Οι Σέρρες πήγαν Σύνταγμα για 2η φορά

Με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Σερρών και μετά την τεράστια επιτυχία που είχε παρουσιάσει η 1η Έκθεση, τον περασμένο Απρίλιο, πραγματοποιήθηκε η 2η Έκθεση Σερραϊκών Επιχειρήσεων και Προϊόντων από 8-12 Νοεμβρίου 2010 στην αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων του Μετρό στην πλατεία  Συντάγματος στην Αθήνα.

Τα εγκαίνια της Έκθεσης πραγματοποιήθηκαν στις 8 Νοεμβρίου 2010 από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Κώστα Σκανδαλίδη και παρουσία πλήθους επισκεπτών που κατέκλυσαν το χώρο της Έκθεσης για να γνωρίσουν τις Σερραϊκές επιχειρήσεις και τα προϊόντα τους. Και τις πέντε ημέρες που διήρκησε η Έκθεση, κρατήθηκε αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού και η επισκεψιμότητα στα περίπτερα ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Ανάμεσα στους επισκέπτες της Έκθεσης ήταν ο Ειδικός Σύμβουλος του Πρωθυπουργού, κ. Νίκος Σκουλάς, ο οποίος δήλωσε ότι οι πρωτοβουλίες και οι δράσεις του Επιμελητηρίου Σερρών για την προώθηση των τοπικών επιχειρήσεων και των προϊόντων τους είναι πραγματικά υποδειγματικές και ότι τέτοιου είδους προωθητικές ενέργειες είναι αυτές που χρειάζονται οι επιχειρήσεις της περιφέρειας προκειμένου να ξεπεράσουν την κρίση ενισχύοντας την ανταγωνιστικότητά τους.

Επίσης μεταξύ των επισκεπτών ήταν ο Πρόεδρος του ΕΟΤ, κ. Κανελλόπουλος Νικόλαος, ο πρώην Βουλευτής Ν.Δ. κ. Γιάννης Μανώλης ο οποίος συνεχάρη διοργανωτές και συμμετέχοντες, καθώς και έγκριτοι δημοσιογράφοι όπως ο Νίκος Ευαγγελάτος, η Μαρία Νικόλτσιου και ο κ. Παπαχρήστου. Ο κωμικός Γιώργος Μητσικώστας ήταν ακόμη ένας από τους επισκέπτες της Έκθεσης, ο οποίος με τη γνωστή του ευθυμία έδωσε μια άλλη νότα.

Στο πλαίσιο των προγραμματισμένων δράσεων για την προβολή και προώθηση Σερραϊκών Προϊόντων και Επιχειρήσεων κατά τη διάρκεια της 2ης Έκθεση στην Αθήνα, το Μουσικό Εργαστήρι Σερρών, την Τρίτη 9/11/10, παρουσίασε με μεγάλη επιτυχία τo έργο του Λευτέρη Αερόπουλου                       "Χαραγμένα σημάδια'' στον Σταύρο Ξαρχάκο στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Την εκδήλωση παρακολούθησαν μεταξύ άλλων και άνθρωποι του καλλιτεχνικού χώρου που κατάγονται από τις Σέρρες και άλλοι που διαμένουν στην πρωτεύουσα, έχοντας έτσι την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τον τόπο καταγωγής τους. Τόσο η Έκθεση, όσο και η συναυλία ήταν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για προβολή του Νομού Σερρών και των προϊόντων που παράγονται. Στο τέλος της συναυλίας ενθύμια συμμετοχής δόθηκαν στους Σερραίους επιχειρηματίες που έλαβαν μέρος στην Έκθεση, οι οποίοι ήταν οι εξής: 

1. ΣΥΜΕΩΝΙΔΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ

2. ΜΗΤΙΑΚΟΥΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

3. Π. & Α. ΚΑΖΑΚΙΔΗΣ ΑΕ – βασακη

4. ΧΑΤΣΗΣΑΒΒΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

5. ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

6. ΚΟΚΚΩΝΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

7. ΚΑΝΤΖΑΣ

8. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Γ.

9. ΑΡΜΑΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ

10. ΑΝΔΡΕΑΔΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

11. ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΕΛΠΙΔΑ

12. ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΞΕΝΙΑ

13. ΤΡΑΧΑΝΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ

14. ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΛΗΜΝΑΙΟ

15. ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΕΡΩΔΙΟΣ

16. ΣΠΗΛΑΙΟ ΑΛΙΣΤΡΑΤΗΣ

17. ΑΛΦΑ ΣΕΡΡΑΪΚΗ ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ

18. ΒΑΚΑΛΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ

19. ΚΗΠΟΥΡΟΣ- ΤΕΧΝΗΜΩΝ

20. ΜΠΟΛΑΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ- ΞΥΛΟΓΛΥΠΤΑ

21. ΖΑΡΖΟΠΟΥΛΟΣ Α. ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε

22. ΓΙΑΡΤΙΜΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

23. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΘΥΜΙΑ

24. ΝΩΤΟΥΔΑ ΧΡΥΣΑΝΘΗ

25. ΡΩΜΑΛΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

26. ΕΑΣ

27. ΑΧΛΑΤΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

28. ΜΠΟΓΙΑΤΖΗ ΛΑΜΠΡΙΝΗ (ΖΥΜΑΡΙΚΑ)

29. ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΟΡΟΪΩΝ

30. ΤΑΠΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

31. ΜΠΟΡΑΣ ΖΕΛΙΟΣ

32. ΟΥΖΟ ΜΑΓΕΙΑ – ΣΠΑΝΟΣ

34. ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΟΥΛΤΣΙΑΚΗΣ-Ε. ΤΖΙΜΠΑ-ΣΠΙΡΟΥΛΙΝΑ

35. ΜΠΟΥΝΤΑΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ

36. ΠΟΥΛΙΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

καθώς και το ΤΕΙ Σερρών

Επίσης η Έκθεση προβλήθηκε σε διάφορες τηλεοπτικές εκπομπές σε κανάλια πανελλήνιας εμβέλειας όπως:  SKAI ΄΄ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ΄΄ με τους Λυριτζή- Οικονόμου, STAR ΄΄ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟ ΖΕΙΣ΄΄ με την Τατιάνα Στεφανίδου.

Στιγμιότυπα από τα εγκαίνια και δηλώσεις προβάλλονται στο διαδικτυακό κανάλι STV στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.serrestv.gr/, μέσω του οποίου μπορεί ο κάθε ενδιαφερόμενος να παρακολουθείσει τα τεκταινόμενα στην Έκθεση των Σερρών στην καρδιά της Αθήνας.

Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Σερρών αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τους χορηγούς που χάρη στη συμβολή τους ήταν δυνατή η πραγματοποίηση του όλου εγχειρήματος :

  • ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΣΕΡΡΩΝ
  • ΤΡΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
  • ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ELPIDA RESORT AND SPA
  • ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΉΣΕΩΝ ΚΑΝΤΖΑ
  • KNOWLEDGE
  • FORD – ΚΑΛΑΘΑΣ Α.Ε.
  • PEPSICO
  • ΑΛΦΑ ΕΚΘΕΣΙΑΚΗ
  • ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΕΡΡΩΝ

Την Τετάρτη 17/11/10 οι συμμετέχοντες στην Έκθεση επιχειρηματίες, έδωσαν συνέντευξη τύπου στα ΜΜΕ καταθέτοντας τις εντυπώσεις τους. Το ακουστικό υλικό της συνέντευξης έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα τους ΕΒΕΣ,  http://www.serreschamber.gr/.