ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΣΕΡΡΩΝ – 27.10.2016

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Δ.Σ. 9/2016
ΠΕΜΠΤΗ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016

Συνεδρίασε την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016 το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Σερρών.
Ελήφθησαν αποφάσεις και έγιναν οι εξής ενημερώσεις:
•    Το Επιμελητήριο Σερρών διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016 και ώρες 8:00 π.μ. έως 2:00 μ.μ. στην αίθουσα «Γ. Χρηστίδης» στον 3ο όροφο του Επιμελητηριακού Μεγάρου.
•    Την ίδια μέρα, επίσης Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 5:30 μ.μ.  διοργανώνεται Ημερίδα με θέμα τη γυναικεία επιχειρηματικότητα στην αίθουσα «Γ. Χρηστίδης» στον 3ο όροφο του Επιμελητηριακού Μεγάρου.
•    Την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016 θα πραγματοποιηθεί επιμορφωτική συνάντηση για τους εκπαιδευτικούς σχετικά με τη δημιουργία μιας εικονικής μαθητικής “επιχείρησης” στο πλαίσιο του Τοπικού Θεματικού Δικτύου Αγωγής Σταδιοδρομίας «Μαθητών Επιχειρείν»,  επιτυχημένη συνεργασία των τελευταίων ετών μεταξύ του  Επιμελητηρίου Σερρών και της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών.
•    Ενημερώθηκε το Σώμα για τη συμμετοχή του Επιμελητηρίου Σερρών στη Διαχειριστική Επιτροπή  που θα  διοικεί και θα εκπροσωπεί σύμφωνα με τους καταστατικούς της σκοπούς την «Αγροτοδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (Π.Κ.Μ) – Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία».
•    Ο Πρόεδρος, Χρήστος Μέγκλας ενημέρωσε το Σώμα σχετικά με τα αποτελέσματα του 4ου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Επιχειρήσεων των Ευρωεπιμελητηρίων «700 + επιχειρηματίες υποστηρίζουν την Ευρώπη» (Βρυξέλλες 13/10/2016), όπου συμμετείχε και ο ίδιος με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και Προέδρους και άλλων Επιμελητηρίων της χώρας.
•    Εγκρίθηκε η Β’ Αναμόρφωση Προϋπολογισμού έτους 2016 του Επιμελητηρίου Σερρών.
•    Έγινε αναλυτική συζήτηση επί του Υπομνήματος διαμαρτυρίας που έστειλε ο Πρόεδρος Χρήστος Μέγκλας στον Υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κο Χρήστο Σπίρτζη και στην ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ Α.Ε. για τη λειτουργία Διοδίων στο Στρυμονικό και στην Αμφίπολη και την αντιπρόταση του Επιμελητηρίου Σερρών να λειτουργήσουν Σταθμοί Εξυπηρέτησης Οχημάτων στα σημεία αυτά.
•    Ενημερώθηκε το Σώμα για τις νέες εξελίξεις στο Τελωνείο του Προμαχώνα με την  καταγραφή κι έλεγχο φορολογικών στοιχείων καθώς και το σκανάρισμα των σχετικών εγγράφων.
•    Εγκρίθηκε η διοργάνωση της επιχειρηματικής αποστολής του Επιμελητηρίου Σερρών στο Βελιγράδι από 25 έως 27 Νοεμβρίου 2016 στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων και Ποτών που διεξάγεται εκεί.
•    Εγκρίθηκε η συνεργασία με τον Δικηγορικό Σύλλογο Ν. Σερρών για τη λειτουργία στις εγκαταστάσεις του Επιμελητηρίου Σερρών «Πύλης Διαμεσολάβησης» με την υποστήριξη του  Ινστιτούτου Κατάρτισης Διαμεσολαβητών Θεσσαλονίκης. Θα παρέχονται δωρεάν στα μέλη του Επιμελητηρίου Σερρών υπηρεσίες ενημέρωσης για το θεσμό της διαμεσολάβησης από πιστοποιημένους και διαπιστευμένους από το Υπουργείο Δικαιοσύνης Διαμεσολαβητές.