Εκδήλωση στο ΕΒΕΑ με αφορμή τον εορτασμό της ημέρας της γυναίκας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τη Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010, με αφορμή τον εορτασμό της ημέρας της γυναίκας, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στην Αθήνα, στο ΕΒΕΑ. Το Επιμελητήριο Σερρών εκπροσωπήθηκε από την Πρόεδρο του Δικτύου Ελληνίδων επιχειρηματιών Ελλάδος τμήμα Σερρών και γενική γραμματέα του ΕΒΕΣ, κα Ελένη Τσιαπάρα. Η κα Τσιαπάρα στο πλαίσιο της εκδήλωσης αυτής συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του ΕΒΕΑ, κ. Κωνσταντίνο Μίχαλο, με τον Υφυπουργό Δικαιοσύνης, κ. Απόστολο Κατσιφάρα, την Υφυπουργό Παιδείας και Δια Βίων Μάθησης και Θρησκευμάτων, κα Εύη Χριστοφιλοπούλου , τον Πρόεδρο Κ.Ε.Ε.Ε., κ. Γεώργιο Κασιμάτη, την κα Μαρία Καλτσά, Γενική Γραμματέα Χωροταξίας και Αστικής Ανάπλασης, την κα Μαρία Στρατηγάκη, Γενική Γραμματέα Ισότητας των Φύλλων, την κα Ειρήνη Κωνσταντινίδου, Διευθύντρια στο Αντιπροσωπευτικό γραφείο της Κ.Ε.Ε.Ε. στις Βρυξέλες και με πολλούς άλλους παρευρισκομένους.

Το Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών, σε πρόσφατη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, ομόφωνα αποφάσισε να επιδώσει, δια της Προέδρου του, κας Σοφίας Οικονομάκου, ψήφισμα στον Υφυπουργό Δικαιοσύνης, κ. Κατσιφάρα, και την Γενική Γραμματέα Ισότητας, κα Μ. Στρατηγάκη, με την ευκαιρία του εορτασμού της ημέρας της γυναίκας.

ΤΙ ΖΗΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ, ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ

  • Να εντατικοποιηθούν οι δράσεις για την εξασφάλιση της ισότητας μεταξύ των δύο φύλλων.
  • Να προωθηθεί η ίδρυση νέων επιχειρήσεων από γυναίκες.
  • Να διευκολυνθεί η πρόσβασή τους στις χρηματοδοτήσεις και οι συναλλαγές τους με τις τράπεζες.
  • Να νομοθετηθεί η ίση αμοιβή και στον ιδιωτικό τομέα.
  • Να ενισχυθούν οι πρωτοβουλίες της γυναίκας στο πεδίο της κοινωνικής οικονομίας.
  • Να οργανωθούν δομές για την φύλαξη και εκπαίδευση των παιδιών, ώστε να απεγκλωβιστεί η γυναίκα από τις συγκεκριμένες υποχρεώσεις και να δώσει βάρος στην καριέρα της.
  • Να αναπτυχτεί η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη στο Δημόσιο και τον Ιδιωτικό τομέα.
  • Να θεσπιστούν ποσοστώσεις για να βοηθηθεί η γυναίκα στην προώθησή της σε θέσεις ευθύνης και την πολιτική.
  • Να αξιοποιηθεί το γυναικείο ερευνητικό δυναμικό.
  • Να γίνει προσπάθεια απελευθέρωσης των παραγωγικών δυνάμεων της κοινωνίας, είτε αυτό λέγετε γυναίκα είτε άνδρας.

Κύριε Υφυπουργέ, θέλουμε να τονίσουμε ότι, η ισότητα των δύο φύλων και η πλήρης ένταξη της γυναίκας στη αγορά εργασίας, υπηρετεί την ανάπτυξη του τόπου και την ευημερία του κοινωνικού συνόλου, προάγει την κοινωνική συνοχή και την κοινωνική αλληλεγγύη και οδηγεί στην καλυτέρευση της ζωής όλων.