ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΑΣΚΟΠΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ – ΤΡΟΠΟΙ ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ – https://forma.gov.gr

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΑΣΚΟΠΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ – ΤΡΟΠΟΙ ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ – https://forma.gov.gr

 

Μετά το χθεσινό διάγγελμα του Πρωθυπουργού για την αντιμετώπιση της πανδημίας κορωνοϊού , όπου ανακοινώθηκε η απαγόρευση άσκοπης κυκλοφορίας, και τις ανακοινώσεις του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά, από σήμερα το πρωί στις 06:00 έως τις 6 Απριλίου απαγορεύεται η άσκοπη κυκλοφορία.

 

Στην ιστοσελίδα forma.gov.gr θα βρείτε πληροφορίες καθώς και τις δύο απαραίτητες φόρμες ανάλογα με τον λόγο κυκλοφορίας.

ΠΑΓΙΑ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΚΙΝΗΣΗΣ (ΤΥΠΟΥ Α): Για μετάβαση από και προς την εργασία κατά τις εργάσιμες ώρες. Το έγγραφο αυτό συμπληρώνεται μία φορά και παρέχεται με προσωπική ευθύνη του υπογράφοντος από τον εργοδότη ή τον νόμιμο εκπρόσωπό του σε περίπτωση νομικού προσώπου ή, σε περίπτωση ελεύθερου επαγγελματία ή αυτοαπασχολούμενου, από τον ίδιο.

 

ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ (ΤΥΠΟΥ Β): Αφορά τις εξής μετακινήσεις:

1. Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.

2. Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.

3. Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.

4. Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.

5. Μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία, γάμος, βάφτιση) υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

6. Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου

 

και μπορεί να γίνει με τρεις (3) τρόπους:

1. Συμπλήρωση της ειδικής φόρμας που θα βρείτε στο forma.gov.gr

2. Χειρόγραφα σε λευκό χαρτί

3. SMS στο 13033 όπου γράφετε το νούμερο 1-6 (όπως αναλύονται παραπάνω), αφήνετε κενό, γράφετε ονοματεπώνυμο και διεύθυνση. Αποστολή στο 13033. Το μήνυμα είναι δωρεάν και τα προσωπικά δεδομένα προστατεύονται απολύτως.