ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΣ 21.12.2012

Συνεδρίασε την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012 το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Σερρών και έλαβε τις εξής αποφάσεις:

ΘΕΜΑ 1ο
Επικύρωση πρακτικών του προηγούμενου Δ.Σ.
Επικυρώθηκαν τα πρακτικά του προηγούμενου Δ.Σ.

ΘΕΜΑ 2ο
Έγκριση για υλοποίηση σεμιναρίων «Τεχνικών Ασφαλείας».
Εγκρίθηκε η άμεση υλοποίηση σεμιναρίων «Τεχνικών Ασφαλείας».

ΘΕΜΑ 3ο
Έγκριση για υλοποίηση σεμιναρίων που απευθύνονται σε επιχειρήσεις οι οποίες απασχολούν 1 – 25  εργαζομένους, με το διακριτικό τίτλο «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΛΑΕΚ ΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΜΙΚΡΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ».
Εγκρίθηκε η υλοποίηση σεμιναρίων (ΟΑΕΔ – ΛΑΕΚ 1-25) που απευθύνονται σε επιχειρήσεις οι οποίες απασχολούν 1 – 25  εργαζομένους, με το διακριτικό τίτλο «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΛΑΕΚ ΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΜΙΚΡΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ», με τα ΚΕΚ που ανταποκρίθηκαν στην Πρόσκληση Ενδιαφέροντος του Επιμελητηρίου.

ΘΕΜΑ 4ο
Παρέμβαση του Επιμελητηρίου Σερρών για την αύξηση του ποσοστού επιδότησης που χορηγείται μέσω του ΟΑΕΔ στις επιχειρήσεις που ασκούν μεταποιητική δραστηριότητα.
Ενημερώθηκε διεξοδικά το Δ.Σ. για την επιστολή που εστάλη από το Επιμελητήριο στο Υπουργείο Οικονομικών στις 10/12/2012 ζητώντας την αύξηση του ποσοστού επιδότησης του κόστους εργασίας στο Νομό Σερρών από 1% σε 4% ή 12% που ισχύει σε άλλους Νομούς.

ΘΕΜΑ 5ο
Προτάσεις του Επιμελητηρίου Σερρών και των Επιμελητηρίων μέσω της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος προς τον  Πρωθυπουργό, κ. Αν. Σαμαρά  και τον Υπουργό Οικονομικών με θέμα τη φορολογία των επιχειρήσεων και τη φορολογική μεταρρύθμιση.
Ενημερώθηκε διεξοδικά το Δ.Σ. για τις παρεμβάσεις του Επιμελητηρίου Σερρών και  της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος σχετικά με τη φορολογική μεταρρύθμιση.

ΘΕΜΑ 6ο
Ενημέρωση για το Ελληνορωσικό Κέντρο «ΕΡΜΗΣ».
Αποφασίστηκε να γίνει η πληρωμή των μέχρι τώρα λειτουργικών δαπανών και λοιπών υποχρεώσεων του «ΕΡΜΗΣ», να ανασταλούν οι τρέχουσες λειτουργικές δαπάνες της εταιρίας («πάγωμα εξόδων») και να κλείσει η αντιπροσωπεία της εταιρίας στη Ρωσία.

ΘΕΜΑ 7ο
Έγκριση διοργάνωσης εκδήλωσης για τη βράβευση των επιτυχόντων μαθητών σε Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι. (2011 και 2012) 
Αποφασίστηκε η διοργάνωση της εκδήλωσης για τη βράβευση των επιτυχόντων μαθητών σε Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι. (2011 και 2012)  στις 4 Ιανουαρίου 2012.
a