Αυξημένο το ενδιαφέρον στην ημερίδα για τον Αναπτυξιακό Νόμο που αφορά την αγροδιατροφή, την πρωτογενή παραγωγή και τη μεταποίηση

Για όλα όσα σχετίζονται με τον Αναπτυξιακό Νόμο 4887/2022, που αφορά στην Αγροδιατροφή, την Πρωτογενή παραγωγή και τη Μεταποίηση γεωργικών προϊόντων είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν όσοι παραβρέθηκαν στην ημερίδα που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Σερρών, την Τετάρτη 5 Απριλίου 2023.
Επιχειρηματίες, αγρότες και άλλοι σχετιζόμενοι με το πρόγραμμα, επέδειξαν αυξημένο ενδιαφέρον για τις νέες ευκαιρίες που δίνει ο συγκεκριμένος Αναπτυξιακός Νόμος.
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών Αθανάσιος Μαλλιαράς, κατά τον χαιρετισμό που απηύθυνε, ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες και τόνισε πως πρόκειται για μια εκδήλωση που προσφέρει χρήσιμες πληροφορίες για όλους τους ενδιαφερόμενους. «Ελπίζω όσα ακούσετε σήμερα να είναι ωφέλιμα και να εκμεταλλευτείτε αυτό το σημαντικό χρηματοδοτικό εργαλείο που στοχεύει στην ανάπτυξη και στην ενίσχυση των επενδύσεων. Ως χώρα και ως Νομός βεβαίω,ς έχουμε ανάγκη κάθε κίνητρο και ευκαιρία που δίνεται για ανάπτυξη της οικονομίας. Ελπίζουμε το πρόγραμμα να κυλήσει ομαλά, χωρίς δυσκολίες και καθυστερήσεις και πραγματικά να ωφεληθούν πολλοί επενδυτές από αυτό» επισήμανε ο κ. Μαλλιαράς.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης αναλύθηκαν όλα τα βασικά σημεία του Αναπτυξιακού Νόμου 4887/2022, όπως οι προϋποθέσεις υπαγωγής, τα εξειδικευμένα επενδυτικά σχέδια στον τομέα της Αγροδιατροφής, τα παρεχόμενα κίνητρα, η υποβολή ολοκληρωμένου φακέλου και οι κίνδυνοι απόρριψης. Την ενημέρωση ανέβαλαν ως εκπρόσωποι του Συνδέσμου Συμβούλων Επιχειρήσεων (ΣΥ.Σ.ΕΠ.), ο Σύμβουλος Επιχειρήσεων Αλέξανδρος Μπουζούδης και ο Σύμβουλος Τμήματος Αναπτυξιακών Προγραμμάτων Βύρων Αλεξιάδης.
Ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση όπου απαντήθηκαν ερωτήσεις και απορίες των ενδιαφερομένων.
Κλείνοντας , ο Αθανάσιος Μαλλιαράς τόνισε για ακόμη μία φορά πως το Επιμελητήριο Σερρών είναι εδώ για να στηρίζει και να ενημερώνει τα μέλη του και στο πλαίσιο αυτό θα συνεχίσει με πολλές ακόμη ενημερωτικές εκδηλώσεις για όλα τα θέματα που αφορούν τις επιχειρήσεις- μέλη του.
Στην ημερίδα συμμετείχαν από τη διοίκηση του Επιμελητηρίου ο Α’ Αντιπρόεδρος Θωμάς Τενεκετζής, ο Γενικός Γραμματέας Γιώργος Ταΐρης, η Οικονομική Επόπτρια Ελένη Τσιαπάρα, ο Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων Γιώργος Μήχος, ο Υπεύθυνος ΓΕΜΗ Γιάννης Παπουτσής και τα μέλη του Δ.Σ. Εύα Πιένκος- Ματάκου, Χρήστος Τρούπης και Φιλίτσα Γκόβρανου.
Επίσης, το «παρών» έδωσαν ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος, ο Δήμαρχος Νέας Ζίχνης Παντελής Μπόζης, εκπρόσωπος του βουλευτή Τάσου Χατζηβασιλείου και ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕΣΣ Σωτήρης Κοτσαμπάς.