ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΠΑΧΕΟΣ ΕΝΤΕΡΟΥ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ «Ενημερώσου – Δράσε – Πρόλαβε τον Καρκίνο του Παχέος Εντέρου» στα πλαίσια της SEREXPO 2017 – ΠΛ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 29/09/ – 01/10/2017 – ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ “Γ. Χρηστίδης” του Επιμελητηρίου ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 1 Οκτωβρίου και ώρα 11:30

Τριήμερο ενημέρωσης του κοινού στις Σέρρες

Ενημερώσου – Δράσε – Πρόλαβε
τον Καρκίνο του Παχέος Εντέρου

Στις Σέρρες μεταφέρεται το μήνυμα της Επιτροπής για την Πρόληψη του Καρκίνου Παχέος Εντέρου, με ένα τριήμερο ενημέρωσης του κοινού για τη δυνατότητα πρόληψης, ειδικά μέσω της κολονοσκόπησης, του τρίτου συχνότερου καρκίνου στον κόσμο, από την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου έως και την Κυριακή 1 Οκτωβρίου.
Η ενημερωτική εκδήλωση για το κοινό με θέμα «Καρκίνος του Παχέος Εντέρου, μια μάστιγα της εποχής μας – η Πρόληψη είναι εφικτή» θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017, στις 11:30’ π.μ., στην Αίθουσα «Γεώργιος Χρηστίδης» του Επιμελητηρίου Σερρών (3ος όροφος).
Την εκδήλωση θα συντονίσει ο καθηγητής Παθολογίας και Γαστρεντερολογίας του ΑΠΘ Ακριβιάδης Ευάγγελος και θα συμμετέχουν οι γαστρεντερολόγοι Γαρέφας Αθανάσιος, Μυστακίδης Κων/νος, Τσιώνης Χάρης, Χαμπαρίδου Αθηνά και Χαρίσης Κων/νος οι οποίοι θα μιλήσουν για τη σημασία της πρόληψης και ιδιαίτερα της κολονοσκόπησης σε άτομα άνω των 50 ετών, ενώ θα απαντήσουν και σε ερωτήσεις του κοινού.
Καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να περιηγηθεί σε ειδική κατασκευή-ομοίωμα εντέρου που θα είναι τοποθετημένη στην Πλατεία Ελευθερίας και να ενημερωθεί από τους γαστρεντερολόγους και νοσηλευτές για τον καρκίνο του παχέος εντέρου και τη δυνατότητα πρόληψής του. Οι ώρες επίσκεψης στο σημείο είναι:
Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου από τις 18:00 μέχρι τις 21:00 μ.μ.
Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου από τις 10:00 π.μ μέχρι τις 21:00 μ.μ.
Κυριακή 1 Οκτωβρίου από τις 10:00 π.μ μέχρι τις 14:00 μ.μ.
Η συγκεκριμένη δράση διοργανώνεται:
από τους γαστρεντερολόγους των Σερρών σε συνεργασία με τον Ιατρικό και Φαρμακευτικό Σύλλογο Σερρών                                                       με την υποστήριξη του Δήμου και του Επιμελητηρίου Σερρών στα πλαίσια της      SER-EXPO2017                                                                                                                                                              τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Γαστρεντερολογικής Εταιρείας (ΕΓΕ) και της Επαγγελματικής Ένωσης Γαστρεντερολόγων Ελλάδας (ΕΠΕΓΕ)
εντάσσεται στην καμπάνια που έχει εγκαινιάσει από το 2015 η Επιτροπή για την Πρόληψη του Καρκίνου Παχέος Εντέρου, με κεντρικό σύνθημα «Ενημερώσου – Δράσε – Πρόλαβε τον Καρκίνο Παχέος Εντέρου – Η κολονοσκόπηση σου σώζει τη ζωή», και έχει ως στόχο να κινητοποιήσει άνδρες και γυναίκες άνω των 50 ετών στη χώρα μας, ώστε να εντάξουν την κολονοσκόπηση στον τακτικό ιατρικό έλεγχό τους.
Στην Ελλάδα, περισσότεροι από 5.000 συμπολίτες μας νοσούν κάθε χρόνο από καρκίνο παχέος εντέρου και πάνω από 2.500 χάνουν τη ζωή τους. Ταυτόχρονα, το κόστος αντιμετώπισης του καρκίνου παχέος εντέρου ανά ασθενή είναι ιδιαίτερα υψηλό στη χώρα μας και ξεπερνά συνολικά (Εθνικό Σύστημα Υγείας και ιδιωτικός τομέας) τα 70.000.000 ευρώ κατ’ έτος, γεγονός που καθιστά ακόμα πιο επιτακτική ανάγκη την πρόληψη της νόσου.
Για τους λόγους αυτούς, η Επιτροπή για την Πρόληψη του Καρκίνου Παχέος Εντέρου επισημαίνει πως πρέπει να γίνει συνείδηση σε όλους τους Έλληνες ότι η συγκεκριμένη ασθένεια μπορεί να προληφθεί και ότι η κολονοσκόπηση σώζει ζωές!

Σχετικά Αρχεία: