ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΕΛΕΤΗΤΩΝ, ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΣΥΝΔΕΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΧΘΕΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΤΕΕ ΚΑΙ ΤΗ ΔΕΔΑ ΑΕ.Ομιλητές τα στελέχη της ΔΕΔΑ Α.Ε., Σφυρόερας Εμμανουήλ, Διευθυντής Λειτουργίας και Συντήρησης Δικτύων και Ρουμελιώτης Αργύριος , Μηχανολόγος Μηχανικός, Διεύθυνση Λειτουργίας και Συντήρησης Δικτύων.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΕΛΕΤΗΤΩΝ, ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΣΥΝΔΕΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ
ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΧΘΕΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΤΕΕ ΚΑΙ ΤΗ ΔΕΔΑ ΑΕ.
    Το θέμα της Ημερίδας ήταν  «Απαιτήσεις για την σύνδεση κτιρίων με το δίκτυο Φυσικού Αερίου» και Ομιλητές τα στελέχη της ΔΕΔΑ Α.Ε., Σφυρόερας Εμμανουήλ, Διευθυντής Λειτουργίας και Συντήρησης Δικτύων και Ρουμελιώτης Αργύριος , Μηχανολόγος Μηχανικός, Διεύθυνση Λειτουργίας και Συντήρησης Δικτύων.
    Στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Χρήστος Μέγκλας συνεχάρη τόσο το Τεχνικό Επιμελητήριο, Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας, Νομαρχιακή Επιτροπή Σερρών για το τεράστιο ενδιαφέρον και την άμεση ενεργοποίησή του προς την κατεύθυνση της ενημέρωσης των μελών του για τις απαιτήσεις και τις διαδικασίες σύνδεσης με το φυσικό αέριο, όσο και τη ΔΕΔΑ Α.Ε. που βρίσκεται συνεχώς δίπλα στο Επιμελητήριο και στηρίζει τις ενέργειες για την άμεση σύνδεση των Σερρών με το φυσικό αέριο. Ο κ. Μέγκλας είπε ότι το Επιμελητήριο έχει κάνει «σημαία» του την επίτευξη αυτού του στόχου, της άμεσης δηλαδή σύνδεσης των Σερρών με το φυσικό αέριο, καθώς έτσι και με τη μείωση του ενεργειακού κόστους εξασφαλίζεται τόσο η άνοδος του βιοτικού επιπέδου και της ευημερίας των πολιτών όσο και η ενεργειακή αυτονομία και εξοικονόμηση λειτουργικών εξόδων για τις επιχειρήσεις, παράγοντες που συντελούν κατά μέγιστο βαθμό στην εν γένει ανάπτυξη της περιοχής των Σερρών. Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου δήλωσε υπερήφανος για το γεγονός ότι η σύνδεση με το φυσικό αέριο, όπως και άλλα έργα του ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας ξεκινούν να υλοποιούνται πρώτα από το Ν. Σερρών.
    Κατά τις εργασίες της Ημερίδας έγινε αναλυτική και πλήρης ενημέρωση των Μελετητών, των Μηχανικών και όλων όσων παρακολούθησαν τις εισηγήσεις των ειδικών της ΔΕΔΑ Α.Ε. για τις τεχνικές απαιτήσεις και τη διαδικασία σύνδεσης κτιρίων με το δίκτυο Φυσικού Αερίου στις Σέρρες. Ο εκπρόσωπος της ΔΕΔΑ ενημέρωσε για το ότι στο περίπτερο της ΔΕΔΑ Α.Ε. στην Έκθεση του Επιμελητηρίου Σερρών SER-EXPO 2017 υποβλήθηκαν 700 αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος πολιτών και επιχειρήσεων για τη σύνδεση με το φυσικό αέριο, τις οποίες επεξεργάζεται η εταιρεία τόσο για  τη σύνδεση εντός του υπάρχοντος δικτύου όσο και για  επέκτασή του βάσει του ενδιαφέροντος. Ανέφερε επίσης ότι υπάρχει πρόβλεψη από την εταιρεία για δημιουργία γραφείου της ΔΕΔΑ στις Σέρρες.
    Η Ημερίδα ολοκληρώθηκε με επιτυχία και με τους επιστήμονες της ΔΕΔΑ να δίνουν ακριβείς και κατατοπιστικές απαντήσεις στις ερωτήσεις των συμμετεχόντων.
    Το Επιμελητήριο Σερρών είναι στην ευχάριστη θέση να διαπιστώνει ότι ολόκληρη η κοινωνία των Σερρών έχει αφυπνιστεί ως προς το θέμα της σύνδεσης με το φυσικό αέριο.