ΕΝΤΕΙΝΕΤΑΙ Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΣΕΡΡΩΝ ΚΑΙ ΤΕΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (ΤΕΙ ΣΕΡΡΩΝ)

«Θέλουμε να εντείνουμε την επαφή μας με το ΤΕΙ Σερρών, διότι πιστεύουμε ακράδαντα ότι οι επιχειρήσεις του Νομού μας έχουν πολλά να αποκομίσουν από αυτήν τη συνεργασία, όπως επίσης πολλά θα είναι και τα οφέλη για τους ίδιους τους σπουδαστές όλων των Τμημάτων που θα θελήσουν να ασκηθούν και να απασχοληθούν σε σερραϊκές επιχειρήσεις». 

Με αυτές τις σκέψεις ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών, Χρήστος Μέγκλας υποδέχθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (16/03/2016) στο γραφείο του στο Επιμελητηριακό Μέγαρο τον Πρόεδρο του ΤΕΙ Σερρών, Δημήτρη Πασχαλούδη στο πλαίσιο συνάντησης-συνεργασίας που είχαν οι δύο άντρες και η οποία κυρίαρχα αφορούσε την ενίσχυση και προώθηση του Μεταπτυχιακού Προγράμματος ΜΒΑ που «τρέχει» το ΤΕΙ Σερρών στο Τμήμα «Διοίκησης Επιχειρήσεων».

Μάλιστα, συμφωνήθηκε πολύ σύντομα οι δύο Φορείς (Επιμελητήριο – ΤΕΙ) να καθορίσουν το ακριβές πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί η νέα φάση συνεργασίας τους, που πάντως ως γνώμονα θα συνεχίσει να έχει τη σύνδεση του ΤΕΙ Σερρών με το τοπικό επιχειρείν. 

«Το ΤΕΙ Σερρών από το 1983 που ιδρύθηκε και έως σήμερα έχει καταφέρει να αναδειχτεί σε διακριτό πόλο παραγωγής και μετάδοσης σύγχρονης και επιστημονικής γνώσης στην ευρύτερη περιοχή μας. Έχοντας Προπτυχιακά και Μεταπτυχιακά Προγράμματα με σύγχρονα γνωστικά αντικείμενα και ακαδημαϊκό προσωπικό με αναγνωρισμένη επιστημονική γνώση και εμπειρία, συμβάλλει ουσιαστικά στην οικονομική, επιχειρηματική, επαγγελματική και κοινωνική δραστηριότητα του τόπου μας. Αυτό, εμείς ως Διοίκηση του Επιμελητηρίου Σερρών, το αναγνωρίζουμε και επιθυμούμε να το καλλιεργήσουμε περαιτέρω. Παραμένουμε στη διάθεσή τους και υπολογίζουμε στην επιπρόσθετη συνεισφορά του Ιδρύματος στην τοπική οικονομία και την αναπτυξιακή πορεία των Σερρών», κατέληξε ο κ.Μέγκλας. 

Στη συνάντηση-συνεργασίας συμμετείχαν επίσης από την πλευρά του ΤΕΙ Σερρών οι καθηγητές του Τμήματος «Διοίκησης Επιχειρήσεων», Σωτήρης Δημητριάδης και Νικόλαος Γιοβάνης.

Από το Γραφείο Τύπου