ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ ΣΕ ΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΙ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2014-2015 ΔΕΥΤΕΡΑ 05.01.2015

ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΓΙΝΕ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΠΟΥ ΕΠΕΤΥΧΑΝ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2014-2015

    Δ.Τ.  ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΣΕΡΡΩΝ ΒΡΑΒΕΥΣΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΠΟΥ ΠΕΤΥΧΑΝ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΟΥΣ ΣΤA ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ  ΤΗΣ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2014-15.

         Σε μια ιδιαίτερα ζεστή και συγκινητική ατμόσφαιρα, το Επιμελητήριο Σερρών βράβευσε τα παιδιά των μελών του που πέτυχαν την εισαγωγή τους στα ιδρύματα της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Μια εκδήλωση η οποία έχει γίνει θεσμός  και είναι αυτή που ουσιαστικά ανοίγει την αυλαία των εκδηλώσεων που πραγματοποιεί το Επιμελητήριο Σερρών όλη τη χρονιά. Η φετινή τελετή βράβευσης είχε πολύ μεγάλη επιτυχία και την παρακολούθησε πλήθος κόσμου.  Περισσότεροι από πενήντα νέοι φοιτητές και φοιτήτριες, παιδιά επιχειρηματιών – μελών του Επιμελητηρίου, τα οποία με τα νιάτα, τη χαρά, την αισιοδοξία και τα οράματά τους ξεκινούν τη σταδιοδρομία τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση το ακαδημαϊκό έτος 2014-15, βραβεύτηκαν για την επιτυχία τους, με την ελπίδα, την προσδοκία και τις ευχές όλων να συμβάλουν με τη γνώση που θα κατακτήσουν, τις νέες ιδέες και την εργατικότητά τους σε ένα καλύτερο μέλλον για τους ίδιους, τις οικογένειές τους, τις επιχειρήσεις των γονέων τους και τον τόπο μας. 

    Η τελετή βράβευσης ξεκίνησε με το χαιρετισμό, τις ευχές και τις ευλογίες του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγου, ο οποίος συνεχάρη το Επιμελητήριο Σερρών, για το θεσμό της βράβευσης των επιτυχόντων, τα παιδιά, τις οικογένειές τους και τους καθηγητές τους, που στήριξαν τους μαθητές στον αγώνα τους, τονίζοντας ότι στην εποχή μας τα «μπράβο» πρέπει να εκφράζονται σε όσους προσπαθούν και επιτυγχάνουν.
           Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών, κ. Χρήστος Μέγκλας, παρουσίασε τις δραστηριότητες του Επιμελητηρίου το 2014, τις ενέργειές του και τις προτάσεις του για την ανάπτυξη του Ν. Σερρών, αναφέροντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματά του, που του δίνουν τη δυνατότητα να διεκδικήσει τη θέση που του αρμόζει, για να έχουν καλύτερο μέλλον οι κάτοικοί του.   Μίλησε για τη σπουδαιότητα και το ρόλο του Επιμελητηριακού θεσμού, σύμφωνα και με τις αρμοδιότητες της νέας νομοθεσίας που δίνει τη δυνατότητα αναβαθμισμένων και  τεχνοκρατικών  υπηρεσιών στήριξης του της επιχειρηματικότητας. Προέτρεψε τους νέους φοιτητές να αξιοποιήσουν τις επιστημονικές γνώσεις που θα αποκομίσουν από την ακαδημαϊκή εκπαίδευσή τους για τη βελτίωση των όρων ζωής των ιδίων και των οικογενειών τους, αλλά κυρίως προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης του νομού, ευχόμενος ως επιστήμονες μέσω και του «επιχειρείν», αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του νομού και της Ελλάδας, να συμβάλουν στην ανάπτυξη της χώρας που είναι ζητούμενο,  ώστε οι νέοι να μένουν και να δημιουργούν στην χώρα μας.
    
     Τις ευχές τους και τους επαίνους στους επιτυχόντες απένειμαν η Αντιπρόεδρος της Βουλής κα Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κος  Θεόφιλος Λεονταριδης, ο Βουλευτής κος Μενέλαος Βλάχβεης, ο Αντιπεριφερειάρχης κος Ιωάννης Μωυσιάδης, ο Δήμαρχος Σερραίων, κος Πέτρος Αγγελίδης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, κος Χρήστος Μέγκλας,  η διευθύντρια της ALPHA BANK Σερρών κα Μαρία Μένη-Δεσποτίδου, τα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής, ο Α΄ Αντιπρόεδρος, κ. Δημήτρης Γιαννάκης, ο Γεν. Γραμματέας, κ. Ιωάννης Κίρπιτσας και ο Οικονομικός Επόπτης, κ. Θωμάς Τενεκετζής, ο Διευθυντής του Επιμελητηρίου Σερρών, κ. Ιωάννης Κοτζαμπασίδης, η αναπληρώτρια διευθύντρια της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Σερρών, κα Στέλλα Ούτσιου, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σερρών και μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου, κ. Ιωάννης Μπαλίτης, ο πρώην Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών, κ. Αλέξανδρος Χρυσάφης,  το αριστίνδην μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Σερρών, κ. Νίκος Ζήσης  και ο Περιφερειακός σύμβουλος, κ. Αθανάσιος Μασλαρινός. 
   Χορηγός της εκδήλωσης ήταν η ALPHA BANK.