ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Α’ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΣΕΡΡΩΝ Κ.ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΙΑΝΝΑΚΗ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ Κ. ΓΙΑΝΝΗ ΜΙΧΕΛΑΚΗ – 02/10/2013

Στη συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Γιάννη Μιχελάκη, συμμετείχε ο ‘Α Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Δημήτρης Γιαννάκης στο Γραφείο του Υπουργού στην Αθήνα, στις 02 Οκτωβρίου 2013, δείχνοντας τη σπουδαιότητα που έχει για το Επιμελητήριο, ως θεσμικού και κύριου φορέα εκπροσώπησης των επιχειρηματιών του Νομού, το θέμα της λήψης άμεσης νομοθετικής πρωτοβουλίας για τη διευκόλυνση των οφειλετών και ειδικά των επαγγελματιών προς τους Δήμους, που ήταν και το αντικείμενο της συνάντησης με τον Υπουργό Εσωτερικών.

Ο ‘Α Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Γιαννάκης, υπέβαλε στον Υπουργό κ. Μιχελάκη, το με αριθ. 12330/01.10.2013 υπόμνημα – αίτημα του Προέδρου του  Επιμελητηρίου Σερρών κ. Χρήστου Μέγκλα, με το οποίο ζητά να προβεί άμεσα σε ευνοϊκή  ρύθμιση των οφειλών προς τους Δήμους, προκειμένου να δοθεί ανάσα στους επαγγελματίες – μέλη του Επιμελητηρίου ώστε να συνεχίσουν να λειτουργούν τις επιχειρήσεις τους στην παρούσα δύσκολη οικονομική συγκυρία.

Παράλληλα ο  Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου επέδωσε φάκελο με κοινωνικοοικονομικούς δείκτες του Νομού (χαμηλό  κατά κεφαλήν ΑΕΠ, μείωση πληθυσμού, κ.ά. ) , καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις του ακριτικού Νομού Σερρών (μείωση κύκλου εργασιών, παρεμπόριο, έλλειψη ρευστότητας, κ.ά.),   προκειμένου να ενισχύσει το αίτημα προς το Υπουργείο Εσωτερικών για την αναγκαιότητα να υπάρξει άμεση ρύθμιση των οφειλών των επαγγελματιών προς τους Δήμους και άρα και προς το Δήμο Σερρών, λόγω και της ιδιαίτερα δυσχερούς θέσης στην οποία έχει περιέλθει ο Νομός Σερρών.

 

Επισυνάπτονται: Δελτίο Τύπου και Φωτογραφίες

Σχετικά Αρχεία: