ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΚΟΡΥΦΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ «Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΧΛΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ»

Σέρρες 15/06/2012                            

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΚΟΡΥΦΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ
«Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΧΛΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ»
 

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η Διεθνής Συνδιάσκεψη Γυναικών που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα την 31 Μαΐου 1 και 2 Ιουνίου 2012. Σημαίνουσες προσωπικότητες και επιτυχημένες επιχειρηματίες ήρθαν στην Αθήνα, από 72 χώρες, για να συναντήσουν συναδέλφους τους από άλλες χώρες, να ανταλλάξουν καλές πρακτικές, να δικτυωθούν, να προωθήσουν τα προϊόντα τους και να ερευνήσουν άλλες αγορές, να ακούσουν τις εισηγήσεις σπουδαίων εκπροσώπων της παγκόσμιας επιχειρηματικής κοινότητας και να δημιουργήσουν συνεργασίες και συνέργειες σε παγκόσμιο επίπεδο.
Αυτές οι ολοκληρωμένες δράσεις προώθησης του διεθνούς επιχειρηματικού και οικονομικού ενδιαφέροντος είναι που διαφοροποιούν το συνέδριο αυτό από άλλα συνέδρια επιχειρηματικότητας. Έχει καταφέρει να συγκεντρώνει επιτυχημένες εκπροσώπους της  αγοράς, που καταθέτουν τις εμπειρίες τους και τις επιτυχημένες δράσεις τους, λειτουργώντας ως πρότυπα και πηγή έμπνευσης για άλλες επιχειρηματίες.
Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσίασε η συνδιάσκεψη των υπουργών. Αυτή είναι μια ακόμη καινοτομία του Συνεδρίου αυτού. Δικτυώνει τις γυναίκες που ηγούνται της πολιτικής ζωής των κρατών και διαμορφώνουν πολιτικές που επηρεάζουν την επιχειρηματικότητα και την οικονομία των κρατών.
Τριάντα πέντε Υπουργοί κατέθεσαν τις εμπειρίες και τις απόψεις τους κατά την διάρκεια της υπουργικής συνάντησης, όπως την ονομάζει η Πρόοδος του Συνεδρίου κ. Νατιβιντάντ, που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης 1ης Μαΐου στο ξενοδοχείο Intercontinental. Την Ελλάδα εκπροσώπησαν η τ. Υπουργός Ανάπτυξης κ. Άννα Διαμαντοπούλου και η Γ. Γραμματέας Ισότητας, κ. Μαρία Στρατηγάκη.
Η Συνδιάσκεψη άνοιξε με την ομιλία του Υπουργού Ανάπτυξης κ. Ιωάννη Στουρνάρα, η οποία εστιάζετο στις επενδυτικές προοπτικές στην Ελλάδα. Ο κ. Στουρνάρας κήρυξε την έναρξη των εργασιών της συνδιάσκεψης. Παρούσα και η Υπουργός Πολιτισμού κ. Καραπαναγιώτη, η οποία καλωσόρισε τους συνέδρους.
Η Ελλάδα, με επικεφαλής την τ. Υπουργό Ανάπτυξης κ. Α. Διαμαντοπούλου, τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κ. Φούρκα, τον Γενικό Διευθυντή κ. Τσαγκρή και συμβούλους του  Υπουργείου καλωσόρισε τους συνέδρους στο Ζάππειο Μέγαρο, με ένα λιτό δείπνο. Άπαντες, έμειναν γοητευμένοι από την κλασική προσωπικότητα του χώρου και την   Ελληνική φιλοξενία.
Μια σπουδαία δράση που υλοποιήθηκε στα πλαίσια της συνδιάσκεψης είναι οι επιχειρηματικές συναντήσεις ανάμεσα σε επιχειρηματίες. Πρωτοβουλία της Διευθύνουσας Συμβούλου του eommex, κ. Αθηνάς Λάζου. Πραγματοποιήθηκαν διακόσιες είκοσι συναντήσεις. Υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον για εμπόριο και επενδύσεις στην Ελλάδα.
Σπουδαίο ρόλο έπαιξαν  τα Ελληνικά Επιμελητήρια. Συμμετείχαν με εκπροσώπους τους και πολλά από αυτά είχαν περίπτερο στην έκθεση ελληνικών προϊόντων που πραγματοποιήθηκε παράλληλα. Παρουσιάστηκαν προϊόντα συνεταιρισμών, μαρμελάδες, γλυκά, μέλι, πίτες, ζυμαρικά, κρασί, μπίρες, το περίφημο ελληνικό λάδι και τα προϊόντα του. Πρωταγωνιστές, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, το οποίο συμμετείχε με 12 εκπροσώπους και το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών, τα οποία ήταν και χορηγοί της Συνδιάσκεψης.
    Οι εργασίες του συνεδρίου ολοκληρώθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου, όπου η Μαλαισία πήρε την σκυτάλη για την επόμενη διοργάνωση με μια ωραία τελετή, επικεφαλής της οποίας ήταν η Υπουργός Πολιτισμού της Μαλαισίας. Οι εβδομήντα πέντε κυρίες της Μαλαισιανής αντιπροσωπίας, ντυμένες με παραδοσιακές στολές, τραγούδησαν επιτυχίες της πατρίδας τους και κάλεσαν τις συνέδρους στη χώρα τους για την συνδιάσκεψη του 2013.
    Το συνέδριο έκλεισε με μια ελληνική βραδιά, προσφορά του Εθνικού Οργανισμού Τουρισμού, η οποία θα μείνει αξέχαστη στις συνέδρους. Ελληνικά εδέσματα, ελληνικό βαρελίσιο κρασί και συρτάκι η αλάνθαστη συνταγή που κάνει την Ελλάδα μας διάσημη.
    Ο Εθνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ) ήταν παρών καθ’ όλη τη διάρκεια του Συνεδρίου, μοιράζοντας έντυπα και ενημερωτικό υλικό, διαφημίζοντας την χώρα μας στις οκτακόσιες συμμετέχουσες, οι οποίες θα αποτελέσουν οκτακόσιες πρέσβειρες καλής θελήσεως της Ελλάδας.
    Πρωταγωνίστρια της επιτυχημένης, κατά γενική ομολογία, οργάνωσης, η Πρόεδρος του Συνεδρίου για την  Ελλάδα, κ. Σοφία Οικονομάκου, στηριζόμενη από το Συμβούλιο του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματικών, τις γυναίκες των Επιμελητηρίων,  οι οποίες οργάνωσαν την έκθεση και διαφήμισαν τα Ελληνικά προϊόντα.
Εκ μέρους του Επιμελητηρίου Σερρών συμμετείχε η κα  Ελένη Τσιαπάρα, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου στο Δίκτυο Γυναικών (τηλ. Για πληροφορίες  6942056248).