Ο ΑΘ. ΜΑΛΛΙΑΡΑΣ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΡΟΜΕΑΣ: “ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΘΕΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗ ΒΙ.ΠΕ”

Με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας ΔΡΟΜΕΑΣ Αθανάσιο Παπαπαναγιώτου συναντήθηκε το πρωί της Τρίτης 7 Δεκεμβρίου 2021 ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αθανάσιος Μαλλιαράς, συνεχίζοντας τις επαφές του με επιχειρήσεις του Νομού.
Ο Αθανάσιος Παπαπαναγιώτου ευχήθηκε καταρχάς δύναμη στον Αθανάσιο Μαλλιαρά ,τονίζοντας τη σπουδαιότητα του ρόλου του Επιμελητηρίου. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα προβλήματα με τα οποία έρχονται αντιμέτωπες οι επιχειρήσεις στην Βιομηχανική Περιοχή, με μείζον τον κορεσμό ηλεκτροδότησης που υπάρχει εδώ και χρόνια χωρίς να βρίσκεται λύση.
Όπως τόνισε ο κ. Παπαπαναγιώτου, το πρόβλημα είναι τεράστιο καθώς οι ανάγκες του ΔΡΟΜΕΑ και άλλων επιχειρήσεων σε ρεύμα δεν μπορούν να καλυφθούν, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη ζημία. Εκτός αυτού ,ο Αντιπρόεδρος της Εταιρείας Κώστας Παπαπαναγιώτου, που επίσης παραβρέθηκε στη συνάντηση, ενημέρωσε τον κ. Μαλλιαρά πως με την υπάρχουσα κατάσταση δεν μπορεί να εγκατασταθεί καμία νέα επιχείρηση στην ΒΙ.ΠΕ, γιατί δεν θα έχει παροχή ρεύματος!
Ο Αθανάσιος Παπαπαναγιώτου ζήτησε τη συνδρομή του Επιμελητηρίου ώστε να προχωρήσει το αίτημά τους για την εγκατάσταση ενός μετασχηματιστή, που θα έλυνε το πρόβλημα.
Ο Αθανάσιος Μαλλιαράς συμφώνησε πως πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα και τόνισε πως το Επιμελητήριο θα εξετάσει αναλυτικά όλα τα στοιχεία και κατόπιν θα κάνει δυναμικές παρεμβάσεις, όπου χρειαστεί, ώστε σύντομα το πρόβλημα να λυθεί.
Επιπλέον , ο κ. Μαλλιαράς ενημέρωσε τον κ. Παπαπαναγιώτου ότι το Επιμελητήριο προτίθεται να προκαλέσει άμεσα μια συνάντηση όλων των μεγάλων επιχειρηματιών του νομού, ώστε να συζητηθούν ακριβώς τέτοιου είδους προβλήματα και να δρομολογηθούν ενέργειες που θα προωθήσουν τη λύση τους.
Στη συνέχεια ο κ. Μαλλιαράς αναφέρθηκε στην προτεραιότητα που δίνει το Επιμελητήριο στην αξιοποίηση του Επιχειρηματικού Κέντρου SEREXPO «ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΓΚΛΑΣ» , όπου θα γίνουν σημαντικές παρεμβάσεις μέσω του εγκεκριμένου προγράμματος των τριών εκατομμυρίων ευρώ.
Έκανε ειδική αναφορά στην SEREXPO και στην στόχευση να αποκτήσει έναν πιο εξωστρεφή χαρακτήρα, ενώ ο Α’ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Δημήτρης Γιαννάκης, που ήταν επίσης παρών στη συνάντηση, αναφέρθηκε στη σκέψη για τη δημιουργία κλαδικών εκθέσεων και ενός μόνιμου εκθετηρίου σερραϊκών προϊόντων εντός του Επιχειρηματικού Κέντρου.
Ο Αθανάσιος Παπαπαναγιώτου βρήκε πολύ ενδιαφέρουσες τις προθέσεις του Επιμελητηρίου, προτείνοντας μάλιστα σε βάθος χρόνου και τη δημιουργία ενός μόνιμου εκθεσιακού κέντρου στο Επιχειρηματικό Κέντρο, στα πρότυπα αντίστοιχων του εξωτερικού.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδιο κλίμα με τις δύο πλευρές να επισημαίνουν πως η συνεργασία θα είναι συνεχής.