Αναδημοσίευση ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ AgriBusiness Forum 2019 (Διοργανώνεται από το Επιμελητήριο και την Π.Ε. Σερρών και την GEOROUTES) Πρόγραμμα συνεδρίου & πρόσκληση δηλώσεων συμμετοχής στα εκπαιδευτικά εργαστήρια – Το επιστημονικό πρόγραμμα του διεθνούς συνεδρίου αγροτεχνολογίας AgriBusiness Forum με θέμα “Το μέλλον του αγροδιατροφικού τομέα στην ψηφιακή εποχή” που θα διεξαχθεί στις Σέρρες 31/10-2/11/2019, παρουσιάστηκε στις 18/09 σε συνέντευξη τύπου στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
AgriBusiness Forum 2019
Πρόγραμμα συνεδρίου & πρόσκληση δηλώσεων συμμετοχής στα εκπαιδευτικά εργαστήρια
Φωτο υλικό εδώ
Το επιστημονικό πρόγραμμα του διεθνούς συνεδρίου αγροτεχνολογίας AgriBusiness Forum με θέμα “Το μέλλον του αγροδιατροφικού τομέα στην ψηφιακή εποχή” που θα διεξαχθεί στις Σέρρες 31/10-2/11/2019, παρουσιάστηκε σήμερα, σε συνέντευξη τύπου στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Το AgriBusiness Forum τελεί υπό την αιγίδα του ΥΠΑΑΤ και επικεντρώνεται στον εκσυγχρονισμό και στον ψηφιακό μετασχηματισμό της αγροδιατροφικής αλυσίδας για την παραγωγή, επεξεργασία και διανομή γεωργικών προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας στην ψηφιακή εποχή.
Στο επιστημονικό πρόγραμμα του AgriBusiness Forum 2019 περιλαμβάνονται 8 συνεδρίες αιχμής που εστιάζουν στην γεωργία-κτηνοτροφία ακρίβειας, στις νέες τεχνολογίες, στα χρηματοδοτικά εργαλεία, στην αξιοποίηση της φυτικής βιοποικιλότητας στην Ελλάδα, στη διασύνδεση επιστήμης – έρευνας και επιχειρήσεων, στον αγροτουρισμό και στις πολιτικές για βιώσιμα και επικερδή αγροδιατροφικά συστήματα.
Το AgriBusiness Forum αποτελείται από πέντε ενότητες ενσωματωμένες στο ίδιο γεγονός, ήτοι το Εκπαιδευτικό εργαστήριο για καινοτόμες νεοφυείς επιχειρήσεις, τον Διαγωνισμό καινοτομίας για την προβολή σύγχρονων αγροτικών μοντέλων, προϊόντων, και υπηρεσιών, το Συνέδριο αγροτεχνολογίας, την Επίσκεψη πεδίου και ευκαιρίες δικτύωσης μεταξύ συντελεστών του αγροδιατροφικού τομέα.
Μεταξύ των 60 διακεκριμένων ομιλητών συμμετέχουν ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης, το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο Υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης και ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής.
Επίσης, πληθώρα στελεχών από τον ακαδημαϊκό, ερευνητικό και επιχειρηματικό τομέα δίνουν παρόν στις συνεδρίες του AgriBusiness Forum 2019, όπως ενδεικτικά οι κκ. Geert Wilms (Ένωση Παραγωγών Ολλανδίας LIB/ ZLTO), Δρ. Βασιλείου (Πανεπιστήμιο Yale ΗΠΑ), Πρέσβης Χρηστίδης (ΟΣΕΠ), Gregory Pfleger (Γεν. Πρόξενος ΗΠΑ), Πάνος Θεοδώρου (Eurobank), Έφη Κοκορέλη (Interamerican), Αλέξανδρος Δημητρακόπουλος (ΕIF), Ελένη Μαλούπα (ΕΛΓΟ-Δήμητρα), Αυγούστα Βραχνού (EBRD), Δρ. Παπαδόπουλος (Αμερικανική Γεωργική Σχολή), Νίκος Θυμάκης (Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών), Δρ. Oudemans (Πανεπιστήμιο Rutgers ΗΠΑ), Δρ. Βλάχος (ΑΠΘ) κά.
