Έρχεται το «Μαθητών Επιχειρείν» – Με επιτυχία η πρώτη ενημερωτική συνάντηση

Μαθητές και εκπαιδευτικούς από την Α/θμια και την Β/θμια εκπαίδευση υποδέχτηκε το απόγευμα της Τετάρτης 1η Φεβρουαρίου στο Επιμελητήριο ο Πρόεδρος Αθανάσιος Μαλλιαράς, στην ενημερωτική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε για την εκδήλωση «Μαθητών Επιχειρείν».
Ο διαγωνισμός επιχειρηματικότητας θα διεξαχθεί στις 28 Απριλίου και τη διοργάνωση έχουν αναλάβει από κοινού για ακόμη μία χρονιά , το Επιμελητήριο με τις δύο Διευθύνσεις Εκπαίδευσης. Σκοπός της συνάντησης ήταν να γίνει μια πρώτη ενημέρωση σχετικά με τις συμμετοχές που υπάρχουν από τα σχολεία του Νομού αλλά και ένας γενικός συντονισμός , στο πλαίσιο προετοιμασίας της εκδήλωσης.
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αθανάσιος Μαλλιαράς εξέφρασε τη χαρά του που επιστρέφει μια τόσο σημαντική εκδήλωση, μετά την αναγκαστική παύση λόγω της πανδημίας, και ευχαρίστησε τους δύο Διευθυντές Εκπαίδευσης Γιάννη Καραβασίλη και Νικόλαο Σταμπολίδη για την αγαστή συνεργασία. Ιδιαίτερα όμως ευχαρίστησε τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που από την πρώτη στιγμή αγκαλιάζουν με θέρμη αυτό το εγχείρημα και δημιουργούν έξυπνες , καινοτόμες και εντυπωσιακές εικονικές επιχειρήσεις. «Ως Επιμελητήριο τοποθετούμε πολύ ψηλά το Μαθητών Επιχειρείν καθώς πραγματικά μπορεί να προετοιμάσει αυριανούς επιχειρηματίες. Φέρνει του μαθητές κοντά στην έννοια της επιχειρηματικότητας και στην επιχειρηματική κουλτούρα. Είμαι σίγουρος πως και φέτος θα μας εντυπωσιάσουν με τις ιδέες τους» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Μαλλιαράς.
Υπεύθυνος για το «Μαθητών Επιχειρείν» από το Επιμελητήριο έχει οριστεί το μέλος του Δ.Σ. Γιάννης Παπουτσής , ο οποίος με τη σειρά του τόνισε τη σπουδαιότητα της εκδήλωσης. Χαρακτήρισε το «Μαθητών Επιχειρείν» μια μοναδική ευκαιρία για τους μαθητές να αναπτύξουν επιχειρηματικές ιδέες και δεξιότητες και να τις εφαρμόσουν στην πράξη.
Την Α/θμια Εκπαίδευση εκπροσώπησε ο κ. Γιάννης Πούλιος και την Β/θμια Εκπαίδευση η κ. Δήμητρα Σαγίρη. Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσε και ο καθηγητής του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων και μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του ΔΙΠΑΕ κ. Νίκος Γιοβάνης. Μάλιστα ο κ. Γιοβάνης αναφέρθηκε με στοιχεία στο πόσο σημαντική είναι η νεανική επιχειρηματικότητα, καθώς μπορεί να οδηγήσει σε πολύ πετυχημένους αυριανούς επιχειρηματίες.
Από την πλευρά του ο πρώην Αντιπρόεδρος του Επιμελητήριου Δημήτρης Γιαννάκης που είχε την ευθύνη του «Μαθητών Επιχειρείν» όλα τα προηγούμενα χρόνια, επισήμανε πως το Επιμελητήριο Σερρών είναι το μοναδικό σε όλη την Ελλάδα που διοργανώνει μια τέτοια εκδήλωση από το 2015 και εξέφρασε την πεποίθηση πως και φέτος οι μαθητές θα μας καταπλήξουν.
Ακολούθησε η παρουσίαση εικονικών επιχειρήσεων από μαθητές του 6ου Γυμνασίου Σερρών, της σύμπραξης των 5ου ΓΕΛ, 1ου ΓΕΛ,1ου ΕΠΑΛ Καβάλας και Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Σερρών καθώς και του Γυμνασίου Δημητριτσίου. Οι επιχειρηματικές ιδέες των παιδιών εντυπωσίασαν για την καινοτομία τους και την αρτιότητά τους.
Να σημειώσουμε πως οι δηλώσεις συμμετοχής στο «Μαθητών Επιχειρείν» συνεχίζονται.