ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ SERRES AGRIBUSINESS: 1ο Συνέδριο Αγροτικής Οικονομίας (24-26 Σεπτεμβρίου 2021)

Το 1ο συνέδριο Αγροτικής Οικονομίας με την επωνυμία SERRESAGRIBUSINESS ανοίγει τις πύλες του στις 24 Σεπτεμβρίου 2021 και θα διαρκέσει έως  τις 26 του μήνα. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Σερρών που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του ΓΕΩΤΕΕ και υλοποιείται σε συνδιοργάνωση με την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών.

Το πρωί της Τετάρτης 22 Σεπτεμβρίου ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών Θανάσης Μαλλιαράς παραχώρησε κοινή συνέντευξη τύπου με τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών Παναγιώτη Σπυρόπουλο ,προκειμένου να ενημερώσουν τους Σερραίους για τη διοργάνωση που θα λάβει χώρα στο Επιχειρηματικό Κέντρο SEREXPO «ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΓΚΛΑΣ» (πρώην στρατόπεδο Κολοκοτρώνη).

Ο κ. Μαλλιαράς στην έναρξη της τοποθέτησής του, τόνισε πως το συγκεκριμένο συνέδριο αποτελούσε όραμα του εκλιπόντος Προέδρου Χρήστου Μέγκλα, το οποίο καλείται να υλοποιήσει το επιμελητήριο και μάλιστα να φροντίσει ώστε να καταστεί θεσμός.

Εξέφρασε τη χαρά και την ικανοποίησή του που διακεκριμένοι επιστήμονες αποδέχτηκαν την πρόσκληση του Επιμελητηρίου και θα είναι ομιλητές , αναπτύσσοντας άκρως ενδιαφέρουσες εισηγήσεις κατά την διάρκεια των τριών ημερών .

Το συνέδριο κάνει εκκίνηση την Παρασκευή με τη θεματική ενότητα Αγροτουρισμός και οίνος , με σχετικές εισηγήσεις και γευσιγνωσία τοπικών οίνων . Το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου  το συνέδριο θα απασχολήσει ο στρατηγικός σχεδιασμός της Νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής όπου κύριος ομιλητής θα είναι ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Στύλιος που θα δώσει το «παρών» συνοδευόμενος από υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου.

Το SERRES AGRIBUSINESS θα ολοκληρωθεί την Κυριακή με τη θεματική ενότητα Αγροδιατροφή-Σέρρες Παράγω και ομιλητές μεταξύ άλλων Σερραίους παραγωγούς και επιχειρηματίες.

«Πιστεύουμε ακράδαντα πως σε έναν κατεξοχήν αγροτικό νομό όπως είναι ο δικός μας αυτό το συνέδριο θα είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο καθώς αφενός θα υπάρχει ενημέρωση για τα νέα δεδομένα και τις εξελιγμένες δυνατότητες που υπάρχουν στον αγροδιατροφικό τομέα και αφετέρου θα αναδεικνύεται το πλούσιο αγροδιατροφικό  προϊόν των Σερρών. Τα συμπεράσματα δε που θα προκύπτουν κάθε φορά θα αποτελούν χρήσιμο εργαλείο για αγρότες και επιχειρηματίες», τόνισε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Θανάσης Μαλλιαράς.

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος επισήμανε πως πρόκειται για ένα συνέδριο που θα συμβάλλει στην εξωστρέφεια του νομού και αποτελεί μία από τις πολλές δράσεις που θα γίνουν με αυτόν τον στόχο, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο.

 Ο Θανάσης Μαλλιαράς αναφέρθηκε και στην τελετή ονοματοδοσίας του Επιχειρηματικού Κέντρου SEREXPO«ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΓΚΛΑΣ» που θα πραγματοποιηθεί, στο πλαίσιο του Συνεδρίου, το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου στις 19.00 ,τονίζοντας  πως σε μια σεμνή και λιτή τελετή θα τιμηθεί η προσφορά  του εκλιπόντος Προέδρου. «Την συγκεκριμένη εκδήλωση την οφείλουμε στον Χρήστο Μέγκλα , όπως οφείλουμε να αναγνωρίσουμε και την σημαντική παρακαταθήκη έργου που αφήνει ως Πρόεδρος του Επιμελητηρίου. Επιθυμία και στόχος μας είναι να συνεχίσουμε και να εμπλουτίσουμε το έργο του, δίνοντας ακόμη μεγαλύτερη ώθηση στο Επιμελητήριο μας» επισήμανε ο Θανάσης Μαλλιαράς.

Ως στενός φίλος και συνεργάτης του Χρήστου Μέγκλα ο Παναγιώτης Σπυρόπουλος δήλωσε συγκινημένος για την επικείμενη εκδήλωση ,τονίζοντας επίσης τη μεγάλη προσφορά του εκλιπόντος στην επιχειρηματική και επιμελητηριακή κοινότητα.

Επιπλέον ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου απηύθυνε κάλεσμα συμμετοχής σε όσους ενδιαφέρονται για το αντικείμενο του συνεδρίου , ευχαριστώντας παράλληλα του χορηγούς και τους χορηγούς επικοινωνίας της εκδήλωσης.

Να σημειωθεί πως κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την προστασία από τον covid 19.

 

 

 

 

Σχετικά Αρχεία: