ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ 1η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 1ης ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΣΕΡΡΩΝ «SER-EXPO 2015» που παραχώρησαν σήμερα, Τετάρτη 17.06.2015, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών, κ. Χρήστος Μέγκλας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος ως εκπρόσωπος της Π.Ε. Σερρών, κος Παναγιώτης Σπυρόπουλος και ο Α΄ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών, κος Δημήτρης Γιαννάκης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΓΙΑ ΤΗΝ 1η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ
1ης ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΣΕΡΡΩΝ «SER-EXPO 2015»

Την πρώτη Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε σήμερα, Τετάρτη 17.06.2015, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών, κ. Χρήστος Μέγκλας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος ως εκπρόσωπος της Π.Ε. Σερρών, κος Παναγιώτης Σπυρόπουλος και ο Α΄ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών, κος Δημήτρης Γιαννάκης,  στα τοπικά και περιφερειακά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, για την 1η Διεθνή Επιχειρηματική Έκθεση Σερρών «SER-EXPO 2015», η οποία τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Ο Πρόεδρος, κος Χ. Μέγκλας, αναφερόμενος στην πρωτοβουλία της διοργάνωσης και στην γέννηση της ιδέας, υπογράμμισε την υποχρέωση του Επιμελητήριου Σερρών στο πλαίσιο του θεσμικού του ρόλου να υποστηρίξει και να σταθεί κοντά τους επιχειρηματίες –μέλη του σε αυτή την τόσο άσχημη τρέχουσα οικονομική συγκυρία.
Συγκεκριμένα, τόνισε ότι «το Επιμελητήριο Σερρών, αναλαμβάνοντας -με ίδια μέσα και πόρους- την πρωτοβουλία αυτή, σε μια περίοδο ιδιαίτερα δύσκολη που έχει ήδη αφήσει τα έντονα σημάδια της στον επιχειρηματικό κόσμο, ΤΟΛΜΑ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΕΙ, στηρίζοντας ενεργά την εξωστρέφεια καταρχήν των τοπικών Επιχειρήσεων μας.
Δίνεται για πρώτη φορά η δυνατότητα στους επιχειρηματίες του Νομού μας, με την ελάχιστη οικονομική επιβάρυνση, να γνωστοποιήσουν και να προωθήσουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των προσφερόμενων υπηρεσιών και παραγόμενων προϊόντων τους.»
Ωστόσο, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών σημείωσε ότι στόχος της Διοίκησης είναι κι η φειδωλή και με μέτρο αξιοποίηση οικονομικών πόρων του Επιμελητηρίου, προκειμένου να αποφευχθούν σπατάλες κι ανεξέλεγκτες δαπάνες. Για το λόγο αυτό, καταβάλλεται σημαντική προσπάθεια, υπογράμμισε, προς αναζήτηση χορηγιών, υποστηρικτών και άλλων επιχειρηματικών εταίρων που δύνανται να στηρίξουν την όλη διοργάνωση.
Στο σημείο αυτό, ο Πρόεδρος ευχαρίστησε τόσο την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, που ήδη έθεσε την Έκθεση υπό την αιγίδα της, την Π.Ε. Σερρών και τον Αντιπεριφερειάρχη, κο Ι. Μωυσιάδη, ο οποίος ευγενώς παραχώρησε τον αύλειο χώρο του Διοικητηρίου για τις ανάγκες τις διοργάνωσης, την Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών και το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Ν. Σερρών, οι εκπρόσωποι των οποίων εξ αρχής εξέφρασαν θετική διάθεση συνεργασίας, προσφέροντας αντιστοίχως τα διαθέσιμα μέσα τους για την ομαλή διεξαγωγή του γεγονότος. 
Αναφερόμενος στην ταυτότητα της Έκθεσης, τόνισε ότι προτεραιότητα θα δοθεί στις σερραϊκές επιχειρήσεις, για αυτό κι εν αναμονή έχουν τεθεί επιχειρήσεις κι επαγγελματίες από την υπόλοιπη B. Ελλάδα, καθώς και Αναπτυξιακοί Φορείς από Ελλάδα και Εξωτερικό, που ήδη εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους για συμμετοχή.
Ήδη, έχουν κατοχυρώσει τη συμμετοχή τους πάνω από 80 επιχειρήσεις – μέλη του Επιμελητηρίου Σερρών, ενώ ο Πρόεδρος ανάφερε ότι εκδήλωσαν ενδιαφέρον πάνω από 50 επιχειρήσεις του Νομού. Στόχος είναι οι 300 σερραϊκές επιχειρήσεις.
Στο ερώτημα δημοσιογράφου, «γιατί το Επιμελητήριο στοχεύει σε τόσο μεγάλο αριθμό», ο Πρόεδρος απάντησε, δίνοντας και το σημαντικό μήνυμα της 1ης Διεθνούς Επιχειρηματικής Έκθεσης Σερρών:
«…Πρέπει όλοι, και πρωτίστως οι επαγγελματίες, μεταποιητές, παραγωγοί, εξαγωγείς, μικρές και μεγαλύτερες επιχειρήσεις, να δώσουν το παρόν. Είναι σημαντικό όλοι μας να γνωρίσουμε τι ΠΑΡΑΓΕΙ και τι ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ο τόπος μας. Μακάρι να ήταν εφικτό να  συμμετάσχουν και τα 11.500 μέλη μας.
Και ακόμη πιο σημαντικό είναι να έχουμε δίπλα μας σύσσωμο τον σερραϊκό κόσμο σε όλη αυτή την πρωτοβουλία. Επιχειρήσεις, συλλόγους, σωματεία, φορείς, σχολεία, εκπαιδευτικά ιδρύματα και καθέναν σας ξεχωριστά.
Με την υποστήριξη όλων, ο Νομός θα τύχει της μέγιστης δυνατής προβολής, ενώ ταυτόχρονα θα διανοιχθούν προοπτικές και ευκαιρίες κυρίως για τους επιχειρηματίες, αγρότες και παραγωγούς μας, οι οποίοι τον χρόνο αυτό, εκτός των άλλων, έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα από τα -ευρέως γνωστά- καταστροφικά καιρικά φαινόμενα. 
Μόνο με την ενεργοποίηση και στήριξη  όλων μπορούμε να αναδείξουμε και να προωθήσουμε τον παραγωγικό ιστό του νομού μας, συνδέοντας το με το ευρύτερο τουριστικό προϊόν της περιοχής μας και με το φυσικό και πολιτισμικό περιβάλλον μας.»
    Ο Περιφερειακός Σύμβουλος, κος Παναγιώτης Σπυρόπουλος, εξέφρασε τη στήριξη της Π.Ε. Σερρών στην 1η Επιχειρηματική Διεθνή Έκθεση Σερρών – SER-EXPO 2015, τονίζοντας ότι θα είναι ένα γεγονός που θα προβάλει το Νομό Σερρών στους τομείς της επιχειρηματικότητας, του τουρισμού, του πολιτισμού κ.ά.