ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΗ ΣΟΦΙΑ

Το Επιμελητήριο Σερρών σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών και το Δήμο Σερρών, διοργάνωσε επιχειρηματική αποστολή για τη συμμετοχή στην Έκθεση Τουρισμού Holiday & Spa Expo 2011 στη Σόφια της Βουλγαρίας, στις 17-19 Φεβρουαρίου 2011, συμμετέχοντας με δικό του εκθετήριο στο περίπτερο του ΕΟΤ, για την τουριστική προβολή των αξιοθέατων  των Σερρών  και για τις επαφές με τους τουριστικούς πράκτορες και φορείς της Βουλγαρίας

Στην αποστολή συμμετείχαν : κ. Καραγκιόζης Νικόλαος – μέλος του ΔΣ ΕΒΕΣ, ο κ.Σύρπας Χρήστος – Προϊστάμενος Τουρισμού της ΠΕ Σερρών, ο κ. Γρηγοριάδης Παναγιώτης – Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης-Αγροτικής Οικονομίας και υεύθυνος για θέματα Τουρισμού των Σερρών, καθώς και επιχειρήσεις του κλάδου: Σπήλαιο Αλιστράτης, Vasiliadis Travel, Ξενώνας Λιμναίο, ενώ την επιμέλεια του περιπτέρου είχε ο υπάλληλος του ΕΒΕΣ, κ. Σίκαλος.

Παράλληλα στην έκθεση παρουσιάστηκαν ποτά και εδέσματα από την περιοχή των Σερρών μαζί με πλούσιο υλικό (ψηφιακό και έντυπο) για το τουριστικό προφίλ του Νομού, καθώς και τουριστικών κυρίως επιχειρήσεων.

Το περίπτερο των Σερρών επισκέφτηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Δ. Ψωμιάδης, ο Προϊστάμενος του ΕΟΤ στη Βουλγαρία, κ. Λ. Ευθυμίου, ο Υπουργός Οικονομικών και Τουρισμού της Βουλγαρίας, ο Δήμαρχος της πόλης Belogradchik της Βουλγαρίας.

Στα πλαίσια της έκθεσης πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη συνεργασία με τα μεγαλύτερα Tour Operator της Βουλγαρίας, όπως Alma Tour, Rad-Festa Travel, Doris Tour, Proffi Tour, Astral Holidays, Bohemia Travel, IM Tour, DerTour, Rual Travel κα., με τους οποίους μεταξύ άλλων συζητήθηκε θέμα διοργάνωσης info-tour στο Νομό Σερρών.