ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΕ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΣΕΡΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ, ΤΟ ΕΣΠΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΗ

Το Επιμελητήριο Σερρών διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία το βράδυ της Τετάρτης (09/03/2016) Ενημερωτική Ημερίδα για τον Τουρισμό, τις αλλαγές που επέρχονται στην κατάταξη των Τουριστικών Καταλυμάτων, τον Αναπτυξιακό Νόμο και τον Αγροδιατροφικό Τομέα. 

Στην ημερίδα παρουσιάστηκαν από Ειδικούς Συμβούλους στατικά στοιχεία για την περιοχή των Σερρών, αναλυτικά όλες οι ενότητες του ΕΣΠΑ 2014-2020 ενώ στην έναρξη των εργασιών ο πρώην Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων (2007-2009) και νυν Πρόεδρος της Αστικής, Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας με την επωνυμία «Αγροδιατροφική Σύμπραξη της ΠΚΜ», Κώστας Κιλτίδης, μίλησε για τον Πρωτογενή Τομέα και την Αγροτική Οικονομία υποστηρίζοντας ότι αποτελεί την παραγωγική και αναπτυξιακή βάση της Κεντρικής Μακεδονίας. 

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης η κα. Κλειώ Ευαγγελοπούλου παρουσίασε το Νομοθετικό Πλαίσιο του νέου συστήματος κατάταξης των τουριστικών καταλυμάτων και κατόπιν ο κ.Νίκος Κασιμάτης προέβη στην παρουσίαση των βασικών αρχών του Αναπτυξιακού Νόμου και των ενοτήτων του ΕΣΠΑ 2014-2020 που άμεσα κι έμμεσα αφορούν τον Τουρισμό και την Αγροδιατροφή. 

Μετά τις εισηγήσεις των ομιλητών υπήρξε επαρκής χρόνος και δόθηκε η ευκαιρία στο ακροατήριο να υποβάλει τα ερωτήματά του προς τους ομιλητές για πιο εξειδικευμένα ζητήματα που προβλέπονται στο Πρόγραμμα της νέας περιόδου. 

Η Εκδήλωση φιλοξενήθηκε στον 3ο όροφο του Επιμελητηριακού Μεγάρου (αίθουσα Γ.Χρηστίδης)

Από το Γραφείο Τύπου