά η παρακαταθήκη που άφησε θα αποτελέσει οδηγό για να εξελίξουμε το έργο του και να ενδυναμώσουμε ακόμα περισσότερο το Επιμελητήριο μας.

Το Επιμελητήριο Σερρών οφείλει να αποτελεί ισχυρό, αξιόπιστο και καθημερινό σύμμαχο των επιχειρήσεων – μελών του. Για το λόγο αυτό προβαίνουμε αφενός σε παρεμβάσεις και διεκδικήσεις προς όλους τους αρμόδιους φορείς λήψης αποφάσεων και αφετέρου σε αναπτυξιακές πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της εξωστρέφειας.

Πρώτη προτεραιότητά μας είναι η αξιοποίηση του Επιχειρηματικού Κέντρου SEREXPO «ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΓΚΛΑΣ», το οποίο και στοχεύουμε να καταστήσουμε επίκεντρο της Βόρειας Ελλάδας αλλά και της ευρύτερης περιοχής των Βαλκανίων. Θερμοκοίτιση start-up επιχειρήσεων, μόνιμο συνεδριακό κέντρο, μόνιμος εκθεσιακός χώρος, συναυλιακός χώρος, επισκέψιμοι χώροι, χώροι πολιτισμού, άθλησης και αναψυχής είναι μερικές από τις δομές που θα αναπτυχθούν στο Επιχειρηματικό Κέντρο.

Είμαι αισιόδοξος ότι με πολλή δουλειά, επιμονή και πνεύμα ομόνοιας και συνεργασίας θα καταφέρουμε όλοι μαζί να ξεπεράσουμε την πρωτοφανή κρίση που βιώνουμε και να χαράξουμε ένα νέο μέλλον για την ανάπτυξη του τόπου μας.