Δωρεάν Η/Υ σε φοιτητές.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Επιμελητήριο Σερρών σύμφωνα με την Αρ. Πρωτ. 5092/ΠΤ/07-12-2009  επιστολή από το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας & Τεχνολογίας ενημερώνει τις επιχειρήσεις ηλεκτρονικού εξοπλισμού και πληροφορικής καθώς και κάθε ενδιαφερόμενο ότι:

Το Υπουργείο Παιδείας μέσα από τη δράση «Δες την ψηφιακά 2.0», παρέχει το δικαίωμα απόκτησης νέου φορητού προσωπικού υπολογιστή, δωρεάν πρόσβαση σε 100Gbytes "On-line" δικτυακού αποθηκευτικού χώρου μέσω της υπηρεσίας ΠΙΘΟΣ+, καθώς και πρόσβαση σε νέα υπηρεσία ηλεκτρονικής διάθεσης ανοιχτού εκπαιδευτικού λογισμικού. Απευθύνεται στο 25% των επιτυχόντων με την μεγαλύτερη βαθμολογία σε κάθε τμήμα ή σχολή της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, δηλαδή σε πρωτοετείς φοιτητές και σπουδαστές που εισήχθησαν σε ΑΕΙ/ΤΕΙ της χώρας με τις εισαγωγικές εξετάσεις του 2009. Κάθε δικαιούχος φοιτητής θα επιχορηγηθεί από την Κυβέρνηση με το 80% της αξίας του φορητού υπολογιστή της επιλογής του, με μέγιστη επιδότηση τα 400 ευρώ.

Επιπρόσθετα, περιλαμβάνονταν οι πρωτοετείς φοιτητές του έτους 2008-2009 που εμπίπτουν στην ειδική κατηγορία «Πάσχοντες από σοβαρές ασθένειες», (5%), και οι οποίοι δεν πρόλαβαν να κάνουν χρήση του δικαιώματος το περασμένο έτος καθώς και όλοι οι πρωτοετείς φοιτητές του έτους 2009-2010 που εμπίπτουν στην ειδική κατηγορία «Πάσχοντες από σοβαρές ασθένειες», (5%). Για την κάλυψη των αυξημένων τους αναγκών σε ειδικό εξοπλισμό χειρισμού των υπολογιστών, κάθε δικαιούχος αυτής της κατηγορίας θα επιχορηγηθεί με το 80% της αξίας του φορητού υπολογιστή και με μέγιστη επιδότηση τα 800ευρώ.

Η δράση συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και από Εθνικούς πόρους, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ε.Π. Ψηφιακή Σύγκλιση» και υλοποιείται από το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ ΑΕ), φορέας εποπτευόμενος από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

Η δυνατότητα προμήθειας επιδοτούμενων φορητών υπολογιστών θα διαρκέσει από τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2009 έως και το Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2010.

Στη δράση «Δες την Ψηφιακά 2.0» μπορούν να συμμετάσχουν ελεύθερα όσες προμηθεύτριες επιχειρήσεις επιθυμούν και μπορούν να διαθέτουν φορητούς υπολογιστές και έχουν σύνδεση με το διαδίκτυο. Οι επιχειρήσεις που θα συμμετάσχουν, θα εισπράττουν την επιχορήγηση μετά την πώληση των υπολογιστών στους φοιτητές και αφού υποβάλλουν  όλα τα απαραίτητα στοιχεία και δικαιολογητικά στην ΕΔΕΤ ΑΕ (Εθνικό Δίκτυο Έρευνας Τεχνολογίας), που έχει αναλάβει την υλοποίηση των διαδικασιών της δράσης.

Η προμήθεια των επιδοτούμενων φορητών υπολογιστών μπορεί να γίνεται στο διάστημα 21/12/2009 – 23/1/2010.

Κάθε φοιτητής δύναται να επιλέξει οποιοδήποτε μοντέλο φορητού υπολογιστή που πληροί τις παρακάτω προδιαγραφές, ανεξαρτήτως τελικής τιμής, καταβάλλοντας στην επιχείρηση το υπόλοιπο της τιμής του (δηλαδή, αφαιρώντας το ποσό της επιχορήγησης).

Οι προδιαγραφές που πρέπει να καλύπτει ο (αμεταχείριστος) φορητός υπολογιστής, είναι οι εξής :

  • Φορητός Η/Υ (laptop, notebook) με δυνατότητα ασύρματης δικτύωσης WiFi,
  • Πιστοποίηση CE,
  • Εξελληνισμένο Λογισμικό Αυτοματισμού Γραφείου με γραφικό περιβάλλον, συμπεριλαμβανομένης εφαρμογής επεξεργασίας κειμένου, με κείμενα βοήθειας χρήσης στα Ελληνικά, ορθογραφικό έλεγχο και έλεγχο συλλαβισμού για την ελληνική γλώσσα,
  • 12μηνη τηλεφωνική υποστήριξη ,
  • 24μηνη εγγύηση,
  • Υποχρεωτική αντικατάσταση σε περίπτωση βλάβης κατά τον πρώτο μήνα κτήσης.

Στην ιστοσελίδα http://www.studentpc.gr/ μπορείτε να βρείτε το «Εγχειρίδιο Χρήσης», στο οποίο περιγράφονται αναλυτικά τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να πραγματοποιήσετε την πώληση του επιδοτούμενου φορητού υπολογιστή.

Πληροφορίες: http://www.destinpsifiaka.gr/ και στο τηλ.: 801-11-85100.