ΕΚΛΟΓΗ ΝΕΑΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Σέρρες 07/12/2011
Δελτίο Τύπου
ΕΚΛΟΓΗ ΝΕΑΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΕΒΕΣ η πρώτη συνεδρίαση του νεοεκλεγέντος Δ.Σ. με μοναδικό θέμα την εκλογή των μελών της Δ.Ε.
Η Κα ΤζΊμουλα Αικατερίνη, Αναπληρώτρια Διευθύντρια του Επιμελητηρίου,  αφού ανακοίνωσε τα αποτελέσματα των εκλογών, δήλωσε ότι βάσει του άρθρου 3 του Ν.2081/92 όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 21 του Ν.3419/05 της Επιμελητηριακής νομοθεσίας,  Πρόεδρος του Επιμελητηρίου ανακηρύσσεται ο Χρήστος Μέγκλας,  στον οποίο έδωσε και το λόγο για να συνεχίσει και να διευθύνει τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου.
Στην εναρκτήρια ομιλία του ο νέος Πρόεδρος του Επιμελητηρίου έδωσε το στίγμα της πορείας που θα ακολουθήσει τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Συγκεκριμένα ανέφερε :
«Αγαπητά μέλη του Δ.Σ. καταρχάς θέλω να σας συγχαρώ για την εκλογή σας και να ευχηθώ καλή δύναμη σε όλους μας, γιατί μπροστά μας έχουμε μακρύ και ανηφορικό δρόμο.
Όπως γνωρίζετε, η οικονομική κατάσταση της χώρας και της Ευρώπης γενικότερα βαδίζει σε τεντωμένο σχοινί, με το μέλλον της χώρας μας να φαντάζει ,τουλάχιστον, αβέβαιο.
Μέσα σε αυτό τον κυκεώνα της οικονομικής κρίσης και των επερχόμενων αλλαγών καλούμαστε εμείς ως Δ.Σ. να διαμορφώσουμε το Επιμελητήριο σε μοχλό οικονομικής ανάπτυξης,  συνεργασίας και χρήσιμο εργαλείο για τους συναδέλφους και την Πολιτεία.
Οι προσπάθειές μας θα επικεντρωθούν σε τέσσερις άξονες : την οργάνωση του Επιμελητηρίου με στόχο την εύρυθμη και ταχύτερη λειτουργία του,  την ενημέρωση και
την εκπαίδευση των μελών ώστε να μπορούν , αυτόνομα, να αντιμετωπίζουν τα προβλήματα και τις ανησυχίες τους, την υποστήριξη των μελών σε θέματα που άπτονται της αρμοδιότητάς μας και όχι μόνο,  και τέλος στη διεκδίκηση από την πολιτεία μέτρων ανάπτυξης για όλους τους επαγγελματίες,  για να μπορέσει επιτέλους ο νομός να ξεφύγει από τις τελευταίες θέσεις .
Στην προσπάθεια αυτή δεν περισσεύει κανείς. Πρέπει όλοι εμείς , τα μέλη του Δ.Σ., μονοιασμένοι σαν οικογένεια να δουλέψουμε για να τιμήσουμε τους 4.424 συναδέλφους που συμμετείχαν στις εκλογές και στους υπόλοιπους, να τους αποδείξουμε, με το έργο μας, ότι υπάρχει ελπίδα αλλαγής του οικονομικού κλίματος . Εργαλεία μας θα είναι η ομόνοια ,η διαφάνεια και η σκληρή δουλειά.
Το Επιμελητήριο δεν είναι μόνο το Δ.Σ. ή το Διοικητικό προσωπικό,  είναι πρωτίστως τα μέλη του. Εμείς πρέπει να φέρουμε κοντά μας όσα περισσότερα από αυτά μπορούμε, να μας βοηθήσουν με τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους. Για τα επόμενα τέσσερα χρόνια το Επιμελητήριο θα είναι ανοικτό σε όλους .Εμείς οφείλουμε να διαμορφώσουμε τις συνθήκες που απαιτούνται ώστε όσοι συνάδελφοι το επιθυμούν να έχουν ενεργό ρόλο στα επιμελητηριακά δρώμενα.
    Πιστεύω ότι κινούμενοι σε αυτούς τους άξονες και με τη συμμετοχή όλων θα καταφέρουμε να προσφέρουμε τα μέγιστα στους επαγγελματίες αλλά και στην πολυπόθητη ανάπτυξη του νομού μας.»
Μετά τις απαραίτητες συστάσεις από όλα τα μέλη του Δ.Σ. το λόγο πήρε ο τέως Πρόεδρος Κος Δρογαλάς,  ο οποίος έκανε μια αναδρομή στα πεπραγμένα της διοίκησής του, τόνισε ότι θα βοηθήσει τη νέα Διοίκηση και ζήτησε από αυτή να είναι πάντα δίπλα στους επαγγελματίες.
Μετά από μία σύντομη εισαγωγή της Αναπληρώτριας Διευθύντριας Κας Τζίμουλα για τα καθήκοντα και τις αρμοδιότητες της Δ.Ε. ξεκίνησε η διαδικασία εκλογής των νέων μελών της Δ.Ε.
Προσωρινός Γραμματέας για τη συγκεκριμένη συνεδρίαση του Δ.Σ. ορίστηκε από τον Πρόεδρο ο Κος Ιωάννης Χατζηηλιάδης, ο οποίος και αποδέχτηκε το ορισμό του.
Μέλη της εφορευτικής επιτροπής εκλέχτηκαν οι Κύριοι Δ. Παπουτσής , Σ. Αβράμης και Ι. Παπουτσής με Πρόεδρο τοκ Κο Αβράμη.

Από την εκλογική διαδικασία που ακολούθησε βγήκαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

>    Για το Αξίωμα του Α' Αντιπροέδρου : Δημήτριος Γιαννάκης:  Ψήφοι 14  Λευκά 2 Άκυρα 5
>    Για το Αξίωμα του Β' Αντιπροέδρου:Ναούμ  Μιντιούρης Ψήφοι 14 Λευκά 6 Άκυρα 1
>    Για το Αξίωμα του Γενικού Γραμματέα : Ιωάννης Κίρπιτσας Ψήφοι 21 Λευκά 0 Άκυρα 0
>    Για το Αξίωμα του Οικονομικού Επόπτη : Θωμάς Τενεκετζής Ψήφοι 21 Λευκά 0 Άκυρα 0

Μετά το τέλος της διαδικασίας και αφού τα εκλεγμένα μέλη της Δ.Ε ευχαρίστησαν το σώμα για την εμπιστοσύνη που τους έδειξαν , ο Πρόεδρος Κος Μέγκλας ενημέρωσε το σώμα για την επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. και κήρυξε τη λήξη της συνεδρίασης.