Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα συνεργασίας πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου η 1η Συνεδρίαση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Σερρών

   Ανοίγοντας τις εργασίες της πρώτης συνεδρίασης του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών, κος Χρήστος Μέγκλας, καλωσόρισε τους νέους συμβούλους, εξέφρασε από καρδιάς τα θερμά του συγχαρητήρια σε όλους και τους ευχήθηκε μία δημιουργική και επιτυχημένη θητεία. Τόνισε ότι είναι απαραίτητο να εργαστούν όλοι μαζί με σοβαρότητα και ενωμένοι για την ανάκαμψη του τόπου και την ουσιαστική υποστήριξη των Σερραίων Επαγγελματιών. Στόχευση για την νέα τετραετία είναι να λειτουργήσει η ιδιωτική οικονομία, να κινηθεί η αγορά, να δουλέψουν οι βιομηχανίες και οι βιοτεχνίες, να δημιουργηθούν νέες επιχειρήσεις και νέες θέσεις εργασίας, να ενδυναμωθεί η αγροτική παραγωγή και να αναδειχθεί το τουριστικό μας προϊόν όπως του αξίζει. Τέλος, ο κος Μέγκλας κάλεσε όλους τους συμβούλους να υποβάλουν ολοκληρωμένες προτάσεις που θα δώσουν ακόμα μεγαλύτερη αξία στο Επιμελητηριακό Έργο που έχει ξεκινήσει από το 2011. 

   Τα νεοεκλεγέντα μέλη συνήλθαν σε σώμα και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διατάξεις, εκλογές για την ανάδειξη των μελών της νέας Διοικητικής Επιτροπής πέραν του Προέδρου, που είναι αυτοδικαίως ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, κος Χρήστος Μέγκλας, και του Β’ Αντιπροέδρου, που ορίστηκε από τον επικεφαλής του Συνδυασμού «Επιμελείς Σέρρες» και είναι ο κος Βασίλης Καλαϊτζίδης. 

Τα μέλη που εκλέχτηκαν στα λοιπά αξιώματα είναι:

-Γιαννάκης Δημήτριος

-Μαλλιαράς Αθανάσιος

-Παπαπαναγιώτου Κωνσταντίνος

-Παπουτσής Ιωάννης

-Τενεκετζής Θωμάς 

   Η συγκρότηση της Διοικητικής Επιτροπής θα πραγματοποιηθεί κατά την πρώτη συνεδρίασή της εντός δέκα (10) ημερών από την εκλογή της. 

   Εν συνεχεία, το Διοικητικό Συμβούλιο έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις:

–Εκλέχτηκε ο κος Κωνσταντίνος Παπαπαναγιώτου ως το μέλος που θα εκπροσωπεί μαζί με τον Πρόεδρο, κο Χρήστο Μέγκλα, το Επιμελητήριο Σερρών στην Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος (Κ.Ε.Ε.Ε.)

–Ορίστηκε, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διατάξεις, ο κος Γεώργιος Ταΐρης ως το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου που μαζί με τον Πρόεδρο, κο Χρήστο Μέγκλα, θα εκπροσωπεί το Επιμελητήριο στο Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο.

–Εκλέχτηκαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιμελητηριακής Αναπτυξιακής Αστικής Εταιρίας (ΕΠ.ΑΝ.Ε.ΣΕΡ.), πέραν του Προέδρου της, που είναι σύμφωνα με το καταστατικό της εταιρίας αυτοδικαίως ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών. Τα μέλη που εκλέχτηκαν είναι:

-Γούνας Γεώργιος

-Παπαπαναγιώτου Κωνσταντίνος

-Παπουτσής Ιωάννης

-Τενεκετζής Θωμάς

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠ.ΑΝ.Ε.ΣΕΡ. θα συνέλθει και θα συγκροτηθεί σε σώμα εντός δεκαπέντε (15) ημερών από την εκλογή του. 

–Συζητήθηκε η ενεργοποίηση – σύσταση νέων Ομάδων Εργασίας από μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου αλλά και τρίτους που θέλουν να ασχοληθούν και να προσφέρουν υπό την εποπτεία του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου, κου Γεώργιου Μήχου.