Δεξίωση κοπής Βασιλόπιτας για το 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την ετήσια δεξίωσή του, για την κοπή της βασιλόπιτας του νέου έτους, με τις ευλογίες του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης , κ. Θεολόγου, πραγματοποίησε το Επιμελητήριο Σερρών το Σάββατο 30/01/2010 στο ξενοδοχείο Elpida Resort and Spa και για άλλη μια φορά οι επιχειρηματίες του νομού Σερρών βρέθηκαν στο επίκεντρο.

Κατάμεστη από κόσμο ήταν η αίθουσα παρουσία της Γενικής Γραμματέα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Μαρίας Λιονή, του Προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, κ. Γεώργιου Κασιμάτη,  ο οποίος μαζί με το Σερραίο μουσικοσυνθέτη Γιώργο Χατζηνάσιο ήταν τα τιμώμενα πρόσωπα της βραδιάς. Εξαιρετικά σημαντικές ήταν οι ομιλίες τόσο του Προέδρου της ΚΕΕΕ, κ. Κασιμάτη σχετικά με την παρουσίαση της οικονομικής κατάστασης της χώρας, των επιχειρήσεων και των προοπτικών τους, όσο και της Περιφερειάρχη κας Λιονή, η οποία τόνισε τη σπουδαιότητα των μέτρων που εξήγγειλε η Κυβέρνηση και της ενεργοποίησης του ΕΣΠΑ.

Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου διά στόματος του Προέδρου, κ.  Αριστείδη Δρογαλά, εξέφρασε την πίστη ότι οι επιχειρηματίες με το δυναμικό «παρών» τους στέλνουν  ένα ηχηρό μήνυμα αισιοδοξίας ότι, παρά τις αντίξοες συνθήκες που πλήττουν την οικονομία της χώρας μας με άμεσο αντίκτυπο κυρίως στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αυτοί συνεχίζουν δυναμικά, με τόλμη, ευελιξία, επινοητικότητα, νέες ιδέες , ανοίγματα, πρωτοβουλίες και  ρίσκα,  βλέπουν μπροστά και με διορατικότητα και ελπίζουν  ότι οι  δύσκολες συγκυρίες θα ξεπεραστούν. Τονίστηκε ότι το Επιμελητήριο βρίσκεται στο πλευρό όλων των επιχειρηματιών και στηρίζει τις πρωτοβουλίες που αναπτύσσουν. Κύριο μέλημά του είναι να αναπτυχθεί με στοχευμένες  δράσεις η επιχειρηματικότητα, ώστε οι τοπικές επιχειρήσεις να μπορούν να διαθέτουν τα προϊόντα τους τόσο στην υπόλοιπη χώρα όσο και στο εξωτερικό και ο νομός μας να γίνει πόλος έλξης για επενδύσεις και για επισκέπτες. Παρουσιάστηκαν σε βίντεο αποσπάσματα από τις δράσεις του Επιμελητηρίου την προηγούμενη χρονιά, μήνυμα του Προέδρου της Δρομέας Α.Ε., κ. Παπαπαναγιώτου, καθώς και ο προγραμματισμός για την επόμενη,  με κύρια στοιχεία την παρουσία στο σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα στις 22 – 25 Απριλίου 2010, τις επιχειρηματικές αποστολές στη Βουλγαρία, Ρωσία, Κύπρο και Μόναχο κ.ά.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης και σε κλίμα συγκίνησης, βραβεύτηκαν τρεις συνταξιούχοι επιχειρηματίες ο κ. Ιμανίδης Νικόλαος, ο κ. Ουζούνης Σπύρος και ο κ. Φαρμάκης Στέργιος, για την πολύχρονη και σημαίνουσα παρουσία τους στο επιχειρηματικό περιβάλλον του Ν. Σερρών.  «Είναι αυτοί που μας οδηγούν και μας δείχνουν το δρόμο» είπε ο κ. Δρογαλάς.

Στη συνέχεια απονεμήθηκαν τα «Επιχειρηματικά Βραβεία ΕΒΕΣ 2009» σε σερραϊκές επιχειρήσεις που ξεχώρισαν για  τις εκπληκτικές επιχειρηματικές τους επιδόσεις την περασμένη χρονιά. Τα βραβεία επιδόθηκαν για πρώτη φορά φέτος κατόπιν διαγωνισμού που προηγήθηκε, για επίτευξη ειδικών στόχων και συγκεκριμένα: 

