ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009, πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Σερρών Ημερίδα με θέμα:«Οίνοι και Αποστάγματα Νομού Σερρών». Αφορμή για την Ημερίδα αποτέλεσε η έκδοση του νέου καταλόγου των Οίνων και Αποσταγμάτων Νομού Σερρών, μια ομολογουμένως «επαγγελματική» απεικόνιση της «οινικής» Σερραϊκής πραγματικότητας, με παρουσιάσεις των παραγωγικών μονάδων οίνων και αποσταγμάτων του νομού μας και των προϊόντων μας.
Στο χαιρετισμό που απηύθυνε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών, κ. Αριστείδης Δρογαλάς, τόνισε ότι το Επιμελητήριο στηρίζει με κάθε δυνατό τρόπο τις προσπάθειες του κλάδου, παρακολουθεί την εξέλιξη και την πορεία του ενθαρρύνοντας πάντοτε με οποιονδήποτε τρόπο την προώθηση των Σερραϊκών οίνων & αποσταγμάτων, τα οποία έχουν περάσει τα σύνορα της εγχώριας αγοράς και γίνονται γνωστά και στις Ευρωπαϊκές χώρες με μεγάλη επιτυχία.
Ακολούθησε ομιλία του κ. Στέφανου Κουνδουρά, Λέκτορα Αμπελουργίας Γεωπονικής Α.Π.Θ., με θέμα την «Ανάδειξη των Αμπελοοινικών προϊόντων του Ν. Σερρών με τη διαχείριση και βελτίωση των Αμπελουργικών τεχνικών», με την οποία δόθησαν πολύτιμες πληροφορίες για το σωστότερο τρόπο καλλιέργειας των αμπέλλων.
Στη συνέχεια μίλησε ο κ. Παναγιώτης Γεωργιάδης, Σύμβουλος Ανάπτυξης Αμπελοοινικού Κλάδου, ο οποίος αφού παρουσίασε την υφιστάμενη κατάσταση της Ελλάδας ως οινοπαραγωγού χώρας, αναφέρθηκε στα γενικότερα προβλήματα του κλάδου δίνοντας χρήσιμες συμβουλές για τους τρόπους που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι Σερραίοι Οινοπαραγωγοί και Ποτοποιοί προκειμένου να κάνουν γνωστά και να προωθήσουν τα σερραϊκά κρασιά και ποτά στις αγορές της Ελλάδας και του εξωτερικού.
Αμέσως μετά το λόγο πήρε ο κ. Δημήτριος Στεργίου, Πρόεδρος Αμβυκούχων-Αμπελουργών Ν. Σερρών, ο οποίος μεταξύ άλλων, τόνισε ότι αυτό που κάνει τα Σερραϊκά κρασιά και αποστάγματα να ξεχωρίζουν, είναι το ότι οι Σερραίοι παραγωγοί καταφέρνουν να παντρέψουν την παράδοση και το μεράκι με την τεχνολογία και ότι ήδη είναι αναγνωρίσιμα και μοναδικά.
Παράλληλα, στον πεζόδρομο της οδού Π. Κωστοπούλου σε κλίμα ευφορίας, με μουσική κάλυψη προσφορά του Ραδιοσταθμού Ένα, οι οινοπαραγωγοί και αποσταγματοποιοί προσέφεραν στο σερραϊκό κοινό οίνους και αποστάγματα που παράγουν, δίνοντας τη δυνατότητα σε όλους να τα γνωρίσουν έτσι ώστε να τα προτιμάνε. ΄΄Ψυχή΄΄ της εκδήλωσης ήταν ο κ. Κοτσαμπάς Σώτος, Αντιπρόεδρος του Σωματείου Εστιατόρων Ν. Σερρών, ο οποίος έδωσε έναν ιδιαίτερο τόνο με τα συνθήματά του. Κύριο σύνθημα ήταν: «Ας ετοιμάσουμε όλοι ένα καλάθι με Σερραϊκά Κρασιά για τις Γιορτές. Στηρίζουμε τα Σερραίκά Προϊόντα».
Την Ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους ο Νομάρχης Σερρών, κ. Στέφανος Φωτιάδης, ο Αντινομάρχης κ. Γεώργιος Χατζηχαριστός, ο Νομαρχιακός Σύμβουλος κ. Κοσλίδης Βασίλης, ο Πρόεδρος των Εστιατόρων Ν. Σερρών, κ. Παρασκευάς Καρακάρας
ο Διευθυντής της Τράπεζας της Ελλάδας, κ. Γεώργιος Χαρίσης, κ.α.