ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΘΕΤΙΚΟ ΤΟ ΙΣΟΖΥΓΙΟ ΕΓΓΡΑΦΩΝ – ΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΣΕΡΡΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΤΙΚΟ ΤΟ ΙΣΟΖΥΓΙΟ ΕΓΓΡΑΦΩΝ – ΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΣΕΡΡΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2020

Το 2020 αποτέλεσε αδιαμφισβήτητα μία ιδιαίτερα δύσκολη χρονιά για τις επιχειρήσεις του Ν. Σερρών, καθώς στα προβλήματα που αντιμετώπιζαν ήδη πριν την τωρινή κρίση – διασυνοριακό παραεμπόριο, ο αθέμιτος ανταγωνισμός με επιχειρήσεις στην άλλη πλευρά των συνόρων, η εκροή συναλλάγματος προς γειτονικές χώρες λόγω φθηνότερων τιμών και φορολογικών συντελεστών, προβλήματα ρευστότητας, γραφειοκρατία κλπ – προστέθηκαν οι δυσβάσταχτες επιπτώσεις από την πανδημία του κορωνοϊού και τα συνεχιζόμενα lockdown, απειλώντας την ίδια τους την επιβίωση.

Παρά τις δυσκολίες και τα προβλήματα, όμως, θετικό παρουσιάζεται το ισοζύγιο μεταξύ των νέων επιχειρήσεων που ιδρύθηκαν και των επιχειρήσεων που διέκοψαν τη λειτουργία τους κατά το έτος 2020. Ειδικότερα, σύμφωνα τα στοιχεία του Μητρώου του Επιμελητηρίου Σερρών, τα οποία και επισυνάπτονται, οι εγγραφές των επιχειρήσεων ανέρχονται σε 441, ενώ οι διαγραφές σε 213.

 

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών, Χρήστος Μέγκλας, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Το γεγονός αυτό δίνει μία χαραμάδα ελπίδας για την επόμενη ημέρα. Ωστόσο, για να καταφέρουν οι επιχειρήσεις μας να ξεπεράσουν αυτή την κρίση, θα πρέπει η πολιτεία να λάβει γενναία μέτρα στήριξης και άμεσης οικονομικής ενίσχυσής τους, καθώς και να τις υποστηρίξει στην προσπάθειά τους να αλλάξουν τον σχεδιασμό τους, να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα και στο παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον που ζούμε και να χρησιμοποιήσουν τα εργαλεία της νέας ψηφιακής εποχής για να ανοίξουν τους ορίζοντες τους στην Ελλάδα αλλά και τα Βαλκάνια.»

Σχετικά Αρχεία: