Με τη δέουσα επισημότητα τελέστηκαν τα εγκαίνια της SER-EXPO 2017 με τις ευλογίες του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Σερρών & Νιγρίτης, κ.κ. Θεολόγου και με την παρουσία επισήμων, εκπροσώπων Αρχών του τόπου, της Κεντρικής Διοίκησης, Διπλωματικών Αρχών, Επιμελητηρίων, κεντρικών Θεσμικών Φορέων, κομμάτων και χιλιάδων επισκεπτών.

Με τη δέουσα επισημότητα τελέστηκαν τα εγκαίνια της SER-EXPO 2017 με τις ευλογίες του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Σερρών & Νιγρίτης, κ.κ. Θεολόγου και με την παρουσία επισήμων, εκπροσώπων Αρχών του τόπου, της Κεντρικής Διοίκησης, Διπλωματικών Αρχών, Επιμελητηρίων, κεντρικών Θεσμικών Φορέων, κομμάτων και χιλιάδων επισκεπτών. Χαιρετισμό απηύθυναν η Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), κα Μαρία Κόλλια Τσαρουχά και ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, κος Κωνσταντίνος Μίχαλος –  μαζί με τον Πρόεδρο, Χρήστο Μέγκλα, και τον Σεβασμιότατο έκοψαν την κορδέλα ανοίγοντας τις πύλες της Έκθεσης – καθώς και ο Αντιπεριφερειάρχης, κος Ιωάννης Μωυσιάδης.
    Την τελετή λάμπρυναν επίσης με την παρουσία τους ο Διοικητής του 10ου Συντάγματος Πεζικού, Συνταγματάρχης, κος Αλ. Παπαδόπουλος, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σερρών, κος Δημητράκης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Σερρών, κος Γ. Παπαδόπουλος, οι Βουλευτές Σερρών, κα Αφροδίτη Σταμπουλή και Μιχάλης Τζελέπης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, κος Παναγιώτης Σπυρόπουλος, ο Βουλευτής Καβάλας και εκπρόσωπος της ΝΔ, κος Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Πρόξενος της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη, κος Ορχάν Γιαλμάν Οκάν, οι Δήμαρχοι Σερρών, κος Πέτρος Αγγελίδης, Εμμανουήλ Παππά, κος Δημήτρης Νότας, Αμφίπολης, κος Κων/νος Μελίτος και Παιονίας Κιλκίς, κος Χρήστος Γκουντενούδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, κος Θεοφάνης Παπάς, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της HELEXPO – ΔΕΘ, κ.κ. Αναστάσιος Τζήκας και Κυριάκος Ποζρικίδης αντίστοιχα, ο Πρόεδρος του ΕΦΕΠΑΕ, κος Θωμάς Φωκίων Αλγιανάκογλου, οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων, Επαγγελματικού Αθηνών, κος Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, Βιοτεχνικού Θεσσαλονίκης, κος Παναγιώτης Παπαδόπουλος, Δράμας, κος Στέφανος Γεωργιάδης, ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, κος Γιώργος Καββαθάς, ο Πρόεδρος του Ελληνοσερβικού Επιμελητηρίου, κος Κων/νος Γεωργάκος, ο Οικονομ. Επόπτης του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, κος Βασ. Βασιλείου,  ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΠΑ Α.Ε. κος Δημητριάδης και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΔΑ Α.Ε., κος Θεόδωρος Τερζόπουλος και οι Πρόεδροι των Ομοσπονδιών ΕΒΕ Σερρών και Βισαλτίας και του Εμπορικού Συλλόγου Ν. Σερρών, καθώς και οι Πρόεδροι και μέλη της Διοίκησης πολλών Επαγγελματικών Σωματείων, Συλλόγων και Ενώσεων του Νομού. Την παρουσίαση των εγκαινίων έκανε ο Δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ, Νίκος Υποφάντης..
    Στην ομιλία του ο Πρόεδρος ευχαρίστησε από καρδιάς όλους τους συντελεστές της Έκθεσης, τους εκθέτες, τους χορηγούς – σπόνσορες, τους υποστηρικτές και εθελοντές, που εμπιστεύτηκαν και στήριξαν αυτήν την τόσο μεγάλη πρωτοβουλία και το απαιτητικό εγχείρημα του Επιμελητηρίου Σερρών, τονίζοντας ότι ενωμένοι κάνουμε έναν ολόκληρο Νομό να γιορτάζει με «ΣΗΜΑΙΑ» το τοπικό επιχειρείν. Επεσήμανε, δε,  ότι στη SEREXPO αξίζει ένας ειδικός και μεγαλύτερος δικός της εκθεσιακός χώρος.
    Όλοι, κατά κοινή ομολογία με τα θερμά συγχαρητήριά τους, προσδοκούν τη SEREXPO 2018, ευελπιστώντας να επιτευχθεί η πραγματοποίησή της σε μόνιμο Εκθεσιακό Κέντρο του Επιμελητηρίου Σερρών, για την καλύτερη και πιο αποτελεσματική ανάδειξη της οικονομίας του Νομού.
    Η SEREXPO αποδεικνύει ότι οι υγιείς παραγωγικές και αναπτυξιακές δυνάμεις των Σερρών ενωμένες και με τον συντονισμό του Επιμελητηρίου μπορούν να αυξήσουν το Α.Ε.Π. του Νομού, εξασφαλίζοντας ένα καλύτερο μέλλον για τις επόμενες γενιές.