  • Για τη συμβολή στην απασχόληση στην ΚΡΙ-ΚΡΙ Α.Ε. και στον Όμιλο ΚΑΝΤΖΑ
  • Για το επώνυμο προϊόν στην ΚΡΙ-ΚΡΙ Α.Ε.
  • Για την εξαγωγική δραστηριότητα στη ΣΕΡΚΟ Α.Ε.
  • Για την επιχειρηματική καινοτομία στη Μύλοι Καπλανίδη Α.Ε.
  • Για την προστασία και το σεβασμό του περιβάλλοντος στην POLIECO HELLAS ΑΕΒΕ.
  • Για την κοινωνική ευαισθησία στα ΦΥΤΩΡΙΑ ΣΕΡΡΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ,
  • Για την υιοθέτηση μεθόδων ηλεκτρονικού επιχειρείν στη ΣΠΗΛΑΙΟ ΑΛΙΣΤΡΑΤΗΣ Α.Ε.
  • Για τα συστήματα ολικής ποιότητας στο ΚΕΝΤΡΟ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ-ΔΙΑΛΟΓΟΣ.

    Τιμητική πλακέτα επιδόθηκε επίσης στη σύμβουλο ΟΕΥ Β΄ της Ελληνικής Πρεσβείας στη Σόφια, κα Ελένη Σωτηράκου-Γιάνναρου για τη συμβολή της στην προώθηση των επιχειρηματικών σχέσεων Ελλάδας – Βουλγαρίας.

    Αποκορύφωμα της βραδιάς αποτέλεσε η παρουσία του κ. Γιώργου Χατζηνάσιου, ο οποίος συγκινημένος για την τιμή που του έγινε για τη συμβολή της μουσικής του και της πνευματικής του παρουσίας στο Μεγαλείο του Ελληνικού Πολιτισμού,  ερμήνευσε εκπληκτικά στο πιάνο συνθέσεις του, καθώς και άλλα έργα γνωστά από τον κινηματογράφο. Με τη μουσική του μας ταξίδεψε στο μαγικό κόσμο της τέχνης του. Εξαιρετική ήταν η ερμηνεία γνωστών τραγουδιών του Συνθέτη από τα παιδιά της χορωδίας του Αριστοτελείου Εκπαιδευτηρίου υπό τη Δ/νση  της κ. Ταπέ μαζί με την ορχήστρα «ΟΚΤΑΒΑ» του ΩΔΕΙΟΥ ΤΑΠΕ, υπό τη διεύθυνση του κ. Βασίλη Ταπέ.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκτός από το πλήθος των επιχειρηματιών  – μελών του Επιμελητηρίου, εκπρόσωποι της πολιτικής, στρατιωτικής, θρησκευτικής ηγεσίας του Νομού και πολλοί Δήμαρχοι, οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων Βιοτεχνικό και Επαγγελματικό Θες/νίκης, Πιερίας, Κιλκίς και Ημαθίας, η Διευθύντρια του Αντιπροσωπευτικού Γραφείου της ΚΕΕΕ στις Βρυξέλλες, ο Πρόεδρος και ο Διευθυντής του ΕΦΔ ΚΕΠΑ- ΑΝΕΜ, και πολλοί συνεργάτες του Επιμελητηρίου.

    Αξίζει να σημειωθεί η παρουσία εκπροσώπων  από  τα Επιμελητήρια του Μπλαγκόεβγκραντ, Σμόλιαν, Μπάνσκοβ και Σαντάνσκι   καθώς και Ρώσων διευθυντών δικτύων διανομών στη Μόσχα, που έχουν συναντήσεις αυτές τις ημέρες με σερραϊκές επιχειρήσεις.

      Τυχερός της βασιλόπιτας της βραδιάς, ήταν ο λογιστής κ. Στάγκος Κωνσταντίνος.

     Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Σερρών αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει όλους τους συναδέλφους που αποδέχθηκαν την πρόσκλησή της και κατέκλυσαν την αίθουσα, και ιδιαίτερα την Τράπεζα EUROBANK που ήταν αποκλειστικός χορηγός της εκδήλωσης, το ξενοδοχείο Εlpida Resort του κ. Κωνσταντινίδη, το ΩΔΕΙΟ ΤΑΠΕ, τη Διοίκηση, τα παιδιά και τους γονείς του Αριστοτελείου Εκπαιδευτηρίου, καθώς και τις επιχειρήσεις ΝΕΚΤΑΡ, ΒΑΣΑΚΗ, ΣΕΡΑΝΟ, «ΤΟ ΚΤΗΜΑ Τ' ΑΠΟΣΤΟΛΗ», «ΚΤΗΜΑ ΝΕΡΑΝΤΖΗ», «ΡΩΜΑΛΙΔΗ», «ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΠΑΓΩΝΑΣ» «ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΓΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ» για τα ποτά, γλυκά και κρασιά που προσέφεραν στη δεξίωση.