Το συνέδριο απευθύνεται σε καινοτόμες και νεοφυείς επιχειρήσεις, αγρότες, παραγωγούς, τράπεζες και φορείς του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, υποστηρίζεται επιστημονικά από σημαντικούς φορείς (IΓΕ, ΕΛΓΟ-Δήμητρα, FAO, BSEC, ICBSS, Αμερικανική Γεωργική Σχολή, Texas A&M, Rutgers), ενώ στηρίζεται χορηγικά από την Interamerican, Eurobank, Alpha Bank, Karcher, Siris μικροζυθοποιία κά.
Συμπληρωματικά, στο πλαίσιο του συνεδρίου, θα πραγματοποιηθούν από 29 έως 31 Οκτωβρίου 2019, τέσσερα εκπαιδευτικά εργαστήρια για την ενδυνάμωση και την υποστήριξη της γνώσης για την επιχειρηματικότητα, τα
c/o Geo Routes Cultural Institute
www.agribusinessforum.org | www.geo-routes.com | www.balkansblackseaforum.org
οποία προσφέρονται δωρεάν σε καινοτόμες νεοφυείς επιχειρήσεις και θα υλοποιηθούν από τους επιστημονικούς συνεργάτες του AgriBusiness Forum, τον Ελληνικό Γεωργικό Οργανισμό-Δήμητρα, το Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών, την Αμερικανική Γεωργική Σχολή και το Εργαστήριο Ποσοτικής Ανάλυσης, Logistics & Διαχείρισης Εφοδιαστικής Αλυσίδας του ΑΠΘ.
Καινοτόμες νεοφυείς επιχειρήσεις του αγροδιατροφικού τομέα που διαθέτουν πάθος και όραμα για ανέλιξη, θετικό αποτύπωμα στην αγροδιατροφική αλυσίδα και σεβασμό στο περιβάλλον, προσκαλούνται να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στα εκπαιδευτικά εργαστήρια έως την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019, μέσω της ιστοσελίδας του AgriBusiness Forum 2019 (Masterclass). Στις επιχειρήσεις αυτές παρέχεται δωρεάν η παρακολούθηση των εργαστηρίων, η συμμετοχή στον Διαγωνισμό Καινοτομίας, η συμμετοχή στο συνέδριο αγροτεχνολογίας και στην επίσκεψη πεδίου, 5 γεύματα, μεταφορές με το ΚΤΕΛ Σερρών από Αθήνα ή Θεσσαλονίκη στις Σέρρες και αντίστροφα.
Αθήνα, 18 Σεπτεμβρίου 2019
Χρήσιμοι σύνδεσμοι
o AgriBusiness Forum 2019 web site: http://agribusinessforum.org/agribusiness-forum-2019/
o Δηλώσεις συμμετοχής στο συνέδριο του 2019: https://www.eventora.com/en/Events/agribusiness-forum-2019
o Εκπαιδευτικά εργαστήρια 2019: http://agribusinessforum.org/agribusiness-forum-2019/masterclass-2019/
o Πρόγραμμα εργαστηρίων 2019: http://agribusinessforum.org/agribusiness-forum-2019/abf19-training-schedule/
o Δηλώσεις συμμετοχής στα εργαστήρια: http://agribusinessforum.org/agribusiness-forum-2019/masterclass-2019/apply_to_the_masterclass-2019/
o AgriBusiness Forum 2018 website: http://agribusinessforum.org/agribusiness-forum-2018/
o Στιγμιότυπα AgriBusiness Forum 2018: https://youtu.be/LfRC15nKzkM
Πληροφορίες
κα Χριστίνα Μάγκου, 2102845980, christina.mangou@geo-routes.com