Επισκευή γεφυροπλάστιγγας στο Τελωνείο του Προμαχώνα

Επιστολή προς το Υπουργείο Οικονομικών για την άμεση επισκευή της γεφυροπλάστιγγας του Τελωνείου Προμαχώνα.

 

Σέρρες: 7/12/2012
Αριθμ. Πρωτ.   13064

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,
Τον τελευταίο καιρό το Επιμελητήριο Σερρών με υπομνήματά του προς όλους τους εμπλεκομένους φορείς έχει καταστήσει σαφή την ανάγκη παρεμβάσεων στο Τελωνείο του Προμαχώνα (αύξηση προσωπικού τελωνειακών, αγορά ακτινογραφικών μηχανημάτων, συμμετοχή εκπροσώπων των Επιμελητηρίων στα μικτά ελεγκτικά όργανα, ενημέρωση πολιτών κ.α. ), με σκοπό τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών ελέγχου, προκειμένου να παταχθεί το διασυνοριακό παραεμπορίου.
Το Επιμελητήριο Σερρών με στόχο να διασφαλίσει αφενός τα συμφέροντα των Σερραίων πολιτών, καθώς το παραεμπόριο πλήττει πρωτίστως την ευρύτερη περιοχή του  Νομού μας και αφετέρου τα έσοδα που χάνονται από τα ήδη άδεια ταμεία του κράτους λόγω της φοροδιαφυγής, απαιτεί την επισκευή της γεφυροπλάστιγγας του Τελωνείου Προμαχώνα, η οποία παραμένει εκτός λειτουργίας τα τελευταία χρόνια.
Επιθυμία του Ε.Β.Ε.Σ.  είναι να καταστήσετε σαφείς τις προθέσεις σας σχετικά με την άμεση επισκευή της,  που παραμένει άλυτο πρόβλημα εδώ και χρόνια, μέχρι την ημερομηνία της  15ης Δεκεμβρίου του 2012. Σε διαφορετική περίπτωση, σας δηλώνουμε πως το Επιμελητήριο προτίθεται, στα πλαίσια της βοήθειάς του προς την Πολιτεία, να αναλάβει εξολοκλήρου με ιδίους πόρους την επισκευή, διότι δεν νοείται τελωνείο αναπτυγμένης χώρας χωρίς την εν λόγω υποδομή.
Περιμένουμε άμεσα την ανταπόκρισή σας.

ΜΕ ΤΙΜΗ,
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