ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΣ 3-26.03.2014

Συνεδρίασε την Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014 το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Σερρών.
Τη θέση του τακτικού μέλους στο Διοικητικό Συμβούλιο, ύστερα από την αποχώρηση του κ. Δημητρίου Παπουτσή, κατέλαβε ο κ. Κουλτσιάκης Ευάγγελος.

Έγιναν ενημερώσεις  και πάρθηκαν αποφάσεις:

  • Εγκρίθηκε ο Απολογισμός έτους 2013 της ΕΠ.ΑΝ.Ε.ΣΕΡ.
  • Εγκρίθηκε η δυνατότητα συμμετοχής του Επιμελητηρίου Σερρών στην Έκθεση «Ελλάδα, Γιορτή, Γεύσεις – Άνοιξη 2014» που θα διεξαχθεί από το «Αθηνόραμα» από 9 έως 11 Μαΐου 2014 στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων (Γκάζι)
  • Εγκρίθηκε η έναρξη διαδικασιών για την υποβολή φακέλων στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για την πιστοποίηση, δύο τουλάχιστον σερραϊκών ειδών, το σερραϊκό βουβάλι και το γάλα ή το κρέας του πρόβατου Σερρών, ως ειδών πιστοποιημένων Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ).
  • Ορίστηκε Επιτροπή αποτελούμενη από τον κ. Γ. Γούνα και τον κ. Γ. Νυκτοπάτη ώστε να επισκεφθεί τον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Σερρών, κ. Ι. Μωυσιάδη, προκειμένου να του εκφράσουν το αίτημα του Επιμελητηρίου Σερρών για παραχώρηση μόνιμου εκθεσιακού χώρου για την πραγματοποίηση Εμπορικής Έκθεσης Ν. Σερρών.
  • Ορίστηκε Επιτροπή αποτελούμενη από τους κ.κ.: Δ. Γιαννάκη, Γ. Νυκτοπάτη, Ν. Ζήση, Γ. Γούνα και Ι. Μπαλίτη ώστε να επισκεφθούν το Δήμο Σερρών και να συζητήσουν για την επαναλειτουργία των κατασκηνώσεων του ΠΙΚΠΑ με σκοπό να φιλοξενηθούν παιδιά των επαγγελματιών του Ν. Σερρών.
  • Ενημερώθηκε το Σώμα για τις ενέργειες που έχουν γίνει για την εξεύρεση του χώρου των γραφείων που προτίθεται να αγοράσει το Επιμελητήριο Σερρών
  • Παρουσιάστηκαν στοιχεία εγγραφών – διαγραφών του Επιμελητηρίου Σερρών 2008 – 2013.
  • Ενημερώθηκε το Σώμα για την ένταση (ποσοστά επιχορήγησης επιχειρήσεων) των περιφερειακών ενισχύσεων στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ειδικά στο Ν. Σερρών, σύμφωνα με το χάρτη Περιφερειακών Ενισχύσεων και τις κατευθυντήριες γραμμές της Ε.Ε. για την νέα προγραμματική περίοδο 2014 – 2020.
  • Ενημερώθηκε το Σώμα για το Νομοσχέδιο «Ρυθμίσεις για την εξυγίανση του Ειδικού Λογαριασμού του άρθρου 40 Ν.2773/1999 και λοιπές διατάξεις» που αλλάζει μονομερώς  τις  συμβάσεις των παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά και για τα υπομνήματα και τις παρεμβάσεις του Επιμελητηρίου Σερρών προς το ΥΠΕΚΑ για την απόσυρση του Νομοσχεδίου,  η ψήφιση του οποίου θα σήμαινε την καταστροφή του κλάδου των παραγωγών ενέργειας από φωτοβολταϊκά.