ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΠΙΤΥΧΕΣ ΤΟ ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ «WORK SHOP – ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ» στο πλαίσιο του έργου Skills Balancing

Το Επιμελητήριο Σερρών στο πλαίσιο του έργου “Balancing Supply and Demand of the Professional Skills needed in the Interregional Area”, με το ακρωνύμιο “SKILLS BALANCING”, που έχει ενταχθεί και συγχρηματοδοτείται από το Ε.Π. Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα – Βουλγαρία 2007-2013» διοργάνωσε χθες Τετάρτη 25/11/2015 στην Αίθουσα «Γεώργιος Χρηστίδης» του Επιμελητηριακού Μεγάρου Θεματικό Εργαστήριο με τίτλο: «ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ». 

 

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο Οικ. Επόπτης του Επιμελητηρίου Σερρών, κ. Θωμάς Τενεκετζής ο οποίος περιέγραψε το έργο Skills Balancing,  θέμα του οποίου είναι η εξισορρόπηση μεταξύ της επαγγελματικής προσφοράς δεξιοτήτων και της ζήτησης και στοχεύει στην επέκταση της σχέσης μεταξύ εκπαίδευσης και αγοράς εργασίας, προσδιορίζοντας τη δημιουργία νέων δεξιοτήτων και / ή την αναβάθμιση των υφιστάμενων και τη διαμόρφωση του περιγράμματος νέων εργασιακών προγραμμάτων, αξιοποιώντας τη δικτύωση και τη συνεργασία μεταξύ των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων και της επιχειρηματικής κοινότητας, της Ελλάδας και της Βουλγαρίας.

 

Την παρουσίαση της ηλεκτρονικής Εφαρμογής Ανταλλαγής Γνώσεων μέσω Διαδικτύου για τη Δικτύωση και την Επικοινωνία των Εργαζομένων και των Επιχειρήσεων, “SchooX”, που δημιουργήθηκε και υλοποιήθηκε για το Επιμελητήριο Σερρών στο πλαίσιο του έργου SKILLS BALANCING έκανε η κα Μαριάννα Γεραζούνη από την «Alpha Συμβουλευτική». Η πλατφόρμα επιτρέπει στους οργανισμούς να δημιουργήσουν τη δική τους Ηλεκτρονική Ακαδημία και να εκπαιδεύουν το προσωπικό τους, ενώ ταυτόχρονα οι χρήστες συμμετέχουν και αλληλεπιδρούν με μια μεγάλη Εκπαιδευτική Κοινότητα. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες για την πλατφόρμα στο www.schoox.com και στην ιστοσελίδα του έργου www.skillsbalancing.eu. 

 

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο Γενικός Διευθυντής ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ, κος Σπυρίδων Σκοτίδας,  παρουσίασε τους Βασικούς Άξονες και τις προτεραιότητες του ΕΣΠΑ 2014-2020, καθώς και ειδικότερα τις 4 προδημοσιευμένες Δράσεις στο πλαίσιο του ΕΠΑνΕΚ. Οι 4 αυτές Δράσεις είναι οι εξής : 

Α : «ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ  ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ»

Β: «ΝΕΟΦΥΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ»

Γ: «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΩΝ & ΜΙΚΡΩΝ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΑΓΟΡΕΣ»

 

Δ: «ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΜΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ»

Περισσότερες Πληροφορίες για τα προγράμματα αυτά οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν στις ιστοσελίδες www.antasgonistikotita.gr και www.espa.gr

 

Η εκπρόσωπος του Συνδέσμου Συμβούλων Επιχειρήσεων (ΣΥΣΕΠ), κα Αναστασία Κούλαλη, παρουσίασε επίσης τις χρηματοδοτικές ευκαιρίες στη νέα προγραμματική περίοδο ΕΣΠΑ 2014-2020 και ειδικότερα τα  Προγράμματα «Ενίσχυσης της ρευστότητας και της απασχόλησης» για συνολικά 12.700 ωφελούμενους του ΟΑΕΔ. Περισσότερες Πληροφορίες για τα προγράμματα αυτά οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ www.oaed.gr

 

Το Θεματικό Εργαστήριο ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση των θεματικών εκπαιδευτικών ενοτήτων του Schoox για το έργο «SKILLS BALANCING» ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ και ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ BUSΙNESS & MARKETING  PLAN, από την Σύμβουλο Επιχειρήσεων της Alpha Plan, κα Σάσα Σταμάτη. 

 

Οι άλλες εκπαιδευτικές ενότητες που προσφέρονται από την Ηλεκτρονική Πλατφόρμα – Ακαδημία του Schoox του έργου SKILLS BALANCING για τα μέλη του Επιμελητηρίου Σερρών και τους εταίρους του έργου είναι οι εξής :

 

•ΛΟΓΙΣΤΙΚΕΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ

•ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

•ΤΙΜΟΛΟΓΙΑΚΗ  ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

•ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ MARKETING ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ  

•ΕΠΙΛΟΓΗ, ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

•ΙΔΡΥΣΗ  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ

•ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ (MANAGEMENT)

•ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΜΜΕ

 

Η είσοδος για το κοινό ήταν ελεύθερη και μετά το πέρας της εκδήλωσης δόθηκαν βεβαιώσεις συμμετοχής σε όλους τους συμμετέχοντες, φάκελος με ενημερωτικό υλικό και ερωτηματολόγιο αξιολόγησης της εκδήλωσης, ένα usb του έργου Skills Balancing, καθώς και κωδικοί για πρόσβαση στην ηλεκτρονική Ακαδημία του SchooX του έργου Skills Balancing. 

    Κλείνοντας την εκδήλωση ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, κος Χρήστος Μέγκλας ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες και τους κάλεσε στο Τελικό Συνέδριο του Skills Balancing, στο οποίο θα συμμετέχουν όλοι οι εταίροι από Ελλάδα και Βουλγαρία και θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα του έργου. Το τελικό συνέδριο θα  πραγματοποιεί την Παρασκευή 27/11/2015 και ώρα 12:00 – 15:00 στην αίθουσα «Γεώργιος Χρηστίδης». 

Πληροφορίες από το Επιμελητήριο Σερρών, κα Θωμαή Μπόζιου, τηλ: 2321099732

Το έργο Skills Balancing 

συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΤΠΑ) και από Εθνικούς Πόρους της Ελλάδας και της Βουλγαρίας.

 

Από το Γραφείο Τύπου του Επιμελητηρίου Σερρών