ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ, ΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ, ΣΤΗΝ ΑΝΕΣΕΡ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΣΕΡΡΩΝ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΓΚΛΑΣ

Σε Σύσκεψη με την Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κα Φωτεινή Αραμπατζη που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20 Ιουνίου 2020 στην ΑΝΕΣΕΡ συμμετείχε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών, Χρήστος Μέγκλας.

Ο κος Μεγκλας ευχαρίστησε, αρχικά, την Υφυπουργό για την ικανοποίηση της πρότασης του Επιμελητηρίου Σερρών και την υπερδέσμευση πόρων 8 εκατομμυρίων ευρώ για το Τοπικό Πρόγραμμα LEADER Ν. Σερρών. Εν συνεχεία τόνισε την ανάγκη να εγκριθούν όλα τα υπόλοιπα έργα, να ανακοινωθούν γρήγορα τα αποτελέσματα, να μειωθεί η γραφειοκρατία, να αποφευχθεί ο κίνδυνος μη υλοποίησης λόγω καθυστέρησης των αποτελεσμάτων καθώς και να μην υπάρχει ο περιορισμός του de minimis. Επίσης, εξέφρασε την έντονη αντίθεση του με το Νόμο περί Αναπτυξιακών Οργανισμών που έθεσε εκτός μετοχικού κεφαλαίου της ΑΝΕΣΕΡ το Επιμελητήριο και επεσήμανε ότι τα χρήματα από τα Προγράμματα ΕΣΠΑ θα πρέπει να κατευθύνονται και σε δημιουργία θέσεων εργασίας και όχι μόνο σε έργα υποδομής.