ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΣΕΡΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 720.000 ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΟΥ ΟΑΕΕ ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΕΥΝΟΪΚΗΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ

Το Επιμελητήριο Σερρών, έπειτα από εξέταση των βελτιώσεων-εκπτώσεων που προτάθηκαν από την πλευρά του Υπουργείου Εργασίας αναφορικά με τις ευνοϊκές ρυθμίσεις στις ασφαλιστικές εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών έρχεται να δηλώσει κατηγορηματικά ότι απορρίπτει τις «διορθωτικές κινήσεις» του Υπουργείου. 

Το Υπουργείο Εργασίας κατέθεσε βελτιωμένη πρόταση στους επιστημονικούς φορείς, ωστόσο, αυτή αφορά μόνο τους γιατρούς, τους δικηγόρους και τους μηχανικούς, κάτι που σημαίνει ότι όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες που είναι ασφαλισμένοι στον ΟΑΕΕ δεν μπορούν να επωφεληθούν την έκπτωση κατά 50% των εισφορών για εισοδήματα έως 100.000 ευρώ, η οποία θα βαίνει μειούμενη κατά 1% για κάθε 1.000 ευρώ, έως τις 55.000 που είναι 5% για τρία χρόνια. 

Ως εκ τούτου, εκφράζουμε την αντίθεσή μας και επισημαίνουμε ότι σε συνδυασμό με τις λοιπές φορολογικές υποχρεώσεις, τα Μέλη μας καλούνται να καταβάλουν το 80% του εισοδήματός τους στο κράτος. Εκτιμούμε επίσης, ότι αν τα μέτρα περάσουν θα καταστεί το επάγγελμα του ελεύθερου επαγγελματία ασύμφορο, με αποτέλεσμα να κλείσουν οι μικρές επιχειρήσεις της περιοχής μας αλλά και όλης της χώρας εν γένει.

 

Από το Γραφείο Τύπου