ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ – ΑΙΤΗΜΑ ΑΜΕΣΗΣ ΥΠΑΓΩΓΗΣ Ν. ΣΕΡΡΩΝ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΨΗΦΙΑΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Σέρρες, 17/02/2021
Αρ. Πρωτ. 229

ΠΡΟΣ:     Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης,
κο Κυριάκο Πιερρακάκη
Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ)
Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ)
ΚΟΙΝ: Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών, 
                                      κο Κώστα Καραμανλή
Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κα Φωτεινή Αραμπατζή
Βουλευτές Ν. Σερρών
Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας,
κο Απόστολο Τζιτζικώστα
Αντιπεριφερειάρχη Σερρών,
κο Παναγιώτη Σπυρόπουλο

    
ΘΕΜΑ: ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ – ΑΙΤΗΜΑ ΑΜΕΣΗΣ ΥΠΑΓΩΓΗΣ Ν. ΣΕΡΡΩΝ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΨΗΦΙΑΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Αξιότιμες/οι,
Σας απευθύνουμε την παρούσα επιστολή ως τους πλέον αρμόδιους, σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία και κατόπιν και απάντησης της DIGEA σε σχετική μας διαμαρτυρία, για την επίλυση ενός ιδιαίτερου σοβαρού ζητήματος που ταλανίζει εδώ και χρόνια το Νομό Σερρών. Σύμφωνα με την ΚΥΑ 21161/12-8-2008 ο Νομός Σερρών υπάγεται ως προς την ψηφιακή προβολή τηλεοπτικών σταθμών στην Ευρύτερη Περιοχή Εξυπηρέτησης της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης (ΕΠΕ4, ΠΖ-1), ενώ διοικητικά ανήκει στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
Ήδη από το 2014 ζητάμε ως Επιμελητήριο Σερρών επανειλημμένα την υπαγωγή του Νομού Σερρών στην Περιοχή Εξυπηρέτησης της Κεντρικής Μακεδονίας, χωρίς, όμως, να εισακούονται τα αιτήματά μας.
Θεωρούμε ότι είναι απαράδεκτο οι Σερραίοι πολίτες να παρακολουθούν τα περιφερειακά κανάλια της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και να μην μπορούν να ενημερωθούν για θέματα που αφορούν τη δική τους Περιφέρεια, ενώ, αντίστοιχα, να μην είναι δυνατή και η εκπομπή σερραϊκών τηλεοπτικών σταθμών στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Μάλιστα, το πρόβλημα αυτό γιγαντώθηκε τον τελευταίο χρόνο, καθώς η ενημέρωση έχει αποκτήσει ζωτική σημασία κατά την πανδημία του κορωνοϊού.
Επανερχόμαστε, λοιπόν, στο αίτημά μας και διαμαρτυρόμενοι εντόνως για τη μη υλοποίησή του τόσα χρόνια, σας ζητάμε εκ νέου, στο πλαίσιο της νέας ψηφιακής μετάβασης βάσει του Χάρτη Συχνοτήτων που σχεδιάστηκε υπό τον συντονισμό της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, να υπαχθεί η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών στην Περιοχή Εξυπηρέτησης της Κεντρικής Μακεδονίας.
 

Με εκτίμηση,
Χρήστος Μέγκλας
Πρόεδρος Επιμελητηρίου Σερρών