ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΣΕΡΡΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΑΝ ΟΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΟΥ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ-ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΟΥ ΙΕΚ ΣΕΡΡΩΝ

    Το Επιμελητήριο Σερρών επισκέφθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης 17 Δεκεμβρίου 2014 οι σπουδαστές του Α΄ Εξαμήνου του Τμήματος Μηχανογραφημένου Λογιστηρίου, Φοροτεχνικού Γραφείου του ΙΕΚ Σερρών, στο πλαίσιο της πρακτικής εφαρμογής και παρακολούθησης σε δημόσιες υπηρεσίες και ιδιωτικούς φορείς των όσων διδάσκονται σε θεωρητικό επίπεδο στην αίθουσα διδασκαλίας του τμήματός τους.
    Τους σπουδαστές και τις καθηγήτριές τους,  τους υποδέχτηκε και καλωσόρισε  εκ μέρους της Διοίκησης ο Β΄ Αντιπρόεδρος,  κ. Ιωάννης Χατζηηλιάδης, και  ο Αναπληρωτής Διευθυντής, κ. Ιωάννης Κοτζαμπασίδης τους ξενάγησε στις αίθουσες  και στις δομές του επιμελητηριακού μεγάρου κάνοντας αναφορά στην ιστορία του Επιμελητηρίου Σερρών.
    Το Επιμελητήριο ως ο κύριος φορέας εκπροσώπησης του σερραϊκού επιχειρείν, επίσημος σύμβουλος της Πολιτείας σε αναπτυξιακά και οικονομικά θέματα, αλλά και ως Υπηρεσία τήρησης του Γενικού Εμπορικού Μητρώου (Γ.Ε.ΜΗ.) αποτελεί ένα φορέα, τις υπηρεσίες του οποίου είναι χρήσιμο να γνωρίζουν οι σπουδαστές του εν λόγω Τμήματος, καθώς οι δραστηριότητές τους και οι υπηρεσίες προς τα μέλη του έχουν άμεση σχέση με τα μαθήματα του προγράμματος σπουδών τους. (φορολογικά, χρηματοδοτήσεις, επενδύσεις,  επιχειρηματικά σχέδια,  κ.π.ά.)
    Συγκεκριμένα, στην κατάλληλα διαμορφωμένη αίθουσα υπολογιστών στο 2Ο όροφο, δόθηκε η δυνατότητα στους σπουδαστές να παρακολουθήσουν από μεγάλη οθόνη και από τους Η/Υ την ηλεκτρονική πλατφόρμα της βάσης δεδομένων, τα στοιχεία δημοσιότητας και τις καταχωρίσεις των εταιρειών στο Γ.Ε.ΜΗ. , τη διαδικασία σύστασης εταιρειών από την Υπηρεσία Μιας Στάσης, καθώς και τις πληροφορίες, την ενημέρωση και τις δυνατότητες αναζήτησης που παρέχονται μέσω της ιστοσελίδας του Επιμελητηρίου www.serreschamber.gr.
    Την ενημέρωση έκαναν οι υπάλληλοι Ελισάβετ Τσιαρέα, υπεύθυνη για την Υπηρεσία Μιας Στάσης και τις καταχωρίσεις των στοιχείων προσωπικών εταιρειών (ΟΕ, ΕΕ) και ΙΚΕ στο Γ.Ε.ΜΗ. και Θωμαή Μπόζιου, Προϊσταμένη του Τμήματος Επαγγελματοβιοτεχνικών και Εμποροβιομηχανιών Θεμάτων υπεύθυνη για τις καταχωρίσεις Α.Ε. και Ε.Π.Ε.
   Έγινε παρουσίαση των κοινωνικοοικονομικών δεικτών του Νομού από τα στοιχεία που επεξεργάζεται το Επιμελητήριο, του ενημερωτικού δελτίου που αποστέλλει σε εβδομαδιαία βάση,  τη δυνατότητα εξεύρεσης πληροφοριών και ενημέρωσης για επενδύσεις και χρηματοδοτικά προγράμματα, για μελέτες που εκπονεί το Επιμελητήριο και γενικά τονίστηκε η σπουδαιότητα του επιμελητηριακού θεσμού στην υποστήριξη και συλλογική εκπροσώπηση των μικρών επιχειρήσεων. Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με την υπόσχεση ότι θα συνεχιστεί η επικοινωνία και θα επαναληφθεί νέα συνάντηση σε μεγαλύτερο εξάμηνο των σπουδών τους.