ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ Η ΚΥΑ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΙΣΧΥΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΕΩΣ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 19 ΑΠΡΙΛΙΟΥ – ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΣΕΡΡΩΝ ΚΑΙ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΟΛΥ ΑΥΞΗΜΕΝΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ

Δημοσιεύτηκε η υπ’ Αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ. 22439 ΚΥΑ με τα «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από τη Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021 και ώρα 6:00 έως και τη Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021 και ώρα 6:00».

Ο Δήμος Σερρών και ο Δήμος Αμφίπολης παραμένουν στο Επίπεδο Πολύ Αυξημένου Κινδύνου, ενώ οι υπόλοιπο Δήμοι της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών στο Επίπεδο Αυξημένου Κινδύνου.

Η νέα ΚΥΑ προβλέπει, μεταξύ άλλων, ότι:

        Το λιανικό εμπόριο συνεχίζει να λειτουργεί με click away και click inside, αίρεται όμως το πλαφόν των 20 ατόμων και πλέον η αναλογία πληθυσμού εμβαδού έχει ως εξής: Για επιφάνειες καταστημάτων έως 500 τετραγωνικά, ένα άτομο ανά 25 τετραγωνικά και για επιφάνειες άνω των 500 τετραγωνικών για κάθε 100 τετραγωνικά πλέον των 500, επιτρέπεται ένας πελάτης.

        Από την Δευτέρα 12 Απριλίου επαναλειτουργούν α) οι υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών και στοιχημάτων και β) οι υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών με μηχανήματα  με τις ειδικότερες προϋποθέσεις που ορίζονται στην ΚΥΑ.

        Συνεχίζουν να λειτουργούν κομμωτήρια, κουρεία και κέντρα περιποίησης άκρων / ΚΑΔ 96.02 στο Επίπεδο Πολύ Αυξημένου Κινδύνου με τις ειδικότερες προϋποθέσεις που ορίζονται στην ΚΥΑ.

Σχετικά Αρχεία: