ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΕΣΠΑ

Η πρώτη επίσημη παρουσίαση του ΕΣΠΑ για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε επίπεδο Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Σερρών. Σε συνεργασία με το ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ (Κέντρο Επιχειρηματικής, Πολιτιστικής Ανάπτυξης- Αναπτυξιακή Ένωση Μακεδονίας), όπου εταίρος είναι και το ΕΒΕΣ, έγινε αναλυτική ενημέρωση στους Σερραίους Επιχειρηματίες για τις δυνατότητες του συγκεκριμένου προγράμματος. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου στην αίθουσα «Γ. Χρηστίδης» παρουσία πλήθους νέων και παλιών επιχειρηματιών και μεταδόθηκε ζωντανά από το site του ΕΒΕΣ δίνοντας την δυνατότητα σε ακόμη περισσότερα άτομα να παρακολουθήσουν την εκδήλωση και να ενημερωθούν.

Στην πρώτη αναλυτική παρουσίαση του ΕΣΠΑ (2007-2013) το παρών έδωσε και ο νέος Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας ο οποίος επέλεξε το Επιμελητήριο Σερρών για να ξεκινήσει την περιοδεία του στον Νομό και να ακούσει τα προβλήματα του εμπορικού κόσμου.
Ο πρόεδρος του ΕΒΕΣ κ. Χρήστος  Μέγκλας από την πλευρά του σκιαγράφησε τα προβλήματα αλλά και τις δυνατότητες του Ν. Σερρών παρουσιάζοντας αναλυτικά, μέσω διαγραμμάτων, τα στοιχεία που κατατάσσουν το Νομό μας στην τελευταία θέση ανάμεσα στους 51 Νομούς της χώρας.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου αναφέρθηκε στις προτάσεις, διεκδικήσεις και παρεμβάσεις του ΕΒΕΣ προς τον Πρωθυπουργό και τους Υπουργούς κατά καιρούς με επιστολές και υπομνήματα (ΒΙΠΕ, επιβολή έκτακτης εισφοράς στα φωτοβολταϊκά συστήματα, επισκευή γεφυροπλάστιγγας στο Τελωνείο Προμαχώνα, παραεμπόριο κ.α).
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα που παρουσιάστηκε στην ημερίδα μέσω του ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ παρέχει την δυνατότητα επιδότησης έως και 50% σε επιχειρήσεις που σχετίζονται με τον τουρισμό, την μεταποίηση, το εμπόριο αλλά και την παροχή υπηρεσιών.
Ο Γ. Διευθυντής του ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ κ. Σκοτίδας ήταν αναλυτικός στην παρουσίαση και στη συνέχεια δέχτηκε και ερωτήσεις από τους παρευρισκομένους.

Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών ο βουλευτής κ. Μενέλαος Βλάχβεης, εκπρόσωπος της βουλευτή κ. Φωτεινής Αραμπατζή, ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών κ. Γιάννης Μωυσιάδης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ. Μπασδάνης, Μασλαρινός και Μπούμπας, ο οικονομολόγος και τέως πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Αλέξανδρος Χρυσάφης, ο πρώην Δήμαρχος Ηράκλειας κ. Τάσος Γεωργιάδης, ο πρόεδρος του ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ κ. Θωμάς-Φωκίων Αλγιανακογλού, ο Διευθυντής της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας κ Λεωνίδας Βαρούδης, τα μέλη του Δ.Σ.  του ΕΒΕΣ και πολλοί ελεύθεροι επαγγελματίες.