Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της εταιρείας POLIECO HELLAS A.E.Β.Ε. στη ΒΙ.ΠΕ. Σερρών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Τετάρτη 25/11/2009 ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών, κ. Αριστείδης Δρογαλάς, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου κ.κ. Δημ. Γιαννάκης, Γεώργιος Καπετάνης, Πρόεδρος Εμπορικού Τμήματος,  Ναούμ Μιντιούρης, Πρόεδρος Επαγγελματικού Τμήματος Επιμελητηρίου και τα στελέχη του Επιμελητηρίου Σερρών, η Δ/ντρια κ. Μπόζιου Θωμαή και η υπεύθυνη του Τμήματος Εξαγωγών κ. Τσιαρέα Ελισάβετ επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις της εταιρείας POLIECO HELLAS A.E.Β.Ε. στη ΒΙ.ΠΕ. Σερρών. Πρόκειται για τη  θυγατρική του ομίλου POLIECO M.P.B. s.r.l. με δραστηριότητα την παραγωγή και εμπόριο από την μητρική εταιρεία σωλήνων HDPE δομημένων τοιχωμάτων και εξαρτημάτων για την Ελληνική αγορά και τις εξαγωγές στις Βαλκανικές χώρες. Η POLIECO HELLAS AEBE ιδρύθηκε το 2006 και είναι ο φορέας πραγματοποίησης της επένδυσης στη ΒΙ-ΠΕ Σερρών για την παραγωγή των σωλήνων δομημένων τοιχωμάτων.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, κ. Μιχαήλ Γέρου, υποδεχόμενος το κλιμάκιο του επιμελητηρίου εξήγησε τους λόγους για τους οποίους ο όμιλος επιχειρήσεων POLIECO, επέλεξε να κάνει μια τόσο μεγάλη επένδυση, ύψους 25.000.000 ευρώ, στο Νομό Σερρών.  Σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Γέρου, αλλά και σύμφωνα με τη συνέντευξη που ο ίδιος ο πρόεδρος του ομίλου της POLIECO s.r.l., κ. Tonelli Luigi παραχώρησε στο Ελληνικό Κέντρο Επενδύσεων, η επιλογή του νομού Σερρών για την εγκατάσταση της νέας βιομηχανικής τους μονάδας δεν ήταν καθόλου τυχαία, αλλά αποτέλεσμα μελετών όλων των πιθανών τοποθεσιών στα βαλκάνια, λόγω της στρατηγικής θέσης του νομού. Η εύκολη πρόσβαση στο λιμάνι και το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης καθώς και η Εγνατία Οδός διευκολύνουν την μεταφορά των πρώτων υλών που χρειάζονται για την παρασκευή των προϊόντων. Επιπλέον, η Βιομηχανική Περιοχή των Σερρών αποτέλεσε πόλο έλξης για την απόκτηση ιδιόκτητων εγκαταστάσεων εξαιτίας της συμφέρουσας τιμής για τα 30.000 τ.μ. που χρειάστηκαν για το αρχικό στήσιμο της επιχείρησης και τη διάθεση των εμπορευμάτων σε όλες τις βαλκανικές χώρες.

Μετά την ξενάγηση στους χώρους του υπερσύγχρονου εργοστασίου, ο κ. Γέρου ανέφερε ότι η μονάδα απασχολεί 50 εργαζόμενους, Σερραίοι στη συντριπτική πλειονότητά τους, ενώ  η εταιρεία καθώς προτίθεται να επεκτείνει τις γραμμές παραγωγής της υπάρχει πρόθεση για περεταίρω προσλήψεις. Πολιτική της εταιρείας αποτελούν τόσο η διά βίου εκπαίδευση και το κοινωνικό πρόσωπο της εταιρείας όσον αφορά τη συνεργασία με το Τ.Ε.Ι Σερρών για εύρεση εργατικού δυναμικού των ειδικοτήτων Μηχανολογίας, Ηλεκτρολόγων, Λογιστικής, κ.α., όσο και οι προμηθευτές με τους οποίους συνεργάζεται η εταιρεία να είναι σερραϊκές επιχειρήσεις.

Τέλος, αναφέρθηκαν και τα προβλήματα έλλειψης  υποδομών στη ΒΙ.ΠΕ., όπως η παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος, αποχέτευσης, δρόμων, υψηλών πλέον τιμών για την απόκτηση γης, κ.α.

Από πλευράς του ο κ. Δρογαλάς ανέλαβε την υποχρέωση να μεταφέρει τα προβλήματα στους αρμόδιους φορείς, ώστε να επιτευχθεί η προώθηση της επίλυσής τους.