ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 1/2017 – ΔΕΥΤΕΡΑ 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017 – Συνεδρίασε τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017 το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Σερρών. Στην αρχή της συνεδρίασης τελέστηκε η καθιερωμένη κοπή βασιλόπιτας, την οποία ευλόγησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης, κ.κ. Θεολόγος. Στη συνέχεια ελήφθησαν αποφάσεις και έγιναν ενημερώσεις:

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Δ.Σ. 1/2017
ΔΕΥΤΕΡΑ 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Συνεδρίασε τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017 το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Σερρών.
Στην αρχή της συνεδρίασης τελέστηκε η καθιερωμένη κοπή βασιλόπιτας, την οποία ευλόγησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης, κ.κ. Θεολόγος.
Στη συνέχεια ελήφθησαν αποφάσεις και έγιναν ενημερώσεις:
•    Ο Πρόεδρος αναφέρθηκε στις σημαντικότερες δράσεις και ενέργειες του Επιμελητηρίου Σερρών έτους 2016, για τη στήριξη των επιχειρηματιών και την εν γένει ανάπτυξη του Ν. Σερρών
•    Εγκρίθηκε η συμμετοχή του Επιμελητηρίου Σερρών στην Έκθεση «FOODEXPO 2017», η οποία θα πραγματοποιηθεί από 18 έως 20 Μαρτίου 2017 στην Αθήνα (Metropolitan Expo).
•    Εγκρίθηκε η διοργάνωση της 3ης Διεθνούς Επιχειρηματικής Έκθεσης Σερρών «SER-EXPO 2017», από 29 Σεπτεμβρίου έως 1 Οκτωβρίου 2017.
•    Ανακοινώθηκε ότι προγραμματίζεται για την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 19:00 συγκέντρωση – κάλεσμα προς τους Σερραίους Επιχειρηματίες προκειμένου να γίνει προγραμματισμός για συμμετοχή σε Εκθέσεις που θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα.
•    Συζητήθηκε το πλαίσιο Δράσεων Κρατικών Ενισχύσεων στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κεντρικής Μακεδονίας 2014-2020.
•    Έγινε ενημέρωση για την παράταση Υποβολής Αιτήσεων στα Καθεστώτα του Νέου Αναπτυξιακού Νόμου «Γενική Επιχειρηματικότητα» και «Νέες Ανεξάρτητες ΜΜΕ».
•    Το σώμα ενημερώθηκε για την παράταση των Προγραμμάτων LEADER.
•    Τα μέλη του Δ.Σ. ενημερώθηκαν για την παράταση προθεσμίας εγγραφής στο Περιφερειακό  Μητρώο Ξυλείας,  η οποία επίκειται να δοθεί με υπογραφή ΚΥΑ από τους συναρμόδιους Υπουργούς, μετά από αίτημα του Επιμελητηρίου Σερρών στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ώστε να μην πληρώσουν πρόστιμο εκατοντάδες μέλη στον τομέα του ξύλου.
•    Ανακοινώθηκε η συμμετοχή του Επιμελητηρίου Σερρών στη Δομή Συναίνεσης της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης Σερρών.